Je to o chuti každého súdruha. Ja som včera dosušil plátky z bravčového stehna, naložené boli v rovnakej marináde ako som popísal hore a chuť výborná podobná kvalitnej šunke. Obsahom bielkovin to samozrejme na hovädzinu nemá, ale na výjazdy bude fajn.
Odporúčam veľmi opatrne so soľou, hovädzie sa mi minule zdalo málo slané tak som marinádu prisolil a trochu som to prehnal. Po usušení a ochutnávke šli plátky stehna na pol hodinu namočiť do studenej vody a zase do sušičky
Inak koľko nechávaš napr. karé(v celku) sušiť? Ja som robil jeden kus podľa toho poľského receptu, už visí asi 10 dní pri 18st. a zdá sa mi veľmi tvrdé. Treba už zvesiť?
Sranda že ja údeniny a mäso celkovo nemusím, ale toto ma baví robiť
Mne je to bravčové dosť sladké,neviem prečo. Možno ešte nabudúce skúsim ešte raz v inej marináde
Tak karé som robil prvý krát,ale čo mi kamarát pisal malo by to byť cca 2-3 týždne pri cca 22stp,ale dosť závisí od vlhkosti a prievanu. Ono by to malo byt velmi tažko zmačknuté prstami. Tak podla toho čo si pisal by to už mohlo byť. Potom daj fotku
Martis Tak som to rozkrojil, ale usušené sú ešte asi iba okraje, zhruba 1cm. Vnútro je ešte mäkké a chuťovo nič moc...na vzhľad také sklovité tak som to rozkrojil na 3 kusy a ešte zavesil.
Tak nemôže to byť úplne ako kameň, kto by to potom krajal 😂😂😂 malo by to byť také skoro tvrdé, no sám skúšam a keď to nevidím na živo ťažko sa to posudzuje. Kamarát písal : keď to horko ťažko stlačíš s jednou rukou tak je to OK. Tak asi tých 10 dní je ozaj málo. Aši cez tých 20 by to bolo ok. Tak ono chuťovo to bude ako mäso, len ten kraj je s korením. Ja mam rád tu chuť mäsa, či už údené alebo sušené.
Jasné, ale proste to nechutilo dobre ten stred, kraje boli fajn. Aj keď koreniny nabudúce asi vynechám, dám len drvené čierne korenie a soľ.
Na skúšku som hodil jeden tenký plátok do sušičky keď sa robili jerky a po usušení to bola lahoda. Preto si myslím že aspoň tie 3-4 týždne si to pýta byť zavesené. Možno nemám ideálne podmienky, bolo to zhruba v 18st a bez prievanu.
Ako je to paráda,trošku viac slana,no zas bola malá takže ta sol prešla komplet. A korenie už ani neviem viem že korenie 4 farieb a toho tam je moc,je to malé mäso,tak asi preto,ale keď sa to krája na tenke tak je to pohode. A dalej cesnek a možno ešte dačo ale netušim,dávam vždy cca 3-4 druhy. skušal som aj jalove,klinčeky,koriander,udenu papriku atd. že som si to ja debil nepisal
Šiel si presne podľa toho poľského videa? Mne to karé čo som sušil veľmi nešmakuje, je také čudné..možno je to aj koreninami, namiešal som tam skoro všetko čo špajza dala Nabudúce chcem dať len čierne mleté, čerstvý cesnak a soľ. Pred vešaním do chladu dávaš spolu s korením znovu soľ?
Praktický asi áno neviem už presne čo bolo v tom videu. Nakonie už len korenie. Darmo sa nehovorí, menej je niekedy viac. Na jednom mam : údenú papriku, cesnek, provensalske korenie.
Šiel si presne podľa toho poľského videa? Mne to karé čo som sušil veľmi nešmakuje, je také čudné..možno je to aj koreninami, namiešal som tam skoro všetko čo špajza dala Nabudúce chcem dať len čierne mleté, čerstvý cesnak a soľ. Pred vešaním do chladu dávaš spolu s korením znovu soľ?
Mozno si dal nespravnu sol. Poliaci preferuju cestarsku .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Odporúčam veľmi opatrne so soľou, hovädzie sa mi minule zdalo málo slané tak som marinádu prisolil a trochu som to prehnal. Po usušení a ochutnávke šli plátky stehna na pol hodinu namočiť do studenej vody a zase do sušičky
Inak koľko nechávaš napr. karé(v celku) sušiť? Ja som robil jeden kus podľa toho poľského receptu, už visí asi 10 dní pri 18st. a zdá sa mi veľmi tvrdé. Treba už zvesiť?
Sranda že ja údeniny a mäso celkovo nemusím, ale toto ma baví robiť
Mne je to bravčové dosť sladké,neviem prečo. Možno ešte nabudúce skúsim ešte raz v inej marináde
Tak karé som robil prvý krát,ale čo mi kamarát pisal malo by to byť cca 2-3 týždne pri cca 22stp,ale dosť závisí od vlhkosti a prievanu. Ono by to malo byt velmi tažko zmačknuté prstami. Tak podla toho čo si pisal by to už mohlo byť. Potom daj fotku
Omáčky si mi už poslal?
Omáčky sú zabalené, zajtra pošlem.
Na skúšku som hodil jeden tenký plátok do sušičky keď sa robili jerky a po usušení to bola lahoda. Preto si myslím že aspoň tie 3-4 týždne si to pýta byť zavesené. Možno nemám ideálne podmienky, bolo to zhruba v 18st a bez prievanu.
Ako je to paráda,trošku viac slana,no zas bola malá takže ta sol prešla komplet. A korenie už ani neviem
Mozno si dal nespravnu sol. Poliaci preferuju cestarsku