Ahojte!
Co by ste mi odporucali, momentalne mam RS Dart 3 a teoreticky planujem novu, pretoze tato sa mi zda na mna tvrda. Mam do 60kg, jazdim XC, ziadne extremne zjazdy a skoky.
Chcela by som nejaku maksiu, cenovo okolo 10.000,- SKK.
Dakujem za rady.
Preto neviem preco zavrhujete Rebu. Ma predsa 2 komory, tak sa snad da pekne prisposobit aj nizkej vahe, nie? A vazi len 1610g.
skor by som napisal, ze az...
ked dorazim rebu tak pojdem asi do sidi...
jediny problem je ten, ze dodnes neviem na aku hmotnost je sida stavana, nikde som sa to nedocital, ak vie niekto tuto infosku, tak by ju mohol prezradit
čo tým básnik myslel?
tuhosť ... môže byť v skrute, pri prejazde prekážok a Reba (32mm nohy) je na tom lepšie ako R7 (30mm nohy)
citlivosť ... ochota vidly na zmenu pri malej prekážke. Reba ma cca 10kg (po úprave cca 5-6kg) R7 22kg po úprave cca 10kg (ale priebeh je plynulejší a nie až tak progresívny)
priebeh pruženia ... tu bude pes zakopaný. Reba je dosť progresívna a nedokáže využívať svoj celý potenciál (neupravená vidla) preto sa možno javí ako tuhá (neochotná ísť do zdvihu cez prekážku) a v kombinácii s nesprávnym hustením to môže pôsobiť značne deprimujúco.
Pre váhy do 60kg nevidím problém s použitím Reby len je nutné upraviť hustenie a Rebound aby splňala žiadané parametre. Pre lahké váhy je aj vhodné a hlavne týto ludia to ocenia ked je odtrh vidly čo najnižší a priebeh menej progresívny. Takže smer úprava pozitívnej komory a potom už nič nebráni použitiu aj pre 50kg!
Ideálne riešenie je upravený Axon prípadne E*****n. Tieto vidly sú predurčené pre citlivosť a vyrovnaný priebeh pruženia, ale o tom už bolo vela písaného.
čo tým básnik myslel?
tuhosť ... môže byť v skrute, pri prejazde prekážok a Reba (32mm nohy) je na tom lepšie ako R7 (30mm nohy)
citlivosť ... ochota vidly na zmenu pri malej prekážke. Reba ma cca 10kg (po úprave cca 5-6kg) R7 22kg po úprave cca 10kg (ale priebeh je plynulejší a nie až tak progresívny)
priebeh pruženia ... tu bude pes zakopaný. Reba je dosť progresívna a nedokáže využívať svoj celý potenciál (neupravená vidla) preto sa možno javí ako tuhá (neochotná ísť do zdvihu cez prekážku) a v kombinácii s nesprávnym hustením to môže pôsobiť značne deprimujúco.
Pre váhy do 60kg nevidím problém s použitím Reby len je nutné upraviť hustenie a Rebound aby splňala žiadané parametre. Pre lahké váhy je aj vhodné a hlavne týto ludia to ocenia ked je odtrh vidly čo najnižší a priebeh menej progresívny. Takže smer úprava!
Ideálne riešenie je upravený Axon prípadne E*****n. Tieto vidly sú predurčené pre citlivosť a vyrovnaný priebeh pruženia, ale o tom už bolo vela písaného.
ved to, pod tuhostou si predstavujem ten prvy bod, nie priebeh pruzenia
a to, ci niekto chce linearny alebo viac progresivny priebeh, je skor otazka priorit a nie vahy jazdca
nemal som na mysli konkretne teba ....
vela ludí si pletie pojmy s dojmamy a potom môže byť tuhosť myslená uplne inak. Nie raz som sa s tým stretol. Prípadne vela ludí pojmy používa ale len ako slová ktoré počuli a naučili sa ich, ale nevedia ich použiť alebo určiť v praxi.
... ach jaj, stale premyslam, ci ta R7, alebo Reba, alebo Tora ... podla toho, co pisete, beztak nevyzera, ze v neupravenej verzii vedia fungovat na moju vahu a byt MAKKSIE, ako by som ja chcela ...
http://www.tuning-test.cz/index.php?inp ... scussion=1 tu mas ponuku tuning-testu ktoru oni ponukaju a davaju na ne aj zaruku...pokial viem tak ti upravia aj vidlicu ktoru kupis inde ale zaruku ti uz na to tusim uz nedaju
kupis uz upravenu.takto to ale funguje len u suntour e*****n.
nie môžeš si povedať ktorú vidlu chceš kúpiť a tebe len príde kompletne upravená na tvoju váhu. Ak úprava nezodpovedá predpokladaným výsledkom, tak také Milan nedodá (RST, XCM ...), ale doporučí niečo iné podla požiadaviek.
Záruka 24 mesiacov je na všetky vidly zakúpené a upravené u neho. Drobnosti riešim ja, velké veci idú k nemu.
Na vidly zakúpené inde a dodatočne upravené, dáva záruku len na kvalitu chodu a nie na hardware vidly samotnej. Po úprave vidlu už nezreklamujete (spravidla sa prestavuje tlmič, stieraky, vzduchová časť...)
Z tohoto dôvodu je výhodnejšie zobrať kompletne upravenú vidlu. Ušetrí sa s tým kopec možných problémov.
No môžem len doporučiť Manitou R7 Super Lock out , ale len po úprave,t.j. tuning. ! (1500g)
U mňa plná spokojnosť , tým asi niekoho poteším...
žeby mňa?
bodaj by si nadával ... ved dalo dosť práce ta presvedčiť, kým sme vybrali pre teba to pravé
Tiež som teraz bral od Milana E*****n pre babu. Ja mám Fox Tallas RLC. Nechal som ten E*****n upraviť na 100mm a pri tomto zdvihu zatiaľ nieje medzi vidlami rozdiel. Ak nevadí vyššia hmotnosť, tak vrelo odporúčam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cena: 7000,- Sk
skor by som napisal, ze az...
ked dorazim rebu tak pojdem asi do sidi...
jediny problem je ten, ze dodnes neviem na aku hmotnost je sida stavana, nikde som sa to nedocital, ak vie niekto tuto infosku, tak by ju mohol prezradit
R7 jedine v upravenej verzii, lebo originál chod nič moc.
reba je od63kg a viac
nechapem, ako moze byt "moc tuha"
ved predsa cim tuhsia, tym lepsie
čo tým básnik myslel?
Pre váhy do 60kg nevidím problém s použitím Reby len je nutné upraviť hustenie a Rebound aby splňala žiadané parametre. Pre lahké váhy je aj vhodné a hlavne týto ludia to ocenia ked je odtrh vidly čo najnižší a priebeh menej progresívny. Takže smer úprava pozitívnej komory a potom už nič nebráni použitiu aj pre 50kg!
čo tým básnik myslel?
Pre váhy do 60kg nevidím problém s použitím Reby len je nutné upraviť hustenie a Rebound aby splňala žiadané parametre. Pre lahké váhy je aj vhodné a hlavne týto ludia to ocenia ked je odtrh vidly čo najnižší a priebeh menej progresívny. Takže smer úprava!
ved to, pod tuhostou si predstavujem ten prvy bod, nie priebeh pruzenia
a to, ci niekto chce linearny alebo viac progresivny priebeh, je skor otazka priorit a nie vahy jazdca
vela ludí si pletie pojmy s dojmamy a potom môže byť tuhosť myslená uplne inak. Nie raz som sa s tým stretol. Prípadne vela ludí pojmy používa ale len ako slová ktoré počuli a naučili sa ich, ale nevedia ich použiť alebo určiť v praxi.
...nafukam si ho trochu menej a je to lahoda
No môžem len doporučiť Manitou R7 Super Lock out , ale len po úprave,t.j. tuning. ! (1500g)
nie
Záruka 24 mesiacov je na všetky vidly zakúpené a upravené u neho. Drobnosti riešim ja, velké veci idú k nemu.
Na vidly zakúpené inde a dodatočne upravené, dáva záruku len na kvalitu chodu a nie na hardware vidly samotnej. Po úprave vidlu už nezreklamujete (spravidla sa prestavuje tlmič, stieraky, vzduchová časť...)
Z tohoto dôvodu je výhodnejšie zobrať kompletne upravenú vidlu. Ušetrí sa s tým kopec možných problémov.
žeby mňa?
bodaj by si nadával ... ved dalo dosť práce ta presvedčiť, kým sme vybrali pre teba to pravé