Myslím že by som to zvládol poskladať. Trocha nechápem čo si myslel tým centrovaním kolies.... veď hádam kolesá sú vycentrované z výroby. Či?
22.08.2018 - 23:01:02
00
Tiež si myslím, že kolesá by mali byť vycentrované. Nevycentrované kolesá sú typické pre lacné hypermarketové shity. Mibo je kvalita. Ale takto mi to v maili napísali. Že v prípade záujmu. Asi zadné dvierka.
22.08.2018 - 23:13:27
00
Niekde som čítal/videl že kolesá vypletajú ručne priamo v Mibo .... teda ak sa nemýlim. Pochybujem že by pustili do sveta nevycentrované kolesá!
22.08.2018 - 23:18:58
00
Neviem, ako v Mibo, ale v Kostka robia centrovanie na špeciálnom stroji. A predpokladám, že takto to je u všetkých kvalitných výrobcoch. Na Tvojom mieste by som to centrovanie neriešil. Až ľutujem, že som to spomenul.
22.08.2018 - 23:35:04
00
Neboj sa neriešim žiadne centrovanie! Som si istý že som niekde na priblizovadla.cz čítal že narozdiel od kostku v Mibo centrujú kolesá ručne a nie na stroji. A ak by aj neboli vycentrované v okolí je dosť možnosti na nápravu. Lebo priznám sa centrovanie som v živote nerobil. Ináč by som nemal mať problém pri kompletácii s ničím...... teda aspoň dúfam.....?
22.08.2018 - 23:55:16
00
Na upresnenie ešte jedna poznámka. V tej mailovej komunikácii nebola reč o kolobežkách Mibo, ale o kolobežkách všeobecne. A keď som si pozrel ponuku kolobežiek na Manvel, tak predávajú o. i. aj nekvalitné kolobežky zn. Insportline. A u nich verím tomu, že kolesa im prídu nevycentrované.
23.08.2018 - 00:15:35
00
👍
23.08.2018 - 00:21:31
00
penro napísal:
Neviem, ako v Mibo, ale v Kostka robia centrovanie na špeciálnom stroji. A predpokladám, že takto to je u všetkých kvalitných výrobcoch. Na Tvojom mieste by som to centrovanie neriešil. Až ľutujem, že som to spomenul.

Ak to vyslovene nehadze, neriesil by som centrovanie. Fabricke centrovanie od “normalneho” vyrobcu byva dostatocne. Dal by som to skontrolovat ale po odjazdeni zopar desiatok km, mozno aj stoviek. Ak je clovek tazsi, moze si to sadnut. Niekedy sa napriklad zadne koleso ozve takym pukanim.
24.08.2018 - 16:04:20
00
Dobry den pani,
dnes som objavil ku svojej radosti toto forum. Pred rokmi sme s kolegom Jakubom prispievali do jedneho ceskeho fora, ktore bolo po uprave stranky zrusene.
Som rad, ze sa kolbezkarska komunita za poslednych 5 rokov rozrastla a uz ma bezne ludia v Bratislave nepovazuju za exota. Mam 5 rokov Mibo Master 16/12, vo farbe piesku, najazdene cca 6500 km po Bratislave cestou do a zo zamestnania(denne 8km), znicene 3 cyklocomputery, 2xprasknute vyplety na zadnom kolese-holt som tazky. Ked som sa pred rokmi pytal doktorky, bolelo ma koleno, co si mysli o kolobezke, tak mi povedala - jedine chodit pesi. Ale, koho by to bavilo, ze? Tak som po odskusani skladacej kolobezky Mibo mojho kolegu Jakuba kupil Masterku aj ja. No poviem vam, tolko ludi sa za mnou v zivote neotocilo ani ked som bol mlady. Raz ma na Racianskom Myte v parku jedna mamicka pocastovala poznamkou, ,, Stary cap na kolobezke". Som rad, ze ma to neodradilo.
Dnes jazdi na kolobrnde plno ludi a ak sa hambite, tak nemusite. Mam po 50ke a robim to pre svoje zdravie?. Buduci rok som chcel kupit novy bicykel, no asi si kupim velku kolobezku, nakolko moja kolobezka je uz zo spodu cela hrdzava napriek osetreniu. Pouzival som nejaky francuzky spray na podbehy. Zial, uz som ho vyminul. Jazdim za kazdeho pocasia, aj v zime po slanej brecke do vysky snehu 2 cm (vyssiu vrstvu uz nepretlacim) , co sa na rame podpisalo.

Pre tych, co nevedia ci im kolobezka neublizi po zdravotnej stranke: takze, ak mate bolesti kolien z dovodu zacinajucej artrozy, nebojte sa to skusit, klby su na kolobezke dobre premazavane, dokonca by som povedal, ze lepsie, ako pri chodzi nakolko sa pohupujete(ohybate koleno) aj na stojnej nohe. Ak vas boli chrbat koli deformovanej platnicke a mate kolobezku s nizkou svetlostou cca 5 cm a striedate nohy, pricom sa na stojnej nohe tiez zhupnete a budete pohodovo jazdit, bat sa nemusite-mam osobnu skusenost, ze sa to zlepší. Doktor vam to neodporuci, lebo to nevie. Ale ak budete na kolobrnde zavodit, tak za bolesti nerucim.
Tak to by bolo asi tak vsetko o mne. Vlastne este jedna vec, mal som na kolobezke aj jeden uraz na nam. Fr. Zupku za masiarstvom pri trznici pri plote, kde pred dvoma rokmi po vydatnom dazdi mi 16" predne koleso vletelo do sirokej muldy plnej blata, netusilsom, zejetotakhlboke. Samozrejme som spravil kotrmelec. Nastastie som este vo vzduchu pri dopade odhodil kolobezku, aby som na nu nedopadol. Odniesli to len hodinky a lava ruka, ktorou som v rukavici pleskol o asfalt- nastastie len opuchla.

Vela stastnych km. A trhnite si nohou.
26.08.2018 - 15:03:33
03
Je tu nejaký majiteľ Morxes Strada? Na vyskúšanie. Nie majiteľa, ale Strady 😉
26.08.2018 - 15:20:50
00
ceruzka napísal:
Je tu nejaký majiteľ Morxes Strada? Na vyskúšanie. Nie majiteľa, ale Strady 😉
Morxesov je na Slovensku viac, ale o Strade neviem, co vsak neznamena, ze nie je ziadna.
26.08.2018 - 15:30:24
00
Určite je, minimalne dovozca z Nitry ju vedel niekedy "požičať" za plnú zálohu predajnej ceny. Ci je tomu aj teraz, neviem.
Sice lepšia by bola skladacia, ale takú Morxes zatiaľ nemá.
26.08.2018 - 15:40:58
00
kodym zdravim aj ja. Myslim, ze sa situacia u nas pomaly meni. Ludi jazdiacich pomaly pribuda. Co sa lekarov tyka, od nich by som zatial vela necakal. Oni kolobezky nepoznaju a nepoznaju ani objektivne posudenie ich vplyvu na ludske zdravie. Mal som na prelome rokov seriozny problem s achylovkou. Po skonceni intenzivnej liecby som sa pytal primarky otopedie, ci mozem zacat jazdit. Nevedela mi poradit, ale spytala sa ma ako taka dospelacka kolobezka vyzera. Ukazal som jej ako sa zatazuje stojna a ako odrazova noha. To bolo dost pozitivne zistenie, ze pani aspon prejavila zaujem vidiet kolobezku predtym ako vyriekne ortiel. Jazdim dalej, sice menej ako predtym, ale to uz je iny pribeh.
26.08.2018 - 15:44:24
00
ceruzka napísal:
Určite je, minimalne dovozca z Nitry ju vedel niekedy "požičať" za plnú zálohu predajnej ceny. Ci je tomu aj teraz, neviem.
Sice lepšia by bola skladacia, ale takú Morxes zatiaľ nemá.
na predajcu som nemyslel, skor som myslel na to, ci som nejaku videl medzi ludmi.
26.08.2018 - 15:47:29
00
kodym napísal:
Dobry den pani,
dnes som objavil ku svojej radosti toto forum. Pred rokmi sme s kolegom Jakubom prispievali do jedneho ceskeho fora, ktore bolo po uprave stranky zrusene.
Som rad, ze sa kolbezkarska komunita za poslednych 5 rokov rozrastla a uz ma bezne ludia v Bratislave nepovazuju za exota. Mam 5 rokov Mibo Master 16/12, vo farbe piesku, najazdene cca 6500 km po Bratislave cestou do a zo zamestnania(denne 8km), znicene 3 cyklocomputery, 2xprasknute vyplety na zadnom kolese-holt som tazky. Ked som sa pred rokmi pytal doktorky, bolelo ma koleno, co si mysli o kolobezke, tak mi povedala - jedine chodit pesi. Ale, koho by to bavilo, ze? Tak som po odskusani skladacej kolobezky Mibo mojho kolegu Jakuba kupil Masterku aj ja. No poviem vam, tolko ludi sa za mnou v zivote neotocilo ani ked som bol mlady.

Jasne, ten údiv poznám.
Ta tvoja kolobežka teda vela nevydržala. No do slanej brečky by to chcelo niečo iné. Žeby hliník? ;)
Do prace na tom nejazdím, ale zimné podmienky poznam. Neviem čo je horšie, či 2 cm brečka, alebo poladovica z roztopeneho snehu a zamrznuta.





kodym napísal:
Mam po 50ke a robim to pre svoje zdravie😁.

Je nas tu takych niekoľko.


kodym napísal:
Pre tych, co nevedia ci im kolobezka neublizi po zdravotnej stranke: takze, ak mate bolesti kolien z dovodu zacinajucej artrozy, nebojte sa to skusit, klby su na kolobezke dobre premazavane, dokonca by som povedal, ze lepsie, ako pri chodzi nakolko sa pohupujete(ohybate koleno) aj na stojnej nohe. Ak vas boli chrbat koli deformovanej platnicke a mate kolobezku s nizkou svetlostou cca 5 cm a striedate nohy, pricom sa na stojnej nohe tiez zhupnete a budete pohodovo jazdit, bat sa nemusite-mam osobnu skusenost, ze sa to zlepší. Doktor vam to neodporuci, lebo to nevie.

Je to lepšie než behanie. Nenamaha klby narazom na tvrdy podklad.

Do kolobežkovania na večné časy a nikdy inak.
27.08.2018 - 14:31:01
01

Výber z produktov

    Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up