ja som vestu vyhodil zo šatníka, keď je chladno radšej volím rovno funkčný dres s membránou ako klasiku a vestu... miesto vesty nosím pláštenku sportfull hot pack - to isté ako tá vesta len to má rukávy.... super skladná a lahká a pre mna to má výhodu tých rukávov, že mi v zjazde ochrnáni aj ruky (alebo v daždi). ked som nosil vestu, tak som nosil ešte aj tenké návleky na ruky a dlhšie trvá následné obliekanie a aj to viac zaberá miesta... isadore mávali staré vesty také moc neskladné, táto nová vyzerá už ok, že to bude podobné ako ten sportfull. s velkostou ťažko radiť, to asi len ísť skúšať, len neviem kde na sk, tu aj keď čosi majú na predajni tak začínaju nejakými X veľkosťami
10.02.2019 - 15:25:28
00
Díky za postreh ,u mňa je vesta top v šatníku a nedám na ňu...napr jar/leto jazdím dosť skoro ráno ,kde mi je ideálna s navlekmi a dosť ju využijem aj pri behu. No veď to že väčšina sú veľkosti od M L na predajniach ,i keď to Mko mi niekedy ide,niekedy do S a napr isadore podľa tabuľky mi to vychádza až na L,ale nemajú uvedený obvod pásu,len hrudi
10.02.2019 - 16:51:39
00
Ahojte, uz sa to tu asi vela x preberalo, ale poradi mi niekto skusenejsi ako sa obliect do tohto pocasia?
Mam totiz velky problem s potenim a ci je leto alebo zima potim sa jak kon.
Ked si tam termo natelnik a "funkcnu bundu" som ako v igelite. Ked si dam zase termo natelnik a nejake bavlnene oblecenie, studi ma cely chrbat a 2 dni som v prdeli jak ma boli chrbat...
Moc na "funkcne a termo" oblecenie neverim lebo na mne to proste nefuguje!
Samozrejme, ze nemam bezodnu penazenku ale smejdy zase nekupujem.
Poradite niekto?
Dakujem
21.02.2019 - 18:14:54
00
Samozrejme, že ti termo a funkčné nefunguje, keď si na to natiahneš bavlnu! Bavlna, keďže je rastlinného pôvodu, nasáva vodu a následne chladí. Musíš si dať, buď umelú hmotu (najlepšie funkčnú - transportuje paru od tela) alebo niečo zo živočíšnych vlákien - v zime najlepšia vlna (merino), hodváb je dobrý len v lete.

Nikto ti nedá dobrú radu - pretože každý je iný. Jeden nemá problém pri 5 stupňoch jazdiť v krátkych (v utorok som videl - bolo jasno a skoro 10), ale videl som aj zababušených a s omotanými hlavami.
21.02.2019 - 19:45:46
01
Bavlnu som uviedol uz ako extrem, samozrejme ze aj ked si dam flees alebo softshel tak som mokry na hovado.
Asi sa v tom nevyznam.
21.02.2019 - 21:13:41
00
efixus ja sa potím tiež a dosť veľa. Skúšal som všeličo a najlepšie sa mi osvedčilo klasické trojvrstvové oblečenie.
Spodná vrstva jednoznačne craft active extreme 2.0
stredná vrstvá - softshelka ale bez "windstoper" vrstvy , alebo teraz mam merino to je lepšie
vrchná vrstva tenka bunda typu "windstoper" alebo podobne (bez akéhokoľvek zateplenia).
Bol som takto oblečený túto zimu od -5 do 10c.
Ak mi je teplo tak sa rozopnem.
Ale ako píše JoKo je to silne individuálne. Mne trvalo dve zimy nájsť to čo mi vyhovuje najviac.
22.02.2019 - 09:53:38
00
hlavne je treba si uvedomiť, že potiť sa budeš vždy...veľa ľudí si myslí, že si kupuje "nepotivé" tričko...to je blbosť...jednoducho tá syntetika či merino poskytne funkčnosť a lepší tepelný komfort pri aktívnom pohybe...je jasné, že keď dopotený zastavíš na 10 min. tak ten pot na tele budeš citiť...preto je dôležité vrstviť a zhadzovať či pridávať v závislosti na komforte...však už je tu na stránke o tom miliarda videí od Imra... :)
22.02.2019 - 10:50:10
00
efixus
Mám to s potením rovnako ako ty.
V takomto počasí ako napr. dnes ráno u nás pri ceste z práce ( cca.1°C, vietor, drobný dážď so snehom) nosím dlhorukávovú Endura baselayer, DR tričko SH100 z decathlonu a Endura Windchill II. U mňa takáto kombinácia funguje do -5°C(pri nižších teplotách jazdím zriedkavo), nad 10°C mi stačia dve vrstvy od endury. Nevravím, že som suchý, to nie, ale nepociťujem nekomfort z potenia.
Samozrejme každý pociťuje chlad inak a záleží aj od trvania výjazdu a koľko si nakladáš ...

Snáď ti to ako príklad pomôže nájsť tú správnu kombináciu ...
22.02.2019 - 11:01:55
00
ja na bike vozím v zásade len dve vrstvy, skúšal som aj tri ale to sa mi nikdy neosvedčilo.. základ mám dlhé funkčné tričko, také ktoré je na rôznych miestach inak sieťkované, napr. chrbát je viac dieravý ako predok, alebo spodky rúk a na to si dám už len gabbu, keď je pod 4 stupne tak Sportful Fiandre.. plus nosím celoročne tenkú pláštenku a ked viem že idem dlho zjazdovať tak si ju natiahnem.. paradoxne na bežky mi vyhovujú vrstvy tri, kde dávam ešte merino dlhý dres do stredu... ale to nosím aj preto že mám miesto troch vreciek 6 a v tej strednej vrstve nosím bidon a obsah má vždy telesnú teplotu, nemusím tak nosiť termosku... batohy neznášam.. základ je aby tá posledná vrstva mala membránu, teda aby ta z vonku neprefúklo a zároveň to vedelo odvádzať vlhkosť zovnútra a obliecť sa tak aby pri tom ako ideš von ti bolo mierne zima... ale to sú všetko notoricky známe a donekonečna omielané veci, svoju optimálnu kombináciu si musí každý vyladiť sám.
22.02.2019 - 11:04:22
03
Ja sa z decathlonu oblecenie na bike bojim kupovat, ale som z tych co si necha poradit a vyskusam. Aj ja si obliekam tri vrstvy a najhorsie je ze to citim aj pocas jazdy nie len ked zastavim.Diky za rady pani budem experimentovat.
22.02.2019 - 21:53:30
00
Skús vrstviť ako ja v silnej zime. 1. vrstva merino tričko (slabšie síce odvádza pot od pokožky ale i keď je vlhké, nechladí) 2. vrstva funkčné tričko (odvádza vlhkosť z merina) 3. vrstva je vonkajšia (spredu odolná vetru a zadná časť "dýcha")
22.02.2019 - 22:08:08
00
Suhlasim, akurat mne sa osvedcilo este pod merino hodit sietove tricko a naucit sa pri slapani do kopca rozopinat bundu.
23.02.2019 - 10:23:22
00
Skúšal som aj tak ako ty ale už ma Merino tak nehrialo ako keď je priamo na tele.
23.02.2019 - 12:47:46
00
mne sa merino ako funkčné prádlo neosvedčilo. Možno na nejakú ľahkú aktivitu áno, alebo pre málopotivých môže byť OK. Pri trocha intenzívnej jazde mi prekážal pocit mokrého textilu na tele, čo zrovna v chladnejšom počasí (bolo 7-8 st.C nad nulou) nemusím. Mám napr. aj isadore merino dres a tam vidno ako si dres podrží vlhkosť na rozdiel od syntetiky,
23.02.2019 - 20:10:47
01
za seba - tuto sezonu odskusana kombinacia - spodna vrstva merino funkcne trisko s elastanom unvang - kupene v akcii v sportisime a na to castelli perfetto dress. na nohy castelli polar na ktore natahujem take kratasy od adidasu, co zrejme mali byt plavky ale totalne neprefuknu. na laby castelli merino ponozky a lacne bbb navleky na beznu sportovu obuv. fungovalo v pohode od -2. a to som tucny jak fras a mam 115 kilo, teda sa viac potim. urobil som na tom dost vyjazdov do cca 90 minut. tu merino spodnu vrstvu som kupil az v januari po vianocnych vypredajoch, predtym som pouzival od craftu ale v tom sa mi zdalo chladno okolo 0 stupnov, to merino to hned vylepsilo.
10.03.2019 - 09:40:44
00
keyboard_arrow_up