Shimano nie je jediný výrobca kľúk na svete. A aj Shimano má v ponuke kľuky s menšími prevodníkmi ako 50-34z.
Napr. FSA má v ponuke gravel kľuky 48-32z alebo 46-30z.
Kazetu 11-34z má Shimano od minulého roku.
Jediny nieje, no vela vyrobcov berie OEM komponenty na komplet od jedneho a shimano, pokial viem nema subcompact cestne kluky.
Dodávateľa nie je problém zohnať. Tých gravel bajkov zase veľké množstvá nevyrobia. Len musíš chcieť dať trochu zmysel špeckám svojich modelov keď ich už navrhuješ.
Shimano robí FC-R460 48-34z a 46-34z pre 10speed a niekoľko modelov 46-36z pre 11 speed (C-RS500, FC-6800 a nové RC-R6800). S kazetou 11-34z a plášťami 40mm lepšie využiteľné ako 50z veľký prevodník.
Mate niekto skusenost s Lindarets Road link?
cil mam ku tiagre radeniu - XT 11-36 kazetu vzadu, radi to OK, no povaluje sa mi naviac doma oneup 42t pastorok zo starej 1x MTB prerabky. Ci to stoji za tych 20e. Nateraz ma B-skrutka nepusti ani omylom na 42t.
ja to mam na cestaku : 46/36z a 11-40, 11 speed, ide to najsamsuper
Pokiaľ je to bajk z Decathlonu tak radšej vymeniť aj lanká a komplet rozobrať a skontrolovať montáž. S týmto sa údajne pravidelne stretáva kamarát vo svojom shope v Prostějove
Absolutny suhlas 👍 a myslim, ze nie iba do kopcov. 48/32 zaklad + 11-32 (aj ked to je uz obmedzujuce ale tak vybuchas to no) do kopcov. Ideal 11-34/36.
Pre fakt ze “divocinu” (nie, nie to co prejdem na 700x35tkach) 1x + sram clutch...hlavne ked sa jemne zabudnes a zistis, ze si v navale emocii vyletel na rozsekanu MTBckovu trat ).
mám compact a 11-32 nedávno som bol na královej keby bola lepšia cesta tak MTB ani nie je nutné..treba však zísť aj dole
Rozdiel je akurat konstrukcia/hmostnost. Obe su 11-kove a na xD orech. Na Rival1 som jazdil 11-46 od shimana bezproblemov, akurat to neradi tak pekne ako SRAM kazety.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bol by si prekvapeny...
Napr. FSA má v ponuke gravel kľuky 48-32z alebo 46-30z.
Kazetu 11-34z má Shimano od minulého roku.
Jediny nieje, no vela vyrobcov berie OEM komponenty na komplet od jedneho a shimano, pokial viem nema subcompact cestne kluky.
Shimano robí FC-R460 48-34z a 46-34z pre 10speed a niekoľko modelov 46-36z pre 11 speed (C-RS500, FC-6800 a nové RC-R6800). S kazetou 11-34z a plášťami 40mm lepšie využiteľné ako 50z veľký prevodník.
cil mam ku tiagre radeniu - XT 11-36 kazetu vzadu, radi to OK, no povaluje sa mi naviac doma oneup 42t pastorok zo starej 1x MTB prerabky. Ci to stoji za tych 20e. Nateraz ma B-skrutka nepusti ani omylom na 42t.
ja to mam na cestaku : 46/36z a 11-40, 11 speed, ide to najsamsuper
Nejaky zdroj pre podlozenie tvojho tvrdenia?
Pre fakt ze “divocinu” (nie, nie to co prejdem na 700x35tkach) 1x + sram clutch...hlavne ked sa jemne zabudnes a zistis, ze si v navale emocii vyletel na rozsekanu MTBckovu trat
mám compact a 11-32 nedávno som bol na královej keby bola lepšia cesta tak MTB ani nie je nutné..treba však zísť aj dole
The Internet
to bude asi na CX alebo Gravel co?
https://www.reddit.com/r/bikewrench/comments/5nj8cn/compatibility_of_sram_pg_1130_vs_nx_pg1130/
scarinko Jop, kazeta k jednoprevodnikom.
https://www.sram.com/sram/mountain/products/xg-1195-x-dome-cassette
https://www.sram.com/sram/road/products/xg-1180-mini-cluster-cassette