Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Neber to tak celkom vážne, nemám predstavu, koľko času je treba na opravu a s akou normohodinou bude servis počítať. Ale môžu kľudne toľko pýtať na odradenie, ak sa im s tým nebude veľmi chcieť hrať...
Je to papračka, ak to aj robia tak pochybujem že pod 30. Ale vravím, pre mňa stále lepšie ako to zahodiť a kupovať novú za 70. A treba aj ekologicky zmýšľať, nie hneď bez snahy vyhodiť takmer novú vec
Ja si to sitie celkom dobre neviem technologicky predstavit, napr. Continental Competition ma z vnutornej strany (cez sitie) nalepenu alebo nejak navulkanizovanu bavlnenu pasku, cez ktoru sa galuska lepi k rafku. Pevnost spoja paska - kord urcuje pevnost spojenia galuska - rafik. Pre rozparanie by bolo treba tu pasku nejako strhnut a po rozparani/zositi znovu na galusku nalepit s povodnou pevnostou. pedal, alebo je to inak, napr. ze potom uz bez pasky?
Nie, pásku odlepíš, galdu rozpáraš, zalepíš, zošiješ, pásku nalepíš. A preto aj 70 € galda letí radšej do koša, tento očistec som si dostatočne užil pred 30 rokmi a také flagelantstvo mi nestojí za 70 éčiek. Okrem toho, mám aj kolesá č. 2 a vlastne stále aj pôvodné č. 3, takže smrť galdy ma až tak neomína.
Potreboval by som radu. Klasické pneu s možnosťou fúkať až do 8 barov, ja fúkam na 6,5 baru ako odporúča výrobca. Dostal som defekt. Má zmysel lepiť dušu opravnou sadou? Či rovno kúpiť novú dušu? Diera má menej ako 1mm.
Potreboval by som radu. Klasické pneu s možnosťou fúkať až do 8 barov, ja fúkam na 6,5 baru ako odporúča výrobca. Dostal som defekt. Má zmysel lepiť dušu opravnou sadou? Či rovno kúpiť novú dušu? Diera má menej ako 1mm.
Lepil by som v pohode. Najmensiu platku Cure-C-Cure.
Dnes som si dal výjazd po týždňovej chorobe. Prešiel som 10 km a dostal som defekt na zadnom kolese. Reku dobre vymenila sa duša. Prešiel som ďalších 50 km a zas defekt na zadnom kolese (našťastie som bol už v podstate doma, len som musel prejsť cez celé mesto pešo.
Keď som doma dofúkal koleso, tak som lokalizoval miesto odkiaľ to fučí. V strede plášťa je malá dieročka.
Mám radšej kúpiť aj nový plášť?
Momentálne tam mám dušu Kellys a plášť je najlacnejší model Schwalbe lugano drôtený 25 mm.
Rozmýšľam nad plášťom Continental Grand prix 25 mm, ale neviem, či zobrať drôtený alebo skladací. Rozdiel je len vo váhe a to že sa dá zložiť alebo to má ešte nejaké iné výhody alebo nevýhody?
Viete poradiť aj nejakú dušu od Continentalu? Keď bude duša ľahšia to znamená, že bude asi tenšia a asi menej odolná?
Neviete o nejakom návode opravy galdy? Myslím odlepenie textílie, rozpáranie, povytiahnutie duše, zalepenie, zošitie atď. hlavne aby tam bolo vidieť ako zalepiť latex, ako a čím šiť a znovu zalepiť ten textil? Hľadám ale akosi nič nevidím. Mám tu jednu novú pichnutú vittorku už skoro rozpáranú, tak to chcem pre srandu a zo zvedavosti skúsiť
tak ak som to dobre pochopil tak pri oprave defektu sa do galusky tufo preventivne leje tufo tmel, alebo potom ked pichnem v terene tak vyberiem ventil ulejem tufo tmel extreme nafukam a na pana pokracujem dalej? naozaj by ma zaujimalo ci to uz niekoho zachranilo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pedal, alebo je to inak, napr. ze potom uz bez pasky?
Aj dôchodcovia!
Lepil by som v pohode. Najmensiu platku Cure-C-Cure.
Keď som doma dofúkal koleso, tak som lokalizoval miesto odkiaľ to fučí. V strede plášťa je malá dieročka.
Mám radšej kúpiť aj nový plášť?
Momentálne tam mám dušu Kellys a plášť je najlacnejší model Schwalbe lugano drôtený 25 mm.
Rozmýšľam nad plášťom Continental Grand prix 25 mm, ale neviem, či zobrať drôtený alebo skladací. Rozdiel je len vo váhe a to že sa dá zložiť alebo to má ešte nejaké iné výhody alebo nevýhody?
Viete poradiť aj nejakú dušu od Continentalu? Keď bude duša ľahšia to znamená, že bude asi tenšia a asi menej odolná?
našiel som len toto ale tam nič nepopíše
https://www.youtube.com/watch?v=4IqAX2Hvrks