Kategórie
Bike-techČo vám priniesla poštárka? # cestná cyklistika # doplnky # eshop # skúsenosti # diskusia # oprava defektu # nákup
posledný komentár: 11. 5. 2015 o 15:37
savings Muc-Off Silicon Shine ochranný a konzervačný sprej, 500 ml
12,09 €
savings
MOC 18,49 €
-15% Weldtite Bike Cleaner čistič + rozprašovač, 1 l, limetka
10,99 €
-15%
MOC 13,19 €
savings Cyklostar Extra Carbon čistič, rozprašovač, 500 ml
7,09 €
savings
MOC 11,79 €
savings Muc-Off Chain Doc práčka reťaz + odmasťovač Bio Chain Cleaner
26,99 €
savings
MOC 40,99 €
-5% Muc-Off X3 sada náhradných dielov pre X-3 Dirty Chain Machine
9,49 €
-5%
MOC 9,99 €
Akurát je potrebné si uvedomiť, že C-dale má síce "iba" 142mm OLD, ale jeho rámy majú asymetrickú zadnú stavbu (posunutú do pravej strany) a tým dosahuje efektu šírky 148mm (Boost).
Pretože XD orech bol vyvinutý aj pre 11speed kazety kde sa už počítalo s 10z pastorkom. Sram kazetu ďalej nemenil "iba" prilepil ďalší pastorok. Microspline a teda 12 speed Shimano kazety sú postavené na úplne novom základe a po prvý krát používajú 10 pastorok. No a hlavne ako som spomínala vyššie, sú odporúčané pre Boost zadné stavby.
https://marathonmtb.com/2019/05/29/first-rides-on-shimano-xtr-m9100/
SunRace iba upravil starý HG orech tak že koniec trochu sfrezoval a použili dlhšiu maticu a už možu použiváť na kazetach 10T pastorok. Vec vyriešená
lebo hrdý japonec by neprežil vyrábať niečo čo nevymyslel
a lebo licencie.....
Kristina co to znamena nekompatibilna rychlospojka? Ja jazdim xtr retaz na absolute black prevodniku a nespozoroval som nic specialne. Ako by sa mala ta nekompatibilita prejavit?
Tomuto dako nerozumiem, ako skratit, ved uz davno su tie zadne trojuholniky tak, ze koleso je natlacene na sedlovu trubku (a tak je kvoli tomu zatocena .. u 29er)
Len maly detail. Super kratka zadna stavba je sama o sebe uplna hlupost, opat to bol len marketingovy nezmysel a dnes zadne stavby rastu do dlzky...
nechapem (hlavne aky suvis to ma s boostom), nevadi, nemam kazdy den pondelok
Takze v konecnom dosledku sa zadne stavby skracuju vdaka oddialenemu prevodniku, ktory je oddialeny vdaka sirsiemu naboju... Nie vdaka naboju ako takemu, kapisto?? A ano, vyrobcovia si uvedomili ze idelana dlzka je okolo 425-430mm a preto ty co to "prepiskli" sa vracaju cca k tejto hodnote.
ja mám v zadu ešte QR takže som asi 2 generácie pozadu.....ale mám 12sp , všetko na starom ráme pasuje.. aj s 60mm gumov je dosť miesta so standartnou dlžkou stavby ako sa dávaju teraz na nových 2019 rámoch.
všetko sa opakuje....