Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Spominal jeden pan, ze ako sa da ubranit vlciakovi. Treba mat kabat, nastavit mu ruku, on ***** sa do nej zahryzne, dalej treba mat dost sily, aby si ho zdvihol do luftu a druhu paprcu mu nacapis na nufak a udajne ho tym udusis.
Holý nezmysel, a to poznať už z wordingu ako "nacapíš" a "údajne", ako aj "jeden pán" ako zdroj "moudra". Ďalej, prečo by to malo byť špecificky obmedzené na tak vzácne plemeno, ako vlčiak.
A ad "každý rok niekoľko", ako aj "zožerie", stačí vedieť hľadať a je to asi ako tu s medveďom a to vrátane konzumácie, či započatej, alebo dokonanej: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_cougar_attacks_in_North_America
Bullshitu zdar!
No vravel to taky samorost, velky chlap z dzedziny, ruciska ako lopaty, veru by som mu uveril, ze to dokaze. Macisko americke je este vacsia svina a chlapikovi sa akosi podarilo ju udusit. Ale bolo to tak 20 rokov dozadu, terazky su aj tie vlciaky niekde inde.
Videl som ako 50kg ázijský ovčiak zložil za sekundu podnapitého chlapa, ktorý vliezol niekam, kam nemal. Pes po ňom skočil, otočil si ho bruchom k zemi, obkročil trup a držal zubami za zátylok, čakal na pána, ktorý zakričal povel, pes si sadol vedľa a vycerenými zubami dával votrelcovi najavo, že stačí jeden zlý pohyb a pokojne ho pošle k stvoriteľovi. Inak sa traduje, že strážneho psa nie je dobré učiť chytiť len za predlaktie, lebo skúsený zlodej si obalí ruku do hrubej látky, nadvihne zahryznutého psa a pod rukou mu veľkým nožom podreže hrdlo. Ak pes útočí nepredvídateľne, tak má lepšiu šancu vyhrať.
Kamarat ma rotvika s ktorym pravidelne trenuje obranu a absolvoval rozne policajne vycviky.Ten pes utoci na tu cast tela ktora ho atakuje,zazenies sa lavou rukou kusne a drzi a ked si figurant vytiahne noz druhou rukou hned mu utoci na nu,ked ho kopes kuse nohy. No proti slzaku nemaju sancu a to zlodeji dobre vedia
myslim ze tam staci nechodit sam po prirode.... ked uz su minimalne dvaja, je mensie riziko utoku
.... ironhidove nocaky by tam ale isto nehrozili
No tie by nehrozili ani vo vacsine slovenskych hor
Ale aj tak by som rad jazdil nocaky vo fatranskych dolinach, no museli by sme byt aspon traja. Solo urcite nie.
iron.hide : staci povedat .. mozme niekedy .. ale teda nie vyslovene nocak, len sa v noci vracat (ale nech je teplo) .. ano, 3 by mali byt .. 2 budu drzat a jeden ho bude fotit
Vsak uz sme sa minuly rok aj vracali, v okoli Starych Hor. A ty si nemal ani svetlo, no videl si aj bez neho
Inak chcelo by to kamerku na prilbu, natacal by som s nou aj malokarpatske chlpate.
hej kolega mi tiez spominal ze im to vraveli na kurze ze nechat najprv zahryznut do ruky az potom strielat. jednak mas dokaz ze po tebe isiel a branil si sa. horsie by bolo ak by bolo psov viacej.
No to je hlavne preto, lebo obetujes relativne nekomplikovanu cast tela. Ak sa uspokoji s tvojou rukou, tak ak sa neposeries od bolesti, mozes sa branit dalej a hlavne prezijes. Co by v pripade nejakej vacsej cievy na krku a dlheho casu k pomoci nemuselo byt az tak samozrejeme.
Kazdopadne ma to nevyhodu, ak ti majitel psa bude vzpapati chciet dat na <>, mas o jednu ruku menej na obranu. Takze budes musiet zastrelit aj jeho, jeho zenu a deti nakoniec. ?
Irony off. Skor nez bude toto tvoj kamos praktizovat, nech si necha vysvetlit pojmy Nutna obrana a Krajna nudza. Aby, ak nie je "nas clovek" nemal viac problemov nez uzitku z toho kurzu.
Ak ide o domaceho psa v lese staci si klaknut pes pride k vam a ocucha, ak vlk tak stoji a pozoruje a zduchne! Moja skusenost v horach rano - vecer, mimo obydlia. Z medvedom je to specificke, podla vzdialenosti!
A už zasa sneží ... už aby znova prileteli lastovičky. Dúfam, že nevypadnú z hniezda ako toto mláďa, ktorého zabudnuté foto som teraz objavil v mobile (samozrejme putovalo naspäť do hniezda, tak hádam prežilo)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ad "každý rok niekoľko", ako aj "zožerie", stačí vedieť hľadať a je to asi ako tu s medveďom a to vrátane konzumácie, či započatej, alebo dokonanej:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_cougar_attacks_in_North_America
Bullshitu zdar!
No tie by nehrozili ani vo vacsine slovenskych hor
Ale aj tak by som rad jazdil nocaky vo fatranskych dolinach, no museli by sme byt aspon traja. Solo urcite nie.
Inak chcelo by to kamerku na prilbu, natacal by som s nou aj malokarpatske chlpate.
Kazdopadne ma to nevyhodu, ak ti majitel psa bude vzpapati chciet dat na <>, mas o jednu ruku menej na obranu. Takze budes musiet zastrelit aj jeho, jeho zenu a deti nakoniec. ?
Irony off. Skor nez bude toto tvoj kamos praktizovat, nech si necha vysvetlit pojmy Nutna obrana a Krajna nudza. Aby, ak nie je "nas clovek" nemal viac problemov nez uzitku z toho kurzu.
edit: pridanie gps suradnice do fotky dako nefunguje. Co uz.
Dve lastovičky jar nerobia.
Zato dokážu narobiť hŕbu lastovičiek.