Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
... zaplatis tisice eur za ram ..... v druhom linku mas testovanych 32 galusiek
- ja za ramy tisice eur nedavam, ja si ramy vyrabam..
- uz zacinam tusit kto k Tufam napisal ze su to zahradne hadice..
- link s 32 testovanymi galuskami nevidim...posli , fakt ma to zaujima /edit - link uz vidim preto ze bol doplneny dodatocne.../
- Tufa neobhajujme, len snazim sa zistit pre ich niektori zhadzuju pod cienu zem
re: link s 32galuskami - magic of scrolling up
re: zahradne hadice - len quote 2 ludi (ktorych si velmi vazim a ktori sa navzajom nepoznaju) ktori maju na bicykli odcuvane viac ako ja najazdene
Tufo nie su zle plaste/galusky. To nie je velmi specificke vyjadrenie a silne zavisi od chapania slova "zle". Napisat o niecom nespecificky zvast ako, ze je to dobre/zle/sa to oplati, to je cesta, ktoru prenecham politikom na billboardy. Tufo su proste pomalsie z pohladu valiveho odporu, a to predsa nie je jediny dolezity atribut. Mozme sa bavit aj o spolahlivosti, cene, trvanlivosti, narocnosti instalacie a podobne, a to uz si musi kazdy zvazit sam, co je prenho dobre alebo zle.
Tufam silne nahrava pri individualnom empirickom posudeni prave to, ze sa zdaju byt velmi dobre v parametroch, ktore na vzorke N=1 dokaze posudit ktokolvek (spolahlivost, trvacnost, odolnost voci defektom), a nakolko sa tufa zdaju byt malokedy chybove (v zmysle maleho poctu chybovych kusov. Zeby dobra quality control?), clovek lahko nadobudne dojem, ze su to najlepsie gumy na svete! Valivy odpor sa ale empiricky posudit neda, ludske zmysly dokazu byt praveze velmi lahko ovplyvnitelne nesuvisiacimi atributmi a mnoho ludi si podvedome dobre "valenie" plastov spaja so zvukom, ktory vydavaju. Ak je tu niekto, kto si mysli, ze dokaze odpozorovat 2-3 W rozdiel, odkazem ho na moj oblubeny clanok na internete, ktoreho nikdy nie je dost: https://www.slowtwitch.com/Tech/Thoughts_on_science_perception_4571.html
Ja teda uplne chapem, ked niekto na tufo neda dopustit a ani sa nedivim. Na bezne jazdenie nemaju chybu, ja sam valim polovicu roka na touring plastoch a nevymenim za nic. Ale na casovku by som si tufo veru nedaval.
Samozrejme, ja nie som ziadny maven a moje slovo ma vahu pramalu, som si toho plne vedomy. Preto verim, ze vyjdrenie nazoru od cloveka ako Andrew Coggan aka otec powermettrov:) ma dostatocne silnu vahu, ked sa postavi sa stranu k slabuckym keyboard warriorom ako ja alebo stax.
We were shocked to find that the entire difference between the special, longer wheelbase, layup optimized, cobble specific frame, and the standard road frame (which everybody could tell you was WAY too stiff to ride on the cobbles) equated to a whopping 4psi of tire pressure.
If you're not all about going fast then go with what you like and think works and enjoy yourself. After doing this for a long time, my criteria for my personal bike is based almost entirely on paint and people behind the company who made it, everything else is components and tire pressure."
ak clovek nenahana sekundy na strave a rychlost v prvom kopci na maratone kde ho ne/utrhnu sme oblukom naspat k tomu aky mas "pocit" z jazdenia nabiku...
alebo ešte (komu sa to nechce čítať celé - ale stojí to za prečítanie):
"I've participated in numerous blind product studies over the years where we controlled bikes or the wheels (I've done this twice with a bike manufacturer during development work around a pro team, and many times with wheels) with fabric shield tensioned between seat post and stem, flat black rattle can paint on everything, etc. In each of these studies, the entire subject group including pro riders, engineers, and other industry people with LOTS of experience, struggled to find any real differences between any of the bikes, until after the study was de-blinded and everybody (including me) instantly began to try and rationalize it all…"
Zdravim užívatelov záhradných hadíc
Aký máte cca nájazd pri Tufo Elite Ride galuske na zadnom kolese?
Blížim sa k 4 tisíc km a pamätám si že na predošlej sa objavil v strede červený pásik, ako indikátor opotrebovanosti, ktorý pri tejto súčasnej nevidím.
Vie niekto odhadnut, odkial sa beru tie dost silne hejty na Tufo galusky..? Co to sledujem niekloko rokov, vzdy sa najde koment typu: zahradne hadice... apod. Ja som kupil sadu kolies s galadmi Tufo a ciastocne aj ovplyvneny tymito hejtami som cakal naozaj slabotu. A po dvoch rokoch pouzivania a porovnavania nemam v podstate ziaden vyhrady. Lebo asi ziadny iny vyrobca nema tak ostre hejty... Co je za tym..? Mali niekedy niektore modely boli nevydarene a odvtedy sa to s nimi taha, alebo je to len princip ze tato firma sa mi nepaci tak ju zhovadim pod ciernu zem... ?
Osobná skúsenosť - používam Continental, najprv GP4000 (ano, galuska) a potom Competition. Už ma prestalo baviť kupovať tie Conti za 65e, tak som skúsil Tufo a je to fakt citeľne nepohodlnejšie. Napriek tomu som ju dojazdil, asi pri 4000 km defekt ktorý nešiel trvale zalepiť tmelom. Po nahodení Conti opäť spokojnosť
Čaute, aké plášte doporučujete na jeseň- mrholenie, vlhkú, mokrú, špinavú cestu. Teraz mám obuté Continental 4000II, ale cítim že mi sem-tam uteká bike spod zadku, mal som základné schwlbe lugana tie sice držali ale absolútne nešli, som pozeral Continental 4season,
za taku cenu teraz CRC ponuka bundle 2x Conti GP4000 S2 a k tomu 2 duse Trochu som sa aj tym GP5000 potesil, ale pri tej cene bude na jar novy par GP4000...
Nemá prosím vas niekto skúsenosti s plášťami Challenge na Fulcrum rafikoch? Mám Gravel Grinder TLR a nedarí sa mi to utesniť. Zatiaľ som to dokázal nafúkať len na 2.5bar a evidentne ten plášť ešte nezapadol tam kam má. Chcem kúpiť bombičky a vyskúšať to, ale nie som si istý či to má zmysel. Fulcrum uvádza, že ich rafiky sú kompatibilné len so Schwalbe plášťami tak som trochu na vážkach.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- ja za ramy tisice eur nedavam, ja si ramy vyrabam..
- uz zacinam tusit kto k Tufam napisal ze su to zahradne hadice..
- link s 32 testovanymi galuskami nevidim...posli , fakt ma to zaujima /edit - link uz vidim preto ze bol doplneny dodatocne.../
- Tufa neobhajujme, len snazim sa zistit pre ich niektori zhadzuju pod cienu zem
re: zahradne hadice - len quote 2 ludi (ktorych si velmi vazim a ktori sa navzajom nepoznaju) ktori maju na bicykli odcuvane viac ako ja najazdene
https://www.google.sk/search?q=tufo+garden+hose+site%3Astarbike.com+OR+site%3Aroadbikereview.com
Tufo nie su zle plaste/galusky. To nie je velmi specificke vyjadrenie a silne zavisi od chapania slova "zle". Napisat o niecom nespecificky zvast ako, ze je to dobre/zle/sa to oplati, to je cesta, ktoru prenecham politikom na billboardy. Tufo su proste pomalsie z pohladu valiveho odporu, a to predsa nie je jediny dolezity atribut. Mozme sa bavit aj o spolahlivosti, cene, trvanlivosti, narocnosti instalacie a podobne, a to uz si musi kazdy zvazit sam, co je prenho dobre alebo zle.
Tufam silne nahrava pri individualnom empirickom posudeni prave to, ze sa zdaju byt velmi dobre v parametroch, ktore na vzorke N=1 dokaze posudit ktokolvek (spolahlivost, trvacnost, odolnost voci defektom), a nakolko sa tufa zdaju byt malokedy chybove (v zmysle maleho poctu chybovych kusov. Zeby dobra quality control?), clovek lahko nadobudne dojem, ze su to najlepsie gumy na svete! Valivy odpor sa ale empiricky posudit neda, ludske zmysly dokazu byt praveze velmi lahko ovplyvnitelne nesuvisiacimi atributmi a mnoho ludi si podvedome dobre "valenie" plastov spaja so zvukom, ktory vydavaju. Ak je tu niekto, kto si mysli, ze dokaze odpozorovat 2-3 W rozdiel, odkazem ho na moj oblubeny clanok na internete, ktoreho nikdy nie je dost: https://www.slowtwitch.com/Tech/Thoughts_on_science_perception_4571.html
Ja teda uplne chapem, ked niekto na tufo neda dopustit a ani sa nedivim. Na bezne jazdenie nemaju chybu, ja sam valim polovicu roka na touring plastoch a nevymenim za nic. Ale na casovku by som si tufo veru nedaval.
Samozrejme, ja nie som ziadny maven a moje slovo ma vahu pramalu, som si toho plne vedomy. Preto verim, ze vyjdrenie nazoru od cloveka ako Andrew Coggan aka otec powermettrov:) ma dostatocne silnu vahu, ked sa postavi sa stranu k slabuckym keyboard warriorom ako ja alebo stax.
ak clovek nenahana sekundy na strave a rychlost v prvom kopci na maratone kde ho ne/utrhnu sme oblukom naspat k tomu aky mas "pocit" z jazdenia nabiku...
"I've participated in numerous blind product studies over the years where we controlled bikes or the wheels (I've done this twice with a bike manufacturer during development work around a pro team, and many times with wheels) with fabric shield tensioned between seat post and stem, flat black rattle can paint on everything, etc. In each of these studies, the entire subject group including pro riders, engineers, and other industry people with LOTS of experience, struggled to find any real differences between any of the bikes, until after the study was de-blinded and everybody (including me) instantly began to try and rationalize it all…"
Aký máte cca nájazd pri Tufo Elite Ride galuske na zadnom kolese?
Blížim sa k 4 tisíc km a pamätám si že na predošlej sa objavil v strede červený pásik, ako indikátor opotrebovanosti, ktorý pri tejto súčasnej nevidím.
Osobná skúsenosť - používam Continental, najprv GP4000 (ano, galuska) a potom Competition. Už ma prestalo baviť kupovať tie Conti za 65e, tak som skúsil Tufo a je to fakt citeľne nepohodlnejšie. Napriek tomu som ju dojazdil, asi pri 4000 km defekt ktorý nešiel trvale zalepiť tmelom. Po nahodení Conti opäť spokojnosť