Slovenský kras je unikátne pohorie na Slovensku. Vďaka mimoriadnym prírodným hodnotám patrí do siete biosférických rezervácií MaB, je národným parkom a je na Zozname svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO... Planiny Slovenského krasu majú charakter stolovej hory. Vedú na ne viaceré cesty. Po ich vyšliapaní sa ocitneme na mierne zvlnenom území, ktoré je popretkávané dobrými lesnými a lúčnymi cestami. Slovenský kras predstavuje cyklistický raj, ktorý si zaslúži samostatnú tému...
Este k tomu, co pozriet .. tak Silicka ladnica urcite, potom na modrej od Plesivca je nejaka mestska priepast, ale nepamatam si, ci som ju nasiel, ale obvykle to su diery .. je tam toho inak spustu, ale na to aby clovek zobral mesiac dovolenku .. kusok od Silickej ladnici po zltej na parkovisko hore je dalsia zaujimava diera tabula .. vsade okolo su inak krasove jamy, tak pozerat je co.
Dalej od sedla po cervenej pred Mutnou branou treba ist trochu mimo trasu na vyhliadku (nebol som ) , podla mapy potom aj za lulcanskym pramenom (viz. cykloserver) je tiez nieco opacnym smerom (tiez som nebol )
Ak by si siel z Hacavy dole po asfaltke, tak su tam asi 3-4 miesta (smerom dole napravo) s vodopadikmi, su tam aj informacne tabule, velmi pekne miesta. Z vyvieracky Miglic po modrej dole do Haja z planiny, ak by si chcel, tak je to zjazdne, ale narocne (zvaznica sutrova) a zaujimavy pohlad , ked clovek zacne klesat. Inak cela planina od Zeleznej brany je krasne miesto .. rastu tam jablone, kedysi to bolo obyvane. Na Zadielskej planine je zopar vyhliadok.
Inak mozno niekto este dopise zaujimave miesta s tych, co tam jazdia pravidelne, ja to zas tak nepoznam, kde co je.
a padnes do cerstvo vypalenej luky, ci ako to bolo ? Inak v Aggteleku som bol den aj dva po dazdi, nedalo sa po lukach jazdit, to blato je extra tmel. V lese OK
"tu uz byvaju kamene", kamen zde pekne video, pripomenul som si jeden z mala tohtorocnych mojich vyjazdov a ku tomu v tejto peknej lokalite. borisko kde je to biele pohostinstvo s tymi rezanymi prvkami ?
Racho , prosim Ta, ten zjazd z Farkasovej samoty do Kruznej by sa dal aj smerom hore ci je az prilis strmy?
A ta odbocka pod Zelezne vrata - nejaky dobry vyhlad tam je?
Minikin Mišo, zjazd z Farkašovej samoty som naplánoval práve takto, aby som zistil či je to vhodné aj ako výšľapka. A myslím, že sa dá. Vrchná časť je úplne mierna a spodná by sa mala dať tiež vyšľapať v pohode. Neboli tam žiadne prudké úseky.
Áno, k Železným vrátam som išiel kvôli výhľadom. Mal som to naklikané len tak podľa oka z leteckej snímky. Trochu som blúdil lesom kým som prišiel na hranu. Na druhý pokus som našiel chodníček, po ktorom by sa dalo aj bikom. Bohužiaľ bol na ňom padnutý strom, tak som ho musel obísť pešo cez pomerne husté krovie. Ak sa tam ešte raz vrátim, budem sa ťahať viac k vrcholu Železných vrát, išla tým smerom lesná cesta. Možno bude odtiaľ výhľad na Štítnik.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dalej od sedla po cervenej pred Mutnou branou treba ist trochu mimo trasu na vyhliadku (nebol som ) , podla mapy potom aj za lulcanskym pramenom (viz. cykloserver) je tiez nieco opacnym smerom (tiez som nebol
Ak by si siel z Hacavy dole po asfaltke, tak su tam asi 3-4 miesta (smerom dole napravo) s vodopadikmi, su tam aj informacne tabule, velmi pekne miesta. Z vyvieracky Miglic po modrej dole do Haja z planiny, ak by si chcel, tak je to zjazdne, ale narocne (zvaznica sutrova) a zaujimavy pohlad , ked clovek zacne klesat. Inak cela planina od Zeleznej brany je krasne miesto .. rastu tam jablone, kedysi to bolo obyvane. Na Zadielskej planine je zopar vyhliadok.
Inak mozno niekto este dopise zaujimave miesta s tych, co tam jazdia pravidelne, ja to zas tak nepoznam, kde co je.
Niet nad vlastnú skúsenosť!
https://boriske.rajce.idnes.cz/20181017-18_Dievcenska_skala_bivak_bike/
ak myslis, kde sme dali pivo pred spanim, tak v Krasnohorskej Dlhej Luke
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/10b8243921/
Foto: http://racho.rajce.net/2019_04_19_Bike_-_Silicka_a_Plesivecka_planina
A ta odbocka pod Zelezne vrata - nejaky dobry vyhlad tam je?
Áno, k Železným vrátam som išiel kvôli výhľadom. Mal som to naklikané len tak podľa oka z leteckej snímky. Trochu som blúdil lesom kým som prišiel na hranu. Na druhý pokus som našiel chodníček, po ktorom by sa dalo aj bikom. Bohužiaľ bol na ňom padnutý strom, tak som ho musel obísť pešo cez pomerne husté krovie. Ak sa tam ešte raz vrátim, budem sa ťahať viac k vrcholu Železných vrát, išla tým smerom lesná cesta. Možno bude odtiaľ výhľad na Štítnik.