jachmel : napr. rise rajdy maju znacny zmysel v tom, ked otocis bajk hore nohami na zem a mas na rajdach kadeco, napr. tachac, svetlo, mobil, atd. Jednak to bude stat, druhak si to neposkriabes. Dalsi zmysel to moze mat, ze ked mas rajdy , ktore vyhovuju, doladis predstavcom a nemusis kupovat oboje. Mam to casto rovnako .. dalej mas viac moznosti kombinovat vysku , ak mas este aj podlozky pod a event. dostatocne dlhy krk vidlice.
Vidla je iba dolestena, skusal som lak, ale hned to stratilo lesk. Oxiduje to pomaly a staci to raz za cas prebehnut jednym pripravkom od MUC-OFFu. Pekne to s tym ide dole a zas vyzera ako nova
Pozor na to. Nohy sú magnézium. Pokiaľ nebudú ošetrené lakom alebo kvalitnou farbou začnú ti korodovať. Výrobcovia používajú na magnéziové nohy vidlíc špeciálne kvalitné farby, aby magnéziový povrch dokonale konzervovali.
Pozor na to. Nohy sú magnézium. Pokiaľ nebudú ošetrené lakom alebo kvalitnou farbou začnú ti korodovať. Výrobcovia používajú na magnéziové nohy vidlíc špeciálne kvalitné farby, aby magnéziový povrch dokonale konzervovali.
Viem ze je to z magnezium. Zatial na nu staci ten Miracle Shine, uvidim co to bude robit a podla toho to poriesim. Ale uz som videl aj tak spravenu FOXu a typek to riesil rovnako
Pisal si , že s lakom to stratilo lesk. Pouzil si na to kvalitný lak ? Myslim high gloss dvojzložkový lak aky sa pouziva na auta. Inač na bežnych vidliciach je obyčajná polyuretanová farba nic specialne i ked je to kvalitna farba.
Viem ze je to z magnezium. Zatial na nu staci ten Miracle Shine, uvidim co to bude robit a podla toho to poriesim. Ale uz som videl aj tak spravenu FOXu a typek to riesil rovnako
Ale ano, koroduje a v podmienkach ako posolena cesta docela fest /Nie je neobvykle dokonca mat dieru v nohe vidlice/. Mylis si to z hlinikovymi zliatinami, kde sa v malom mnozstve pridava horcik, tam sa tvori vrstvicka.
Citujem "Dobre vyhovuje pre chránené prostredie domácnosti alebo kancelárie, ale intenzívne koroduje v slanej vode a kyselinách; dokonca aj v sladkovodnom prostredí stráca lesk, takže musí byť pokrytý ochranným povlakom. " http://www.matnet.sav.sk/index.php?ID=493
Okrem toho trpi dost aj na galvanicku koroziu.
čistý horčík (tak sa volá po slovensky to komerčno-konzumné "magnézium") reaguje aj s vodou, s horúcou viac ako dobre
horčíkové zliatiny - náš prípad - "it depends", ale zbytočnému kontaktu s vodou sa treba vyhýbať, ochranný náter samozrejmosť, no a vzhľadom na redoxný potenciál −2.372 V tvorí lokálne články v ktorých sa poškodzuje skoro so všetkým... viď https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_electrode_potential_(data_page)
všetko POD systémom Mg2+/Mg ho bude oxidovať lto aj na Mg sa tvorí vrstva, Mg(OH)2 (alebo nejaký hydroxid-oxid, hydroxid-uhličitan etc., závisí na prostredí), ale na rozdiel od Al2O3 sa celkom dobre rozpúšťa v horúcej vode, v prostredí niektorých iónov (chloridov napr.) a aj mechanicky je citlivejšia
v studenej destilke z ktorej vybubleš argónom CO2 sa Mg veľmi rozpúšťať nebude (nie že by vôbec nie), ale studená destilka zbavená CO2 nie je nič, čo by bežný človek na bicykli bežne stretal (prebublaná argónom už vôbec nie )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dobrý postreh. Na zimu mi to viac vyhovuje takto. V lete mám https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/riaditka-a-rohy/mtb-riaditka/fsa-sl-k-carbon-flat-mtb-riaditka-740-mm-9d-grey-logo.html
Aj v popise biku je flat verzia
Mám aj 90 mm a používam ho s flat rajdami. Vtedy dosiahnem fakt už športový posed.
Ano, presne tym MucOff-om
nie, pod nalepkami je to OK, neoxiduje tam
Som sa sekol s hlinikom...
Citujem "Dobre vyhovuje pre chránené prostredie domácnosti alebo kancelárie, ale intenzívne koroduje v slanej vode a kyselinách; dokonca aj v sladkovodnom prostredí stráca lesk, takže musí byť pokrytý ochranným povlakom. " http://www.matnet.sav.sk/index.php?ID=493
Okrem toho trpi dost aj na galvanicku koroziu.
horčíkové zliatiny - náš prípad - "it depends", ale zbytočnému kontaktu s vodou sa treba vyhýbať, ochranný náter samozrejmosť, no a vzhľadom na redoxný potenciál −2.372 V tvorí lokálne články v ktorých sa poškodzuje skoro so všetkým... viď https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_electrode_potential_(data_page)
všetko POD systémom Mg2+/Mg ho bude oxidovať
lto aj na Mg sa tvorí vrstva, Mg(OH)2 (alebo nejaký hydroxid-oxid, hydroxid-uhličitan etc., závisí na prostredí), ale na rozdiel od Al2O3 sa celkom dobre rozpúšťa v horúcej vode, v prostredí niektorých iónov (chloridov napr.) a aj mechanicky je citlivejšia
v studenej destilke z ktorej vybubleš argónom CO2 sa Mg veľmi rozpúšťať nebude (nie že by vôbec nie), ale studená destilka zbavená CO2 nie je nič, čo by bežný človek na bicykli bežne stretal (prebublaná argónom už vôbec nie