hlupost, to akokeby si napisal ze aj odopnutie lyze pocas padu je uz neskoro ... a kedy sa ma odopnut ak nie POCAS padu ? presne vtedy je ten spravny a pravý čas ...
Chalani, kašlite na to, flame war SPD vs platformy si nechajte na SS alebo debatu pri pive...
A Turbi, zváž spôsob, akým vystupuješ voči ostatným fóristom.
Zvazoval som uz dlho ci napisem ci je niekto hejterko a mudrlantko a myslim ze moje vystupovanie je velmi priatelske a umiernene.
A na margo spd. Kopec ludi by trebars vôbec neprislo do situacie padat keby prave tie spd malo.
Vlastoch No nechcem sa s tebou hádať. Jazdil si niekedy platformy? Mal si niekedy pred pádom na nich? A nesrovnavaj pád na biku s lyžami. Si predstav že sa mi podarilo pri páde na lyžiach sa aj naspäť postaviť. Toľko z mojej strany.
No .. myslim, ze nikto nebude ochotny tvrdit, ze pri akomkolvek pade, sa platformy nevypnu
No a co sa tyka SPD .. prevazne to tak je, ze v pri pade v rychlosti vypnu (ale nie je to 100%). Bohuzial, najhorsie pady su prave tie, v malej rychlosti. A to je prave to, ked sa clovek prediera kamenmi v strmine, sutraky zakerne vytrcaju bodliny, tak si lajznut v malej rychlosti zapnuty natvrdo v SPD, vyzaduje znacnu davku .. no, doplni si kazdy co chce
SPD su hlavne o dupani.
dlhe roky som jazdil v teniskach na obyc. pedaloch a nepadal som - z biku som v krizovych situaciach vystupoval na SPD som si strasne dlho zvykal a dodnes som snimi neni uplne stotozneny ale bez nich by som uz nejazdil. obcas si este v kritickych usekoch vypnem a stupim na pedal tak ze ho mam medzi prednou castou podrazky a patou - tam vie dobre drzat
aj posledne pady by som mozno ustal bez SPD. ale pocas padu sa vzdy vypli. dost spravili aj siroke rajdy cez ktore sa bike horsie opusta.
SPD-cka pre mna mi pridu ako vyhnutie sa skrabancom za cenu nejakej zlomeniny.
Nemyslim si, ze mam taku techniku, aby som si mohol dovolit jazdit na SPD, kde pri pade byt upnuty o bike nie je ziadna vyhra.
Ono to asi záleží aj od toho, čo/ako jazdíš, ale pri "normálnom" páde sa SPD vypne ani nevieš kedy. Prakticky ma moc nenapadá, kedy by som dal osobne prednosť ostrým pinom, ktoré len čakajú, kedy sa budú môcť zahryznúť pred obavou, že sa nedokážem vypnúť z SPD. Možno nejaké veľké skoky a pod. - ja neskáčem skoro vôbec, tak to neviem posúdiť. Mám aj obyčajné nylonové low-cost pedále bez pinov na najstaršom bicigli, tam to hryzenie síce nehrozí, ale pre zmenu zasa hrozí zošmyknutie nohy z pedálu a to môže mať niekedy tiež celkom dobré následky. Stále mi z toho SPD vychádzajú ako najmenej problematické...
Pozrite si dojazd poslednej etapy Okolo Turecka, hromadny pád - a jazdec, ktorý spadol prvý, zostal ležať na chrbte s bicyklom pripnutým na jednej tretre.
Myslim ze cestne a mtb su trochu rozdiel. A ak nie tak si tie SPD treba aj s rozumom nastavit a nie to pritiahnut aby mi zostal bike na tretre.... Ako sa tu pise, s SPD som padol prvykrat pred dverami v 0 rychlosti, pretoze si hlava nespomenula na to, ze su nohy pripnute (segra to iste, neter to iste), odvtedy uz pohoda a aj pri padoch sa odopnu, ze ani neviem kedy a ako a ani necitim, ze by sa mi noha nejak neprirodzene vykrucala pri tom procese.
nezmyselna debata. Ani platformy ani SPD ale jazdec je ten co pada...spdcka vypnu, rovnako ako das z platformy dole nohu. To ci si pistalu udries spd alebo rozparas platformou je ina. Jazdil som 2 roky spd a pred tym 7 rokov platformy ku kt. som sa vratil. Nikdy za padom nestal pedal ale moja chyba jedno v akej rychlosti.
jediny rozdiel je ze ked mas SPD tak z biku proste nezoskocis na obe nohy (alebo neodhodis bike) teda aspon mne sa to este nepodarilo. ked padam vzdy vypnem len jednu nohu
edit: nieco robis nespravne, jasne ze sa da vypnut naraz...skus natrenovat
skusim niekde najst video a ti ho potom ukazem...mal som spdcka prvy den, TBK1 nejaka pos*ata klopka a predne dostalo stop na mieste. Roznozkou som preskocil bajk ani neviem ako . Odvtedy som vypinanie spd neriesil...islo to samo. Mozno mam prirodzeny instinkt na vypinanie SPD
hlupost, to akokeby si napisal ze aj odopnutie lyze pocas padu je uz neskoro ... a kedy sa ma odopnut ak nie POCAS padu ? presne vtedy je ten spravny a pravý čas ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A Turbi, zváž spôsob, akým vystupuješ voči ostatným fóristom.
Zvazoval som uz dlho ci napisem ci je niekto hejterko a mudrlantko a myslim ze moje vystupovanie je velmi priatelske a umiernene.
A na margo spd. Kopec ludi by trebars vôbec neprislo do situacie padat keby prave tie spd malo.
No a co sa tyka SPD .. prevazne to tak je, ze v pri pade v rychlosti vypnu (ale nie je to 100%). Bohuzial, najhorsie pady su prave tie, v malej rychlosti. A to je prave to, ked sa clovek prediera kamenmi v strmine, sutraky zakerne vytrcaju bodliny, tak si lajznut v malej rychlosti zapnuty natvrdo v SPD, vyzaduje znacnu davku .. no, doplni si kazdy co chce
SPD su hlavne o dupani.
aj posledne pady by som mozno ustal bez SPD. ale pocas padu sa vzdy vypli. dost spravili aj siroke rajdy cez ktore sa bike horsie opusta.
Nemyslim si, ze mam taku techniku, aby som si mohol dovolit jazdit na SPD, kde pri pade byt upnuty o bike nie je ziadna vyhra.
Ono to asi záleží aj od toho, čo/ako jazdíš, ale pri "normálnom" páde sa SPD vypne ani nevieš kedy. Prakticky ma moc nenapadá, kedy by som dal osobne prednosť ostrým pinom, ktoré len čakajú, kedy sa budú môcť zahryznúť
skusim niekde najst video a ti ho potom ukazem...mal som spdcka prvy den, TBK1 nejaka pos*ata klopka a predne dostalo stop na mieste. Roznozkou som preskocil bajk ani neviem ako