- podmienku pevnych osiek si si pravdepodobne nevsimol
- canyon ako kopa inych firiem o hmotnostiach na svojej stranke klame, ako byvali vlastnik Ultimate CF SL som sa o tom presvedcil ked realna hmotnost kupeneho bajku bola o 700g tazsia ako deklarovana na stranke. tu je aj odpoved na to, preco niektore firmy prestali uvadzat hmotnosti bikov. katalog znesie, internetove forum znesie, necertifikovana vaha znesie..
Update k téme váha canyon 2019: canyon Inflite CF SL 7.0 je v M podľa stránky 8,2 kg bez pedálov. Ja som vážil v Xl s pedálmi 9,1 kg. Každý nech si urobí názor.
Toto nechápem... Niekto porovnáva váhu M vs. XL, s pedálmi vs. bez pedálov a potom sa rozčuľuje že má bike ťažší o 900g. Nad uvažovaním niektorých ľudí sa mi rozum zastavuje.
Zdravím, potreboval by som poradiť s kúpou gravel biku. Budem ho používať na dochádzanie do práce, víkendové výjadzy a na bikepacking. Po prečítaní tohto 92 stranového fóra som sa ako tak niečo dozvedel, ale potrebujem vyriešiť moju konkrétnu dilemu. Rozpočet mám do 1000 EUR, ideálne okolo 800...
Ak je niečo lepšie za cca. takú istú sumu tak navrhnite. Zatiaľ ma najviac ťahá ku Kellysu, ale ocelový rám na Fuji je tiež zaujímavý. Neviem ako by Kellys zvládol bikepacking.
@KlasickyKlasik Soot pod mojimi nohami bikepacking zvlada hravo uz treti rok Triban a Diverge by som do kategorie gravel neratal, su to pohodlne cestaky (28mm plaste).
Ramu by som sa nebal. Decathlon je zavedena firma, funguje dlho a reklamacie riesi spolahlivo. Pokial sa ti paci, neriesis znacku a chces co najlepsiu vybavu za cenu, tak je Triban super volba.
Jedine minus vidim max rozmer plasta je len 36mm, pre niekoho to moze byt malo. Od vyroby ma 28 plaste, co je tak na cesty. Ja mam teraz 35, co je dobre ale rozmyslam nad 38 ci 40, hlavne v terene budu lepsie.
No co sa tyka uchytov, tak na bikepacking je z nich asi najvhodnejsi. Aj Fuji je na bikepacking dobra volba.
Spesl je krasny ale na bike packing je najmenej vhodny. Rovnako aj Soot. Ked tak narychlo pozeram na obrazok, nevidim ziadne uchyty na rame ci vidle.
supertramp A?
Neviem o tom, ze by existovalo nejake pravidlo, ze na bikepacking nesmies mat kapsy (ci napriklad flase) na racku na rame ci vidle? Pre mna osobne je nepritomnost takych uchytov minus a vzhladom na to kolko gravel bikov ich dnes ma, asi nie som sam.
Ale vsak ak ti to nechyba, tak bud rad.
Inak az na tie uchyty je Soot paradny, dobra cena aj vybava. A dizajn na 1. Ked som si bol pre Meridu a videl minulorocnu verziu nazivo, tak som trochu zapochyboval. No vtedy bol uz vypredany.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
33mm plaste, 8.2kg vaha, 1400 Eur cena. Vyzera to pekne...
INFLITE AL SLX 6.0 RACE
https://www.canyon.com/en-sk/road/inflite/2019/inflite-al-slx-6-0-race.html
Oprava: 8,7 kg v M
- canyon ako kopa inych firiem o hmotnostiach na svojej stranke klame, ako byvali vlastnik Ultimate CF SL som sa o tom presvedcil ked realna hmotnost kupeneho bajku bola o 700g tazsia ako deklarovana na stranke. tu je aj odpoved na to, preco niektore firmy prestali uvadzat hmotnosti bikov. katalog znesie, internetove forum znesie, necertifikovana vaha znesie..
Update k téme váha canyon 2019: canyon Inflite CF SL 7.0 je v M podľa stránky 8,2 kg bez pedálov. Ja som vážil v Xl s pedálmi 9,1 kg. Každý nech si urobí názor.
Rozhodujem sa medzi:
Kellys scoot 30: https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c603/soot-30-p53896
Specialized Diverge: https://www.rajbicyklov.sk/raj-bicyklov-sk/eshop/23-1-Bicykle/0/5/2063-Specialized-Men-s-Diverge-E5-Sport-2018
Fuji Jari 2.5: https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/fuji-jari-2-5-black-model-2019.html?itm_medium=forum#141132
Ak je niečo lepšie za cca. takú istú sumu tak navrhnite. Zatiaľ ma najviac ťahá ku Kellysu, ale ocelový rám na Fuji je tiež zaujímavý. Neviem ako by Kellys zvládol bikepacking.
Tiež veľmi zaujímavá ponuka https://www.decathlon.sk/cestny-bicykel-triban-rc-520-id_8502389.html
Tie komponenty sú v cenovej hladine asi najlepšie, ale obávam sa kvality rámu, síce poskytujú doživotnú záruku...
Vďaka za rady!
-8% Kellys SOOT 30 28 bicykel, modrá
od 969 € -8%
MOC 1 099 €Jedine minus vidim max rozmer plasta je len 36mm, pre niekoho to moze byt malo. Od vyroby ma 28 plaste, co je tak na cesty. Ja mam teraz 35, co je dobre ale rozmyslam nad 38 ci 40, hlavne v terene budu lepsie.
No co sa tyka uchytov, tak na bikepacking je z nich asi najvhodnejsi. Aj Fuji je na bikepacking dobra volba.
Spesl je krasny ale na bike packing je najmenej vhodny. Rovnako aj Soot. Ked tak narychlo pozeram na obrazok, nevidim ziadne uchyty na rame ci vidle.
(ešte aj ten FUJI by prichádzal do úvahy, ak si fanúšik ocele a nevadí ti trochu vyššia hmotnosť oproti Hliníku) .
Neviem o tom, ze by existovalo nejake pravidlo, ze na bikepacking nesmies mat kapsy (ci napriklad flase) na racku na rame ci vidle? Pre mna osobne je nepritomnost takych uchytov minus a vzhladom na to kolko gravel bikov ich dnes ma, asi nie som sam.
Ale vsak ak ti to nechyba, tak bud rad.