Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
ftu2
My sme všetci traja normálne živý ľudia z mäsa a kostí.
Sú ľudia, čo nás aj reálne videli
Stroje financujeme spoločne - rodinný rozpočet.
No a v poslednej dobe jazdím už len ja. Evka tomu v zimných (chladnejších) mesiacoch nikdy moc nedala no a Luki je momentálne vo veku, keď ho bavia viac baby a ... ako bike
A ako napísal Vikino, prečo som tu vlastne spomenutý ???
Zdravím chalani. Má niekto zlú skúsenosť s prekonaním tohoto zámku od ABUSU? Alebo s pokusom o jeho prekonanie? Viem, že ak by mal ***** zlodej dosť času a správne náradie, tak ho prekoná, ale nebudem nechávať na dovolenke bajk na opustených miestach a dlho bez dozoru. Zámok už mám, je to dosť ťažké závažie:-( Ale niečo by mal vydržať...
Je mi to jasné, že zlodej dokáže prekonať každú ochranu ak má dostatok času a kľud pri "práci" . Ale ak bude bajk zamknutý niekde na verejnosti kde sa premelie veľa ľudí, tak tam asi nebude šaškovať s obrovskými nožnicami. Zase za 20 sekúnd to neprestrihne. A väčšinou sa to dá uzamknúť tak aby bol ten zámok čo najhoršie dosiahnuteľný pre zlodeja. Aby nemal ideálne podmienky.
Keby som takého videl ja, tak má smolu...ani políciu netreba.
Je mi to jasné, že zlodej dokáže prekonať každú ochranu ak má dostatok času a kľud pri "práci" . Ale ak bude bajk zamknutý niekde na verejnosti kde sa premelie veľa ľudí, tak tam asi nebude šaškovať s obrovskými nožnicami. Zase za 20 sekúnd to neprestrihne. A väčšinou sa to dá uzamknúť tak aby bol ten zámok čo najhoršie dosiahnuteľný pre zlodeja. Aby nemal ideálne podmienky.
V Česku raz robili jeden taký experiment. Chlapík na rušnej ulici vytiahol predlžovačku, išiel poprosiť do obchodu vedľa, či si ju tam môže zapojiť. Pekne s rozbrusovačkou sa pustil do zámku na bicykli. Nikto sa nezastavil, len jeden dedko s otázkou: Vy to kolo kradete? Odpovedal mu: Nie, len sa mi zasekol zámok. A dedko pokračoval ďalej. Bicykel naložil do auta, pekne sa poďakoval v obchode, že mu dovolili si zapojiť kábel do elektriny a šiel ďalej.
Jedna vec je čo si dovolí zlodej a druhá, že ľudia sú teraz takí otupení a ľahostajní, že ti už pomaly ani nezavolajú záchranku keď skolabuješ.
Kamarát pred rokom v Taliansku sa išiel okúpať. Auto asi 500m od mora. Keď sa vrátili mal poškodené dvere a rozbitá dve okná. Auto samozrejme prázdne a on s priateľkou len v slapkach a plavkách s uterákom v ruke. Prišiel aj o dve paraglidingove vybavy. Škoda asi 5000€.
Asi tak je to s tou bezpečnosťou na západe.
no mne sa hlavne ten bordo lite co ma 700g nechce nosit - no nieco na viacdnovkach potrebujem ked idem nakupit, na noc si bike tiez zamknem. je nalozeny taskami a tazky ale aj tak by som ho rad niecim zamkol. na celodnovkach pri odbehnuti do krcmy po kofolu by to tiez nieco chcelo - no nosit koli tomu cely den 3/4kg zamok sa mi nechce. rozmyslal som uz aj nad tym tenkym lankom lebo sa to stale nosit pri sebe ale to asi vazne nema zmysel.
ak sa ti nechce nosit kvalitnejsi zamok na bikepacking tak potom radim robit veci typu:
- maly ale kvalitny zamok na brzdovy kotuc
- vybrat osku z kolesa/kolies
- na noc nenapadne priviazat bike o stan a pod.
- vybratie sedla (napr v holandsku vidno vela bikov s ukradnutymi sedadlami a to ani nemaju rychloupinaky tieto mestkace)
+ k tomu nejaky lahsi, rozumne kvalitny zamok ktory odradi nahodneho okoloiduceho bez nastrojov a so zakladnymi nastrojmi (aplikaciou predoslych ochran by doslo k poskodeniu biku).
a pravdaze, nenechavat bike na miestach kde mozes ocakavat profika s kvalitnymi nastrojmi (centra miest
osky mam na imbus a kedze je bike tazky tak ten zamok na kotuc (zadne koleso) by nemusel byt veru zly. sedlovku mam tiez na imbus to rozoberat nemiesim. pouzitie toho tenkeho lanka vidim len v tom ze na bike vidis ale nemas ho uplne pri sebe - napr. niekde na terase v krcme - aby nan niekto nesadol a nezdrhol. uz ked vidis ze sa obsmieta tak reagujes a to lanko na par sekund zastavi. no pozriem este nejaky pevnejsi kratky na zamknutie ramu o zabradlie/lampu .... a k tomu ten na kotuc.
presne, visiaci zamok nejaky kvalitnejsi. Som si inak spomenul, ja debil.... vsak to denno-denne pouzivam - "frame lock" - velmo dobre a odolne riesenie (akorat ze niektori su sikovni a zjavne vedia niektore odomknut). Ale neviem ci bude splnat tvoje naroky na hmotnost. Napr. https://www.abus.com/eng/Mobile-Security/Bike-Safety-and-Security/Locks/Frame-Locks
a kedze som nenasiel ani 1 taky na eshope, tak mozno cervo alebo kto by mohli prehodnotit ponukat to ludom. Je to myslimze velmi prakticke, nie drahe a omnoho bezpecnejsie riesenie ako tie smejdove lankove zamky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
My sme všetci traja normálne živý ľudia z mäsa a kostí.
Sú ľudia, čo nás aj reálne videli
Stroje financujeme spoločne - rodinný rozpočet.
No a v poslednej dobe jazdím už len ja. Evka tomu v zimných (chladnejších) mesiacoch nikdy moc nedala no a Luki je momentálne vo veku, keď ho bavia viac baby a ... ako bike
A ako napísal Vikino, prečo som tu vlastne spomenutý ???
napr.
https://www.youtube.com/watch?v=nufA7NiClxU
napr.
Ten druhy zamok mam a aj tak ho cvakli
napr.
V Česku raz robili jeden taký experiment. Chlapík na rušnej ulici vytiahol predlžovačku, išiel poprosiť do obchodu vedľa, či si ju tam môže zapojiť. Pekne s rozbrusovačkou sa pustil do zámku na bicykli. Nikto sa nezastavil, len jeden dedko s otázkou: Vy to kolo kradete? Odpovedal mu: Nie, len sa mi zasekol zámok. A dedko pokračoval ďalej. Bicykel naložil do auta, pekne sa poďakoval v obchode, že mu dovolili si zapojiť kábel do elektriny a šiel ďalej.
Jedna vec je čo si dovolí zlodej a druhá, že ľudia sú teraz takí otupení a ľahostajní, že ti už pomaly ani nezavolajú záchranku keď skolabuješ.
Česť výnimkám, čo sa neboja zasiahnuť
Asi tak je to s tou bezpečnosťou na západe.
- maly ale kvalitny zamok na brzdovy kotuc
- vybrat osku z kolesa/kolies
- na noc nenapadne priviazat bike o stan a pod.
- vybratie sedla (napr v holandsku vidno vela bikov s ukradnutymi sedadlami a to ani nemaju rychloupinaky tieto mestkace)
+ k tomu nejaky lahsi, rozumne kvalitny zamok ktory odradi nahodneho okoloiduceho bez nastrojov a so zakladnymi nastrojmi (aplikaciou predoslych ochran by doslo k poskodeniu biku).
a pravdaze, nenechavat bike na miestach kde mozes ocakavat profika s kvalitnymi nastrojmi (centra miest
na kotuc by vlastne stacil visiaci zamok nie?
a kedze som nenasiel ani 1 taky na eshope, tak mozno cervo alebo kto by mohli prehodnotit ponukat to ludom. Je to myslimze velmi prakticke, nie drahe a omnoho bezpecnejsie riesenie ako tie smejdove lankove zamky