Môj bike mam v profile, ročne vymením 2x reťaz, raz za dva roky kazetu, 1x pneumatiky, 1x hlavové zloženie, 1x omotávku. Náboje na kolesách mi vydržali 3 roky, stredové zloženie tiež. Kozmetika mazanie cca 15Eur rocne. Keď to zrátam, je to nejakých 105 eur a ročne robím cca 3500km v priemere. Co je 0,03 eur/km. Ak ale zaratam aj kokosovu vodu z prasku, ktoru mam vo flasiach, (cca 1,5l na 50km). Je to cca 3E na 50km=0,06eur/km Ak zaratam aj raz rocne novy dres, tak je to dalsich 60 eur.
Suma sumarum:
samotny bike: 0,03 eur/km
iontaky: 0,06eur/km
oblecenie: 0,017eur/km
spolu: 11 centov na km
Môj bicykel považujem za absolútny low-cost, ako to vychádza u kvalitnejších bikov?
edit: zabudol som mazanie a kozmetiku a neviem ci mam ratat iontove napoje a dres
posledný komentár: 6. 6. 2022 o 12:39
Ostatné bike som nerátal
takže dosť cca 0,22e/km
- 3x galuska + 3x páska, tmel = 220e
- 3x reťaz = 69e
- gumičky = 28e
- nové kufre = 14e
- omotávka = 15e
To sú veci čo sa opotrebujú, ale okrem toho radar Varia (180e), nové košiky (30e), Di2 bluetooth 69e, nová Di2 baterka 88e, kratší predstavec 55e.
Okrem toho dresy, oblečenie, nový Garmin a mnoho ďalších vecí...
Takže v "low cost" režime bez upgradov (346e) to vychádza približne 3.5 centu / km
Dalo by sa ušetriť prechodom z galusiek na plášte...
ale su do toho zaratane len tohtorocne tunajsie objednavky, ktore tu vidim v mojom zozname, zvysok netusim
ked si kupim novy bajk, tak to asi dost stupne
edit: 32 centov..... zabudol som Hope kotuce
(20,9+(2x33,9)+(8x3,28)+13,1)/8029=0,0159€/km a este to snad trocha klesne
Jedlo neratam, to musim jest aj tak a nejem viac v dni ked jazdim. Ale iontak som zaratal a je to najvacsia polozka.
najprv musi niekto urobit appku co to bude merat
Ja by som dal protiotázku, koľko minula na kabelky a topánky... (ale len v prípade zabezpečeného druhého prechodného bývania)
stax dobre dal, že ešte maratóny + cesta a hneď to je viac...