Sú teda tie Ali kotúče reálne jazditeľne ? Vydržia za tu cenu niečo ?
Zalezi co jazdis, kde jazdis, kolko vazis, atd. Ale tak zhruba asi takto:
- od novoty su tensie, ako napr. spominane SRAM, myslim, ze aj lahsie (aj ako original)
- velmi rychlo som ich zjazdil, dokonca predny po relativne kratkom case dost ojazdeny .. takze asi makka ocel
- zadny sa dost prehrieval a parkrat som ho spalil
- rovnake Avid, ktore asi su originaly (ale nemozem to 100% tvrdit) funguju ok, aj ked pravda, vzhladom na ich strih a vahu nie su ziadne na tazke brzdenie, takze zadny som tiez parkrat "nacal". Ale maju najazdene viac a nemam problem.
- akurat rozdiel v tom, ze som ich jazdil na 27.5" kolesach, ale zas mensie extremy
- co jazdim ja a co jazdi Pali su naprosto neporovnatelne veci, takze jemu to moze stacit, mne ani nahodou
Je to ale moj subjektivny pocit na zaklade jazdenia, takze nemam ziadne merania ani nic, ale dovolim si tvrdit s velmi velkou istotou, ze ich zivotnost bude min. 3x mensia ako spominanych SRAMov , vyrazne horsi odvod tepla, alebo odolnost a co sa tyka brzdenia samotneho .. tak tu sa tazko porovnava, ale ja osobne som sa dostatocne presvedcil, ze s vynimkou bajku na hradzu pre 50kg dievcinu nemaju zmysel.
Rozdiel medzi dvojicou kotucou je asi (ked prepocitam zivotnost) tak 20-25e. Co je vzhladom na to, kolko kotuc obvykle vydrzi
naprosto nezaujimave. Ina vec su dosticky , kde jazdim cinske Jederlo, ktore brzdia, vydrzia sice trochu menej, ale prakticky netreba zajazdovat a stoja asi 4e par, voci asi 20e originalom, a na jeden par kotucov ich miniem hodne vela.
Mam takisto cinske Brakco, ale tie teda boli pekne drahe ale aj su tak dobre. Ale existuju aj fejkove cinske Brakco, ktore som raz skusil kupit (8-10e kus asi) a nestihal som sa divit /krivo vyrezane, alebo co, cisty des/. Ale ja kotuce zvyknem kupovat tak, aby sa mi pacili, alebo ladili
Takze nebudem odhovarat, zas tie kotuce nie su nic, co by fakt nebrzdilo, alebo sa pokrivili po par jazdach (to nie), ale z mojho pohladu su drahe aj zadarmo. Teda za tych 8$ ci kolko par to skusit mozes, nic nepokazis. Plus, originaly sa kupit uz nedaju a ich dizajn je imho fakt podareny .. pacia sa mi.
Fuu dik za odpovede z toho mi vychádza že radšej pôjdem do originálov
Idealne by bolo obetovat tych par $ a potom porovnat a dodat infos z tovjho pohladu. Ja si nerobim narok na absolutnu pravdu .. jedine teda co sa mi na tom uplne nezda, ze ten cenovy rozdiel je maly, aby sa clovek zapodieval (aj ked na pohlad lacnymi) kotucmi. Plus musim teda povedat, ze sa mi celkom zamlouva u novych SRAM kotucov to zaoblenie (asi kvoli UCI, alebo co).
Inak ale napr. take Shimano XT kotuce s unasacom (ale nie tie co vyzeraju ako stare XTR s pevnym hlinikovym kusom) su tiez nic moc a krivia sa. Nejake dalsie si par ludi stazovalo, ze drahe (asi XTR) kotuce nic nevydrzia (drahe , sendvicove) .. niektore lacnejsie maju problem s dostickami. Bohuzial neplati , ze podla ceny si vyberies
Idealne by bolo obetovat tych par $ a potom porovnat a dodat infos z tovjho pohladu. Ja si nerobim narok na absolutnu pravdu .. jedine teda co sa mi na tom uplne nezda, ze ten cenovy rozdiel je maly, aby sa clovek zapodieval (aj ked na pohlad lacnymi) kotucmi. Plus musim teda povedat, ze sa mi celkom zamlouva u novych SRAM kotucov to zaoblenie (asi kvoli UCI, alebo co).
Inak ale napr. take Shimano XT kotuce s unasacom (ale nie tie co vyzeraju ako stare XTR s pevnym hlinikovym kusom) su tiez nic moc a krivia sa. Nejake dalsie si par ludi stazovalo, ze drahe (asi XTR) kotuce nic nevydrzia (drahe , sendvicove) .. niektore lacnejsie maju problem s dostickami. Bohuzial neplati , ze podla ceny si vyberies
ked to oj..u hlinikom daju tak trošku plechovky z ocele sa nečuduj že sa to kriví a metalika to zožere po 2000km..
jazdím 4 sezony hope a nič sa nekriví....
Ad tie Avid kotuce z Cinska - skusenosti s nimi zatial nemam, nakolko som medzicasom kupil dalsi bajk s centerlockom a teda tie Avidy stale cakaju kym dojazdim terajsie kotuce na druhom. Ale som si takmer isty, ze horsie ako zakladne Shimana SM-RT30 urcene len pre resin zmes nebudu. Uz na materiale vidno, ze je to poctiva ocel co zvladne aj metaliky (nie ako tie Shimano). A nove maju hrubku 1,85 mm, cize uplne identicku ako Shimano kotuce.
K čínskym kotúčom moja skúsenosť asi taká, že to brzdilo naozaj dobre, ale boli krivé od novoty po zopár sto kilometroch som ich dal dolu, lebo to nestálo zato vibrovanie pri brzdení. Doštičky zatiaľ len dobrá skúsenosť.
Kuriér dnes priniesol zásielku z Belgicka. Veľmi sa teším, bicykle budú opäť vnútri, hlavne pri dlhých cestách.
Vďaka Henry33 za kontakt a rady. Jednanie s Johan-om z fix-fork.com veľmi rýchle a profesionálne. Zásielka odoslaná z BE v pondelok, dnes doručená.
(lietajúci tanier ako bonus v balíku )
Na spodnej strane tých čiernych "plátov" po stranách je velcro - suchý zips (tá vrstva s plastovými háčikmi) takže ono sa to vôbec nehýbe. Na úplné fixnutie kúpim gurtne a prevleciem ich cez tie oká po stranách kufra.
Fix-fork má na YouTube svoj kanál, dá sa tam vidieť čo všetko vedia urobiť a ako to funguje.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale robi to kopa vyrobcov a nie je to Čína
Zalezi co jazdis, kde jazdis, kolko vazis, atd. Ale tak zhruba asi takto:
- od novoty su tensie, ako napr. spominane SRAM, myslim, ze aj lahsie (aj ako original)
- velmi rychlo som ich zjazdil, dokonca predny po relativne kratkom case dost ojazdeny .. takze asi makka ocel
- zadny sa dost prehrieval a parkrat som ho spalil
- rovnake Avid, ktore asi su originaly (ale nemozem to 100% tvrdit) funguju ok, aj ked pravda, vzhladom na ich strih a vahu nie su ziadne na tazke brzdenie, takze zadny som tiez parkrat "nacal". Ale maju najazdene viac a nemam problem.
- akurat rozdiel v tom, ze som ich jazdil na 27.5" kolesach, ale zas mensie extremy
- co jazdim ja a co jazdi Pali su naprosto neporovnatelne veci, takze jemu to moze stacit, mne ani nahodou
Je to ale moj subjektivny pocit na zaklade jazdenia, takze nemam ziadne merania ani nic, ale dovolim si tvrdit s velmi velkou istotou, ze ich zivotnost bude min. 3x mensia ako spominanych SRAMov , vyrazne horsi odvod tepla, alebo odolnost a co sa tyka brzdenia samotneho .. tak tu sa tazko porovnava, ale ja osobne som sa dostatocne presvedcil, ze s vynimkou bajku na hradzu pre 50kg dievcinu nemaju zmysel.
Rozdiel medzi dvojicou kotucou je asi (ked prepocitam zivotnost) tak 20-25e. Co je vzhladom na to, kolko kotuc obvykle vydrzi
naprosto nezaujimave. Ina vec su dosticky , kde jazdim cinske Jederlo, ktore brzdia, vydrzia sice trochu menej, ale prakticky netreba zajazdovat a stoja asi 4e par, voci asi 20e originalom, a na jeden par kotucov ich miniem hodne vela.
Mam takisto cinske Brakco, ale tie teda boli pekne drahe ale aj su tak dobre. Ale existuju aj fejkove cinske Brakco, ktore som raz skusil kupit (8-10e kus asi) a nestihal som sa divit
Takze nebudem odhovarat, zas tie kotuce nie su nic, co by fakt nebrzdilo, alebo sa pokrivili po par jazdach (to nie), ale z mojho pohladu su drahe aj zadarmo. Teda za tych 8$ ci kolko par to skusit mozes, nic nepokazis. Plus, originaly sa kupit uz nedaju a ich dizajn je imho fakt podareny .. pacia sa mi.
No a doteraz ich jazdím.
ked to oj..u hlinikom daju tak trošku plechovky z ocele sa nečuduj že sa to kriví a metalika to zožere po 2000km..
jazdím 4 sezony hope a nič sa nekriví....
EDIT: Foto oboch pre porovnanie.
Vďaka Henry33 za kontakt a rady. Jednanie s Johan-om z fix-fork.com veľmi rýchle a profesionálne. Zásielka odoslaná z BE v pondelok, dnes doručená.
(lietajúci tanier ako bonus v balíku
Fix-fork má na YouTube svoj kanál, dá sa tam vidieť čo všetko vedia urobiť a ako to funguje.