Zaujímavú cestu nedávno spojazdnili pracovníci Vojenských lesov.
Je to spojnica medzi cestami Sklené-Kunešovská strelnica s hlavnou cestou Turček-Horná štubňa
Je vhodná aj pre crossové biky.
takže cesta z Hornej Štubne na chatu Jegorovka je už prejazdná. Ale ako je to ďalej na Flochovú neviem lebo my sme pod Jegorovkou odbočili na chatu Štrich a Studenou dolinou k VD Turček.
Dik za info. Ale este jednu otazku. Aj vy ste isli medzi Dolnym Turcekom a Sklenym po hlavnej ceste. Neda sa obist podla prilohy?Nechcel by som aby sa po mnou zosunula celkom
No je to taká nespevnená hlinená cesta takže tadiaľ len keď je sucho. Ak sa vraciaš od VD Turček tak radšej po cyklotrase ponad štreku. Ale za mokra aj tam bývajú na jednom mieste kaluže vody preto sme radšej išli po hlavnej.
Aka je aktualna situacia na Flochovej neviete nahodou niekto? A nejake studnicky cestou, napr. pri Jegorovke? Budeme prechadzat okolo priehrady ale hore nie Ruzovou dolinou. Na severnej strane nad priehradou je nejaka usadlost- nie je tam voda ?Dik.
Tá usadlosť je lesná škôlka, kde pestujú sadenice. Jediná dobrá voda je pri chate Cabanka. Pri Jegorovke je taká kovová pumpa, ale ja by som z toho vodu nepil.
Dik. Cabanku budeme obchadzat. Tak dotankujeme v Turceku. A co Flochova? nik tam nebol? Taky polom aky bol na prijazdovej zvaznici nas moze v tej divocine hore na uzkom chodniku prinutit otocit naspat.
veď práve toho polomu sa obávam aj ja. Inak toho 29.6. mám volno aj ja, ale majú udrieť horúčavy tak to ja radšej chodím na pešiu turistiku niekde okolo 2000mnm. rtl : trochu mimo témy. Nevieš či sa dá dostať na bajku na Jančekovu skalu nad Cígelom ? Myslím po tej zvážnici od V. Gríča ?
Zdar,je nieco zaujimave co sa oplati navstivit na biku medzi BB a Kremnicou okrem Skalky ? rozmyslam ze by som tam siel smerom od Sielnice po zelenom C
Ťažšie, je to úzke a potom strmšie po koľajnice. Možno aj zosadnúť bude treba. Priznám, že som tadiaľ už dlhšie nešiel, takže neviem ako to tam vyzerá. Ale zísť to zídeš. Potom za koľajnicami je to už v pohode, sú tam záhradky. Zídeš kúsok po paneloch (zospodu máš pod stromom aj vodovod) a hneď dáš doľava po rovinke popri záhradkách a ideš rovno do lesíka. Je to tzv. grobniansky chodník, ktorým prídeš na Toliar. Kde sa dá tiež osviežiť, je tam krčma. Tam prídeš na asfaltku , ktorá ide hore na Skalku, resp. Krahule. Keď prejdeš tunelom hore od Toliara môžeš bočiť hneď doprava, tam sa dostaneš na cesty, ktoré vedú zase na Skalku, chatu Hostinec, Tri kríže, teda smer odkiaľ asi pôjdeš...
Pracovníci vojenských lesov aktuálne budujú nové cesty. Najskôr spravili tú z hl. cesty pod Kr. Baňami na Šmídovskú a teraz robia ďalšiu nad muničákom pri Sklenom, po tej som ešte nešiel. Tá odbočka pod Šmídovskou na Turček je tiež pomerne dobrá ale len za sucha.
Na Šmídovskej som bol dva roky dozadu. Išiel som od cesty na Kunešov, čo sa odbočí z hl. cesty na Kunešov a potom hneď doprava. Hore na Šmídovskej bola aj cesta, ktorá viedla do lesa (doľava), ale nešiel som tam (neviem či to bola nejaká slepá cesta...). Tá cesta na Turček je zaujímavá. Mohol by som tak eliminovať presun po hl. ceste - teraz chodievam rád popod Klobučník čo ste išli aj vy. Niečo tam ťažia a minule sa tadiaľ premávali samé nákladné autá. Kým som vyšiel po tú ťažbu tak to za tú chvíľu boli aj zo štyri a celkom si to dole valili...
tak od Kunešova by to bolo lepšie ale pamätám si že tam niekde bola vysoká tráva, neviem ako je to teraz. A tá ďalšia nová cesta začína pri tom panelovom brode pod Klobučnikom v tej zákrute. A zrejme vychádza na tej poslednej odbočke doľava v stúpaní na strelnicu. Tam stáli autá s kamením, buldozér a valec. Ale to len tak tipujem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rtl : trochu mimo témy. Nevieš či sa dá dostať na bajku na Jančekovu skalu nad Cígelom ? Myslím po tej zvážnici od V. Gríča ?
http://www.vypadni.sk/sk/rozhladna-na-krahulskom-vrchu
da sa na tu vyhladnu dostat na biku aj zdola po juznej strane kopca ? je tam nejaka cesta ale vypada to dost strme