Pardon za decent offtopic ale rad by som vyuzil znalosti lokalov - pri nedavnej prechadzke od Omsenskej baby popod Slopsky vrch na Holazne som si vsimol povedla cervenej TZT stare oplotenie a sem tam cedule informujuce o vojenskom objekte, zakaz fotenia atd. Dost ma zaujima o co mohlo ist ale na nete som nenasiel nic relevantne. Oplotenie sa tahalo az kusok pod vrch Holazne. Sli sme hore zo sedla medzi Slopskym vrchom a Holaznym - priamo takym strmym rubaniskom kde bola stara zvaznica. Kusok od vrcholu Holazneho sa oplotenie tahalo smer Dubnica / Ilava. Najprv mi napadlo, ze ci neslo o nejake strazenie ZTS v Dubnici ale zdalo sa mi to pridaleko. Ale ked som si to doma pozeral na mape tak cast ZTSky co sla do doliny by teoreticky mohla mat az takto daleko natiahnute zabezpecenie. Ale vobec som si nie isty.
A este ked uz offtopikujem - vraj mala dubnicka ZTS niektore prevadzky aj v prilahlych kopcoch, ktore pouzivali ako kryt. Mali k nim viest aj zeleznicne kolaje. Ale nic take som nansiel ani na nete ani v mapach (aj ked je jasne, ze v beznych mapach to zaznacene nebude lebo to este spada pod utajenie neviem kolko rokov potom co by to bolo opustene). Jedine co som nasiel su zname info o Velrybe (bunker) a nedalekych tuneloch, ktore uz zial casom podlahli veku a su z velkej miery zasypane. Ale z toho co som pocul mali byt v blizkych kopcoch nie male tunely ale docela velke haly pre vyrobne ucely. Uvitam akekolvek info. Vdaka.
Cervene je ZTS, kusok od nej su tie tunely a velryba, kedysi ZTS kolajnicami prepojene s ZVS, to zlte. ZVS sa tiahne udolim daleko do lesov.
A ano su tam vyrobne haly v podzemi v tych arealoch, pod znacne hrubou vrstvou betonu, proti bombardovaniu. Vyrabali sa tam zbrane.
Neviem ako teraz, ale ked som v jednej firme davnejsie v ZTS robil tak sa na tych halach niektorych robilo este.
Oboje bolo v minulosti oplotene a strazene vojakmi, ti mali kasarne ako je vstup do ZVS. Podnikali sme tam v lesoch zaskodnicke akcie ako deti
Vdaka za cenne info! =] Ja tlk som si nerozdelil ZTS a ZVS. To co je ZVS tak som predpokladal, ze odtial idu do blizkych vrchov tie podzemne haly. A na konci tejto doliny je vlastne Slopsky vrch a Holazne kde som narazil na spominane oplotenie. Prislo mi to hned divne ked som videl ako poctivo to oplotili - kazda betonova stojka mala masivny betonovy zaklad a tahali to tak narocnym terenom, ze bolo jasne, ze slo o nieco naozaj dolezite. Ale aj tak ma udivuje az kam potiahli to oplotenie od najblizsich budov ZVS. Holt za sociku sa na taketo projekty nasli chechtaky - riadna megalomania.
Niekde som cital zevraj uz je v ZTS / ZVS instalovane zabezpecenie pohybovymi senzormi - ale aj tak som najviac namotany ist si to tam pozriet osobne. Idealne
Este raz pardon za OT ale uz som si nevedel rady ked ani na urbex forach som toho moc nenasiel. Zjavne som asi slabo / zle hladal. Inak skoda, ze sa tieto komplexy neprevadzkuju aspon ako nejake muzea alebo podobne - "iba" ich udrziavat v bezpecnom stave a nazorne na nich ukazovat aky priemysel tu kedysi fachcil. Som sice z generacie, ktora vyrastala ked tieto podniky valili naplno ale do obrazu sa hlbsie dostavam az teraz.
V ZTS aj ZVS sa normalne pracuje.Rozne firmy.Do ZTS je volny vstup,normalne tam na biku prejdes cez hlavnu,alebo rohovu branu,nik to tam nestrazi.Ale do ZVS je vratnica,tam sa tak lahko vojst neda.
Ono aj tu hore ako je Ostry vrch su betonove stlpiky so znakom Skoda.
V ZVS sa stale municia plni, aj ked uz len zlomok z toho co kedysi. Zvs (teraz msm) rozpredala vela objektov sukromnikom a teraz s tym ma problem, ked chce obnovit niektoru z prevadzok specialu. Kamery tam su, ale o nejakych pohybovych cidlach neviem a to som tam chodil dost casto
....Niekde som cital zevraj uz je v ZTS / ZVS instalovane zabezpecenie pohybovymi senzormi - ale aj tak som najviac namotany ist si to tam pozriet osobne. Idealne
Este raz pardon za OT ale uz som si nevedel rady ked ani na urbex forach som toho moc nenasiel. Zjavne som asi slabo / zle hladal. Inak skoda, ze sa tieto komplexy neprevadzkuju aspon ako nejake muzea alebo podobne ...-
Videl si video velryba 2? Mas tam podobny plot a 3:13 aj senzor. Precitaj si aj komenty. Ako sa spominalo aj tu, tie objekty sa prevadzkuju, takze opatrne
Btw. Dnes uz vojenske objekty nestrazia vojaci ale SBSka.
Palo TT Kokos ako som to video pozeral uz som si v hlave robil zoznam co si za naradie pribalim ked tam pojdem. Potom si citam komentare a zacala ma prechadzat chut =] Bohaca - hadam sa mi podari najst niekoho kto ma viacej info o tych prevádzkach a historii - ved to je uplne uzasne.
Inak ten plot na videu je presne taky ako ide popri cervenej TZT co som popisoval. Cize uz som si viacmenej isty, ze to patri ku komplexu ZTS / ZVS.
Palo TT ee, este som nebol ale je to vysoko na wishlist-e ;] urcite tam chcem ist a aj mimo biku popozerat. dost ma na tuto oblast namotali aj ciernediery.sk Je tam toho velmi vela tak to bude aj na tyzden volna =]
Trenčanci poradí dakto? keď sa docajglujem do Kostolnej Záriečie-je nejaká pekná trasa mimo hlavných ciest do Skalky nad Váhom? Do Kostolnej to viem ale ďalej? Podľa appky sa neviem orientovať ani zatiaľ žiadnu nemám...
úplne super vďaka-a dostanem sa rovno do Tn hej? čo pozerám na google mapách...vieš mi poradiť dáku appku, ktorá je hodne jednochudá? priznávam , anglicky neviem a neskúšala som sa orientovať zatiaľ podľa mobilu, bo na tieto veci som proste ľavá...väčšinou len pozriem na mobile kde v teréne asi som a kadiaľ asi mám ísť , ale google mapy nedávajú moc turistické chodníky len cesty takže sa trepem po ceste čo nerada a potom ale bludárim-také príznačné na moju prezývku...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A este ked uz offtopikujem - vraj mala dubnicka ZTS niektore prevadzky aj v prilahlych kopcoch, ktore pouzivali ako kryt. Mali k nim viest aj zeleznicne kolaje. Ale nic take som nansiel ani na nete ani v mapach (aj ked je jasne, ze v beznych mapach to zaznacene nebude lebo to este spada pod utajenie neviem kolko rokov potom co by to bolo opustene). Jedine co som nasiel su zname info o Velrybe (bunker) a nedalekych tuneloch, ktore uz zial casom podlahli veku a su z velkej miery zasypane. Ale z toho co som pocul mali byt v blizkych kopcoch nie male tunely ale docela velke haly pre vyrobne ucely. Uvitam akekolvek info. Vdaka.
Ale bolo to asi take tajne, ze ani na vojenskej mape nie je zakreslena ta vetva do doliny
https://www.facebook.com/ztsDUBNICA/photos/a.307962206012005/921621367979416/?type=3
Dokaz ze pokracovala tu: https://goo.gl/maps/XjyZu21no132
Tie fotky na FB su zaujmave.
https://www.facebook.com/pg/ztsDUBNICA/photos/?ref=page_internal
Edit: Tu ju mas:
https://www.staremapy.sk/?zoom=15&lat=48.95654172418802&lng=18.18725753302806&map=SR1952
https://www.staremapy.sk/?zoom=15&lat=48.95654172418802&lng=18.18725753302806&map=sazp_retm25
A ano su tam vyrobne haly v podzemi v tych arealoch, pod znacne hrubou vrstvou betonu, proti bombardovaniu. Vyrabali sa tam zbrane.
Neviem ako teraz, ale ked som v jednej firme davnejsie v ZTS robil tak sa na tych halach niektorych robilo este.
Oboje bolo v minulosti oplotene a strazene vojakmi, ti mali kasarne ako je vstup do ZVS. Podnikali sme tam v lesoch zaskodnicke akcie ako deti
Niekde som cital zevraj uz je v ZTS / ZVS instalovane zabezpecenie pohybovymi senzormi - ale aj tak som najviac namotany ist si to tam pozriet osobne. Idealne
Este raz pardon za OT ale uz som si nevedel rady ked ani na urbex forach som toho moc nenasiel. Zjavne som asi slabo / zle hladal. Inak skoda, ze sa tieto komplexy neprevadzkuju aspon ako nejake muzea alebo podobne - "iba" ich udrziavat v bezpecnom stave a nazorne na nich ukazovat aky priemysel tu kedysi fachcil. Som sice z generacie, ktora vyrastala ked tieto podniky valili naplno ale do obrazu sa hlbsie dostavam az teraz.
Ono aj tu hore ako je Ostry vrch su betonove stlpiky so znakom Skoda.
Este raz pardon za OT ale uz som si nevedel rady ked ani na urbex forach som toho moc nenasiel. Zjavne som asi slabo / zle hladal. Inak skoda, ze sa tieto komplexy neprevadzkuju aspon ako nejake muzea alebo podobne ...-
Videl si video velryba 2? Mas tam podobny plot a 3:13 aj senzor. Precitaj si aj komenty. Ako sa spominalo aj tu, tie objekty sa prevadzkuju, takze opatrne
Btw. Dnes uz vojenske objekty nestrazia vojaci ale SBSka.
Inak ten plot na videu je presne taky ako ide popri cervenej TZT co som popisoval. Cize uz som si viacmenej isty, ze to patri ku komplexu ZTS / ZVS.