Pre radenie je najlepšie mať správnu dĺžku reťaze. Samozrejme treba mať v poriadku lanká aj bowdenu. Veľa razy vie pomôcť aj trocha oleja do bowdenov aby sa to lepšie šmýkalo. Posledná možnosť je dať to naštelovať poriadne človeku, čo vie ako na to.
Pre radenie je najlepšie mať správnu dĺžku reťaze. Samozrejme treba mať v poriadku lanká aj bowdenu. Veľa razy vie pomôcť aj trocha oleja do bowdenov aby sa to lepšie šmýkalo. Posledná možnosť je dať to naštelovať poriadne človeku, čo vie ako na to.
to si mi moc nepomohol, ved ja chcem prave spravnu dlzku retaze, plus minus sa da hybat zopar linkov, kratsia retaz teoreticky by mala pomoct lepsie obopne kazetu, ale to je len teoria, mozno posunie klietku ku kazete a bude sa musiet povolit B skrutka. Olej do bowdenu by som lial len ako nudzove riesenie, ked to uz neradi So stelovanim to nic nema, tu je problem ze Bskrutka je na max aj s roadlinkom, rad ti to dam nastelovat
Ujo-Ventilka neviem ako si na tom s angličtinou, ale tu je celkom pekné video k tomu https://youtu.be/Vg2SoOOrpE8 Myslím, že sa to dá pochopiť aj bez veľkej znalosti angličtiny. Zase olej do bowdenu som myslel tak že 1-2 kvapky a pretiahnuť lankom pár krát, nie 30 deci oleja do toho zase ?
Pokiaľ to nemá rozsah, tak zmeniť komponenty potom už. Nie všetko sa dá so všetkým kombinovať.
Zdravím všetkých....rád by som dostal tipy na gravel - lepší štandard (nie full carbon), 80% spevnený povrch. Mám určitých favoritov, no nechcem ovplyvniť?. Ďakujem za príspevky.
Zdravím všetkých....rád by som dostal tipy na gravel - lepší štandard (nie full carbon), 80% spevnený povrch. Mám určitých favoritov, no nechcem ovplyvniť?. Ďakujem za príspevky.
Aký máš budget?
Bazár/nový?
Odporúčam určite kotúče a karbónovú vydlu (ideálne full karbón)
...prípadne rady ohľadom modelov od : Merida, Fuji, Spacialized, Giant, Orbea...
A aký názor máte na, už spomínaný, oceliak Ronina SL-ko '19? Ja idem do neho a občas ma pochytí také, že.. prečo karbón, alebo hliník.. Osobne som hrozný "*****quot; a myslím že oceliak viac akceptuje také osobnostné fuck-upy.
Aké duše používate na gravel? Budem sice prehadzovať bezduse, ale zatiaľ... Mal som záložnú tréningovú dušu, a keď som opravoval defekt, tak tie pôvodné duše boli asi polovičné z tej trekingovej. Nedal sa mi ale prečítať údaj o veľkosti z duše. Mi to prišlo ako cestná duša...
Chcel by som sa spýtať, čo si myslíte, ktorý bike? Rozmýšľam nad Kellys Soot 30, Marin Gestalt 1, zaujala ma aj cena na GT Grade Comp 2018. Či máte aj inú alternatívu? Ako v princípe nevadí mi ani oceľ. Ak by to malo pevné osky, bol by to príjemný bonus, preferoval by som skôr kotúče ako klasické brzdy. Vážim 105kg, tak skôr nejaké brzdy, čo trocha znesú.
Rád by som sa zmestil pod 1000€
Caute majitelia bicyklov Kellys Soot ako ste spokojní zo sedlom čo bol originál na bicykli KLS Slip Stream cr-mo? DikY
Mám minuloročný Soot, tohtoročný má nové sedlo. Každopádne moje šlo preč, viac ako 50 km som nebol schopný na ňom zájsť, potom prišla silná bolesť v sedacej oblasti až tak, že som vždy ku koncu výjazdu chcel bicykel hodiť niekde do kríkov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to si mi moc nepomohol, ved ja chcem prave spravnu dlzku retaze, plus minus sa da hybat zopar linkov, kratsia retaz teoreticky by mala pomoct lepsie obopne kazetu, ale to je len teoria, mozno posunie klietku ku kazete a bude sa musiet povolit B skrutka. Olej do bowdenu by som lial len ako nudzove riesenie, ked to uz neradi
Pokiaľ to nemá rozsah, tak zmeniť komponenty potom už. Nie všetko sa dá so všetkým kombinovať.
Aký máš budget?
Bazár/nový?
Odporúčam určite kotúče a karbónovú vydlu (ideálne full karbón)
full carbon za €1,847.99
https://www.wiggle.co.uk/vitus-substance-crx-adventure-road-bike-apex-2019/
...prípadne rady ohľadom modelov od : Merida, Fuji, Spacialized, Giant, Orbea...
Urobil som už 6000 km od minulého roku na ňom, kupoval som apríl 2018.
https://www.merida.sk/cestne-bicykle/silex-6000-0
Merida ma gravel model prave tento Silex. Potom tam ma cyclokrosove modely.
Rád by som sa zmestil pod 1000€
Mám minuloročný Soot, tohtoročný má nové sedlo. Každopádne moje šlo preč, viac ako 50 km som nebol schopný na ňom zájsť, potom prišla silná bolesť v sedacej oblasti až tak, že som vždy ku koncu výjazdu chcel bicykel hodiť niekde do kríkov.