Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
pozerám spoje Košice - smer Bratislava na stránke ikvc.slovakrail.sk majú piktogram bicykla pri každom vlaku ktorý znamená zjednodušená preprava batožín, rozšírená preprava bicyklov – pod dohľadom cestujúceho
na cp.sk má tento piktogram iba jeden vlak od 22:00, zvyšok iba pojazdná úschovňa. Tak čomu veriť?
Z dohľadu svoj bike nedám ani nahodov.
Niekolko krat mesacne pouzijem vlak na obohatenie skaly vyjazdov. Ked si kupim MTB a jazdim v terene, tak sem tam preletim krovim, sem tam spadnem a neplacem nad skrabancami. Takze neriesim ani odreniny z prepravy. V batohu mam vzdy gumicku (netusim ako pomenovat tu vec - guma s hacikmi na oboch koncoch) a ked treba pripnem bike k dacomu aby nelietal. Myslim, ze najviac ohrozene je radenie ale za tie roky sa mi ani raz nic nestalo. Dohlad - nepocul som o pripade ukradnutia ci straty biku vo vlaku, samozrejme netvrdim, ze sa to nestalo. Mne ukradli na ulici jeden bike (uzamknuty) a z pivnice alebo vnutornych priestorov domu styri (tiez uzamknute). No a kvoli tomu nesedim vo dne v noci v pivnici. Zaver? Ked mas smolu, tak sa tvojmu bku nieco stane ale ziadna panika ti nepomoze. https://www.youtube.com/watch?v=5dWeeUIZFgA
pista vieš keby mam starý bike za 500e tak kašlať na to ale mam bike za 3 litre.. Chcem len vedieť či ten bike budem vedieť niekam dať tak aby som ho videl a nevadí mi aj keď budem celu cestu stáť. To chcem tak veľa?
trionq V pohode. Kazdy si predsa voli svoj pohlad na vec. BTW Cena biku je velmi relativny pojem. Ked spocitam cenu svojho biku, pripocitam co vsetko som donho za ten cas vlozil tak to bude rozhodne viac ako 3 litre. No a hlavne musis to brat vo vztahu k prijmom. A teraz prakticky: Ak je bike v postovom vagone (Pojazdna uschovna batozin) tak ho nebudes vidiet a musis sa spolahnut na obsluhu. Inak ak vesias vo vagonoch na hak tak ak mas stastie najdes miesto, ze nanho vidis a vzdy mozes stat pri nom. Neskusal som ale asi mozes skusit miestnenku pre seba i bike aby to vyhovovalo. Prakticke skusenosti vravia, ze realita moze byt ina.
Ja som snáď po dvadsiatich rokoch cestoval vlakom a ešte aj s kolom PU-Štrba. Ráno tam v pohode 3. vagón pre 6 bicyklov , cestou späť všetky háky obsadené ,tak sme stáli pri dverách, sem tam sa uhli keď prechádzali ľudia. Sprievodčíčke sa to moc neľúbilo ale pár vľúdnych slov, úsmev a také to zažmurkanie typu smutné mačacie oči .... aj sa nás neskôr snažila presťahovať do iného vagónu kde bolo voľno, ale už na ten kúsok....
Posluzim praktickym pripadom, ked odo mna niekto raz davnejsie (tak 5-8 ? rokov dozadu .. z vychodu) kupoval tlmic na bajk, pretoze na stanici nastupill pocernejsi typek a nozikom mu trochu "prelestil" piestnicu na tlmici. Cim chcem poukazat na to, aby si clovek daval pozor hlavne na tlmic a vidlicu, tam odreniny docela dost vadia.
My sme šli takto včera, akurát, že vozeň bol, no obe strany mali už preplnené takže na stojáka 3 bajky vedľa toalety. Úžasný zážitok, našťastie sme šli len pol hodinu.
Mňa minule nepríjemne prekvapilo, že na prvý vlak z Komárna a posledný z Bratislavy používa Regiojet nejakú rýchlikovú súpravu, čo cez deň obsluhuje Prahu, ale nie je v nej miesto na bicykle.
mne pani predala miestenku hned vedla biku a ani som sa jej o to neprosil. sedel som celu cestu vedla neho. pred niekolkymi rokmi sme bicykle prepravovali v batozinaku - ked som videl ako to tam panko dava a nevidel co sa v jednotlivych staniciach snim deje - co este on a ako opru, vzal som si bike do vagona - boli tam 3 haky a asi 10 bicyklov - paradoxne som k odrenine prisiel ja na haku lebo tom tam anglani nahadzali ako sa im zachcelo. a prehazku som si skoro ohol sam ked som ho daval na hak - ten spodny drziak ide priamo na ramienko - treba zaradit najtazsi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na cp.sk má tento piktogram iba jeden vlak od 22:00, zvyšok iba pojazdná úschovňa. Tak čomu veriť?
Z dohľadu svoj bike nedám ani nahodov.
Posluzim praktickym pripadom, ked odo mna niekto raz davnejsie (tak 5-8 ? rokov dozadu .. z vychodu) kupoval tlmic na bajk, pretoze na stanici nastupill pocernejsi typek a nozikom mu trochu "prelestil" piestnicu na tlmici. Cim chcem poukazat na to, aby si clovek daval pozor hlavne na tlmic a vidlicu, tam odreniny docela dost vadia.
Tesil som sa na premieru v Arrive. Aj ta meska.
Paradoxne doma budem skor, ako keby nemeskali.