Ahojte.Má niekto skúsenosdti s motorom shimano E8000? Nemám ho dlho,ale chcem sa spýtat či niekto nepozoruje tukanie,občas až buchnutie pri radení na nižích pastorkoch smerom dole.Neviem či niečo robím zle,alebo to vôbec nemá robit.Motor tah má.Pokial je motor vypnutý,tak radenie ide OK.Ďakujem.
Ha, konecne som vdaka tejto appke pochopil co realne znamena ten stupen podpory v percentach. Takze, cim mensie percento podpory, tym vetsi tlak na pedal sa musi vyvinut, aby motor zabral s vyssimi Nm. A naopak, ak sa nastavi cim vetsie percento podpory, tym mensi tlak treba na pedal aby nastavene Nm zabrali. juchuu.
to sa mi pozdáva,netuším ako to mám nastavené na https://www.merida.sk/elektricke-bicykle/eone-sixty-900-0 ,ale pocitovo mi všetky módy vyhovujú tak ako sú orig. ,mám najazdené 600 km,všetko funguje o.k. len to vypnutie pri 25km/h je občas rušivé,niekedy potrebujem prejsť kus po rovine,tých 33 km/h by bolo lepšie-je to možné legálne prenastaviť cez tú aplikáciu bez straty záruky?
Ha, konecne som vdaka tejto appke pochopil co realne znamena ten stupen podpory v percentach.
Stupen znamena, kolko ta motor podporuje. Ak mas podporu 100% a dupes napr. 50Nm, tak motor ti dalsich 50Nm prida. Pri podpore 200% ti 2/3 vykonu sustavy dava motor (slapes len s tretinou namahou).
Tie dalsie cisla by logicky mali byt len max. limity pre dany mod.
to sa mi pozdáva,netuším ako to mám nastavené na https://www.merida.sk/elektricke-bicykle/eone-sixty-900-0 ,ale pocitovo mi všetky módy vyhovujú tak ako sú orig. ,mám najazdené 600 km,všetko funguje o.k. len to vypnutie pri 25km/h je občas rušivé,niekedy potrebujem prejsť kus po rovine,tých 33 km/h by bolo lepšie-je to možné legálne prenastaviť cez tú aplikáciu bez straty záruky?
prenastavenie na viac ako 25 km/h legálne v EU nie je, nech je to čipom, alebo softom. záruka po úprave neoficiálnym softom je prinajmenšom diskutabilná.
pri Explorer nastavení sú tam tieto hodnoty:
ECO 30Nm/60%
TRAIL (medium) 70Nm/90%
BOOST (medium) 70Nm/200%
ECO je vždy rovnaké, bude sa dať upraviť od verzie FW 4.7.0, TRAIL high som nezistil a BOOST High je 70Nm/300%
A na kolko Watt je defaultne nastaveny vykon?
Watty a Nm sa nastavuju nezavisle?
pri všetkých módoch app píše 500W, watty sa ale nastavovať nedajú, iba Nm a % podpory. je aj podobná app asi tak za 10-násobok ceny a tam sa dajú nastavovať aj watty
Stupen znamena, kolko ta motor podporuje. Ak mas podporu 100% a dupes napr. 50Nm, tak motor ti dalsich 50Nm prida. Pri podpore 200% ti 2/3 vykonu sustavy dava motor (slapes len s tretinou namahou).
Ide o to, ze ked chcem setrit baterku a chcem si zamakat na E-biku, nstavim si mensie percento podpory. A s tym suvisi zobrazovanie - a to je to podstatne, co som "objavil" - na diplay. Ten "teplomer" ukazuje stupen podpory v Nm. Cim viac farby tym viac Nm. Sledujem pokila mi to vybehne, ci po km alebo po kmh..alebo dalej take "barlicky".
Takze, to sa mi paci, ze viem, ze ked znizim podporu v %, aj ked tam mam navolene nevioem kolko NM, tak pri urcitych stupniach co pred moznostou nastavenia kde bol ukazovatel do 2/3 drahy -napr. pri 6-7% stupani, teraz ked som znizl podporu na 40% sa to drzi v prvej tretine a idem viac za svoje. Strasne zle sa to vysvetluje. treba to pochopit. Z toho celeho pynie moje nadsenie. Neviem co sa Palovi TT nevidi, hmm. Ale co uz, kazdy vieme svoje .
Caute, planujem kupit e-bajk a aj vasa super diskusia ma viacmenej presvedcila na motor Shimano Step E8000. Ked pozeram napr. bajky Canyon, vsimol som si kombinacie motora, displeja a prepinaca aj takto:
Motor: E8000
Display: E8000
Modeswitch: E7000
alebo
Display: E7000
Teraz som z toho jelen, pretoze vseobecne sa porovnava E8000 system vs. E7000 system, s tym, ze E7000 ma menej Nm.
Ale vo vyssie napisanych kombinaciach to znamena len, ze vykon je rovnaky, rozdiel je len v displeji, ze E7000 je c/b a mensi? Alebo to ma suvis aj s vykonom?
8000ka displej je farebny a 7000ka je ciernobiely. Nema to nic s motorom. Kazdopadne po dalsich skusenostiach by som vobec nezatracoval tu e7000ku motor, 10nm navyse je citit iba v extremnych pripadoch a na akekolvek vozenie je tych 60nm idealnych. A za usporene peniaze poladit komponenty....
displej E7000 ako pises je mensi a monochrom, switch E7000 je tlacitkovy, E8000 packovy. vykon je rovnaky, max. krutiaci moment je dany motorom 60Nm pri E7000 a 70Nm pri E8000. komponenty E7000 su kompatibilne s motorom E8000
a informaciam na Canyon stranke sa az tak neda verit, mna teda prekvapili. v dobrom, pri mojom bajku boli v configuracii pisane displej aj switch E7000, ale realita je E8000, za co sudruhom z NSR velmi pekne dakujem
a informaciam na Canyon stranke sa az tak neda verit, mna teda prekvapili. v dobrom, pri mojom bajku boli v configuracii pisane displej aj switch E7000, ale realita je E8000, za co sudruhom z NSR velmi pekne dakujem
Dik za odpoved. Ako sa na tom bajku jazdi bez pohonu? Dajme tomu, ze by si mal dojst este 20km, baterka v ... , teren vselijaky... da sa?
dobra otazka v terene bez stavy asi problem, po ceste sa v ramci moznosti da, ale je to len na dojazd. hruba vzorka plastov a sirka zadneho su dost limitujuce prvky. 20 km na tom clovek prejde, ale usmievat sa nebude
Co sa tyka E8000, pri vypnutom motore slapete uplne na "volnobeh", ci pohanate aj prevody v motore? Kedze chcem dat doraz na slapanie bez motora (v rovine prakticky stale idem nad 25 km/h), zvazujem do akeho pohonu ist.
Je to tak.. jako klasické kliky. Což je výhoda. U Bosch podle informací, nejdříve roztočíš vnitřní převody, které teprve roztáčí pastorek. U jiných výrobců netuším přesně..Ale v časopise Elektrokola je celkem dlouhý článek o veškerých motorech..Doporučuji zakoupit..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
prenastavenie na viac ako 25 km/h legálne v EU nie je, nech je to čipom, alebo softom. záruka po úprave neoficiálnym softom je prinajmenšom diskutabilná.
pri Explorer nastavení sú tam tieto hodnoty:
ECO 30Nm/60%
TRAIL (medium) 70Nm/90%
BOOST (medium) 70Nm/200%
ECO je vždy rovnaké, bude sa dať upraviť od verzie FW 4.7.0, TRAIL high som nezistil a BOOST High je 70Nm/300%
pri všetkých módoch app píše 500W, watty sa ale nastavovať nedajú, iba Nm a % podpory. je aj podobná app asi tak za 10-násobok ceny a tam sa dajú nastavovať aj watty
Počasie už som vybavil.Od soboty sa budeme vozit v peknom počasí,ale ako budeme vypadat asi všetci vieme.Viac čistenia,ako vozenia sa.
Ide o to, ze ked chcem setrit baterku a chcem si zamakat na E-biku, nstavim si mensie percento podpory. A s tym suvisi zobrazovanie - a to je to podstatne, co som "objavil" - na diplay. Ten "teplomer" ukazuje stupen podpory v Nm. Cim viac farby tym viac Nm. Sledujem pokila mi to vybehne, ci po km alebo po kmh..alebo dalej take "barlicky".
Takze, to sa mi paci, ze viem, ze ked znizim podporu v %, aj ked tam mam navolene nevioem kolko NM, tak pri urcitych stupniach co pred moznostou nastavenia kde bol ukazovatel do 2/3 drahy -napr. pri 6-7% stupani, teraz ked som znizl podporu na 40% sa to drzi v prvej tretine a idem viac za svoje. Strasne zle sa to vysvetluje. treba to pochopit. Z toho celeho pynie moje nadsenie. Neviem co sa Palovi TT nevidi, hmm. Ale co uz, kazdy vieme svoje
Takze, cim mensie percento podpory, tym vetsi tlak na pedal sa musi vyvinut, aby motor zabral s vyssimi Nm. A naopak, ak sa nastavi cim vetsie percento podpory, tym mensi tlak treba na pedal aby nastavene Nm zabrali.
Mozno si to myslel inak, ale napisane je to nezmyselne.
To co si napisal teraz vecer je nieco uplne ine a v podstate si len inymi slovami (viac opisne) napisal to iste, co som napisal ja v tom, citovanom. Skratka The so-called support levels, that is, how much the motor supported in addition to the driver's performance lie in horizontal drive 5-400 percent.
Display: E8000
alebo
Display: E7000
Teraz som z toho jelen, pretoze vseobecne sa porovnava E8000 system vs. E7000 system, s tym, ze E7000 ma menej Nm.
Ale vo vyssie napisanych kombinaciach to znamena len, ze vykon je rovnaky, rozdiel je len v displeji, ze E7000 je c/b a mensi? Alebo to ma suvis aj s vykonom?
Dik.
Dik za odpoved. Ako sa na tom bajku jazdi bez pohonu?
Je to tak.. jako klasické kliky. Což je výhoda. U Bosch podle informací, nejdříve roztočíš vnitřní převody, které teprve roztáčí pastorek. U jiných výrobců netuším přesně..Ale v časopise Elektrokola je celkem dlouhý článek o veškerých motorech..Doporučuji zakoupit..