FSA Vero alebo FSA Tempo existujú vo verzii 46/30
Ako je to s kompatibilitou neviem (odporúčam overiť u výrobcu / dodávateľa), staršie modely by mali byť v poho (priateľka má Claris 8 rýchlostnú sadu s Tempo kľukami, ja mám Vero s 9 rýchlostnou sadou).
Páni, chcel by som nejaký univerzál na cesty/necesty/zimu a teda pôjdem do Gravelu/CX. Niečo okolo 1000 €. Čo by ste mi poradili? Aspoň Tiagra sada. Možno niečo slovenské ako CTM Koyuk 2, ktorý je na 105ke. Ešte som rozmýšľal nad Canyonom Grail 6.0 - ten je cez 1199 €, ale možno dajú zľavy cez TdF... Ďalej by ma zaujímali plášte, niečo univerzálne čo pôjde ako tak aj po ceste. Časom by som možno dal zapliesť ďalšiu sadu kolies...
Prečo hneď hnev? Ľudia sú schopný sa tu pohádať kvôli 3g na váhe plášťa a on sa spýta na biky. Kľudne môže sa môže stať, že model 2018 a 2019 sú úplne iné, aj keď majú ten istý názov.
Pre Hazard, osobne ak mám možnosť vyskúšam si tie konkrétne biky ako mi sadnú. Ak mi sadne, nebude tam daný komponent, čo chcem, vždy je možnosť vymeniť.
Máte prosím vás niekto CTM Koyuk? Zaujímalo by ma či pojme 42 mm plášť...
Ak by niekoho zaujímalo, pisal som do CTM a max šírka je 40c, ale s nižším vzorom dá aj 42c, konkrétne WTB Resolute 42c sa zmestí...
Ahojte, Mam bicykel Kellys soot50 2019 s kazetou -
SHIMANO 105 CS-5800-11 (11-32z) a kluky SHIMANO RS510 compact (50x34) (50-34+32-11=37)
Kedze jazdim dost kopce a lesne cesty, hladal som alternativu
pre lahsie prevody.
Nasiel som kazetu Sunrace (11-40z),ale tadialto cesta nevedie lebo 105ka ma rozsah 39 zubov
(40-11+50-34=45) ...
Dalsia moznost by mohla byt nenit menit prevodniky na klukach sh.105 takto
- kluky prevodnik gravel
48z - 30z (48-30+32-11=39) takze teoreticky by to islo..
Cize to nove GRX je uplne kompatibilne s existujucimi 11-speed Shimano? Ked mam teraz na fitnesse sadu 105 5800, flatbar shifter SL-RS700 a MTB koleso, tak by sa to dalo prehodit a nemusel by sa menit stred ani kolesa ani shifter?
Ano o GRX viem.. teda cital som, aj tie packy dualne na hydraolicke brzdy su super..., to bolo inak jasne ,ze to hobi jazcom nebude vyhovovat taketo sprevodovanie.. nuz aj prve 29 biky vyzerali cudne neforemne a dnes aka krasa.
Ano o GRX viem.. teda cital som, aj tie packy dualne na hydraolicke brzdy su super..., to bolo inak jasne ,ze to hobi jazcom nebude vyhovovat taketo sprevodovanie.. nuz aj prve 29 biky vyzerali cudne neforemne a dnes aka krasa.
Ja to tu nestiham citat .... prevodniky nemen , a ak tak najdi lacnejsie . Jeden prevodnik tolko co nove kluky ... a dalsia vec kludne sa tam da dat sunrace , len treba nahodit predlzovaci hak . Ja to mam tak a mam 42 zubovu sunrace / 1(42t)x10 (11-42) flatbar / a total pohoda lesna
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu. Chcel by som prejsť z Cross (mám Cube Cross 2018) na gravel/cyklokros. Zo začiatku som chcel bicykel s pohodlnejším posedom, nakoľko som po transplantácii obličky, dlho som nešportoval, tobôž nebicykloval. Teraz som už však chytil nejakú formu a navyše ma to začalo aj baviť:-). Z 7 km ciest sa stali 25 km "obchádzky". Rád chodím hlavne po cestách (tak cca 80 %) a ťažšie prevody(beriem to ako tréning, nie výlety), niekedy mi chýba ťažší prevod. Plánujem postupne vyskladať z bazárov, alebo kúpiť . Páči sa mi titánový rám (napr. https://www.planetx.co.uk/i/q/FRPXTIGR/planet-x-tempest-titanium-gravel-road-frame). Na to by som chcel postupne z bazárov, výpredajov dať vyskladať dobrý bicykel. Chcel by som vás poprosiť o pomoc, nakoľko som v tomto úplný greenhorn a nakoľko je to môj prvý príspevok, poprosím o zhovievavosť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako je to s kompatibilitou neviem (odporúčam overiť u výrobcu / dodávateľa), staršie modely by mali byť v poho (priateľka má Claris 8 rýchlostnú sadu s Tempo kľukami, ja mám Vero s 9 rýchlostnou sadou).
Je to ale pomerne drahé riešenie.
Pre Hazard, osobne ak mám možnosť vyskúšam si tie konkrétne biky ako mi sadnú. Ak mi sadne, nebude tam daný komponent, čo chcem, vždy je možnosť vymeniť.
https://www.youtube.com/watch?v=af10c7aupi0
Ak by niekoho zaujímalo, pisal som do CTM a max šírka je 40c, ale s nižším vzorom dá aj 42c, konkrétne WTB Resolute 42c sa zmestí...
mozno by to stalo za zvazenie
SHIMANO 105 CS-5800-11 (11-32z) a kluky SHIMANO RS510 compact (50x34) (50-34+32-11=37)
Kedze jazdim dost kopce a lesne cesty, hladal som alternativu
pre lahsie prevody.
Nasiel som kazetu Sunrace (11-40z),ale tadialto cesta nevedie lebo 105ka ma rozsah 39 zubov
(40-11+50-34=45) ...
Dalsia moznost by mohla byt nenit menit prevodniky na klukach sh.105 takto
- kluky prevodnik gravel
48z - 30z (48-30+32-11=39) takze teoreticky by to islo..
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/absolute-black-oval-gravel-2x-110-4-bcd-prevodnik-48-zubov.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/absolute-black-oval-gravel-2x-110-4-bcd-prevodnik-30-zubov.html
Mate s tym niekto skusenost? pojde to a bude sediet retaz?
A v konecnom dosledku bude tu zmenu citit? (pocitam s tym ze pridem o tazky prevod 50-11)
Predom dakujem za nazor, pekny den.. Peter
absoluteBLACK OVAL Gravel prevodník, vonkajší, 48T, 2x11
129 €
https://bike.shimano.com/en-US/information/news/shimano-introduces-world-s-first-dedicated-gravel-component-seri.html
https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-grx-fc-rx600-2x11-speed-crank-46-30-847045
Ja to tu nestiham citat .... prevodniky nemen , a ak tak najdi lacnejsie . Jeden prevodnik tolko co nove kluky ... a dalsia vec kludne sa tam da dat sunrace , len treba nahodit predlzovaci hak . Ja to mam tak a mam 42 zubovu sunrace / 1(42t)x10 (11-42) flatbar / a total pohoda lesna