Na svojom e-bajku Haibike s-duro lt 4 r.19 mám reťaz KMC e10S. Po najazdení 1250 km, som ju zmeral šublerou a ajhľa výsledok 133 mm. To znamená že zrelá na výmenu (pri 132,7-8 mm) bola už po cca 800 km. Vážim síce s výstrojou okolo 110 kg, no reťaz bola vždy po 50 až 80 km vyčistená v práčke a premazaná kvalitným mazivom od shimana. Bola jazdená len v suchu a kopcovitý terén cca tretina. Radil som vždy s maximálnou pozornosťou na čo najdlhšiu životnosť reťaze.Vzhľadom na to že uvedená reťaz stojí cca 40-45 eur, sa mi zdá jej životnosť neúmerne malá. Aké máte vy skúsenosti ? Neoplatí sa použiť radšej lacnejšie reťaze aj keď nie určené na e-bajky ? Možno že životnosť pri tretinovej cene nebude o moc nižšia ?
Ja som reťazhttps://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/10-11-12-prevodov/shimano-slx-cn-m7100-12-sp-retaz-116-clankov.html musel meniť po 700km, a to šlapem ľahké prevody. Inak mierka mi neprepadla ani 0,75, ale meriam skôr posuvným meradlom a tam už som mal pekných 133mm, takže tá mierka išla do preč, neverím im a viac ľudí má negatívne skúsenosti s tými plechovými výliskami. Skúsim teda túto SHIMANO m8100 najbližšie, aká bude výdrž. Stačilo by mi aspoň 1500km, 700km je žalostne málo.
...Inak mierka mi neprepadla ani 0,75, ale meriam skôr posuvným meradlom a tam už som mal pekných 133mm, takže tá mierka išla do preč, neverím im a viac ľudí má negatívne skúsenosti s tými plechovými výliskami...
Dtto. Mal som dve mierky, podľa oboch bola reťaz OK po 2500 km. Kúpil som šubleru a ukazovala okolo 133 mm.
Reťaz som kúpil rovnakú ako bola pôvodná. KMC e10 za Ł24. Myslím, že nemá zmysel špekulovať.
inak k mierkam - skusali ste to na napnutej retazi? vraj je treba troska zaslapnut. takto som zsoekal prvy prevodnik ked som si myslel ze je retaz stale ok, ked som zasekol a retaz v tolerancii povolila miera uz prepadla
inak k mierkam - skusali ste to na napnutej retazi? vraj je treba troska zaslapnut. takto som zsoekal prvy prevodnik ked som si myslel ze je retaz stale ok, ked som zasekol a retaz v tolerancii povolila miera uz prepadla
áno, ja som to meral s mierkou pri napnutej reťazi - neprepadla ani 0,75% mierka, podľa šublera reťaz už K.O.
Takže ostanem pri šubleri, keďže ho mám, meranie s ním nie je ani zložité ani časovo náročné.
Odporúčam mierku Park Tool CC-2C... Presná, spoľahlivá...
No ale za Ł30. Tiež je ale pravda, že tú moju mierku som dostal zadarmo k nie moc drahej nitovačke na reťaz. A druhú som mal ešte zo Slovenska neviem akého pôvodu starú asi 10 rokov. Ja už ostanem pri šublere.
neviem či ti to nejako pomôže, na bike discount písal jeden užívateľ 1500 km, druhý zase 2400 km. na 11s máš istotu Sram PC1130, 1000 km dá, stojí cca 16-17€ a kompatibilná je so všetkým
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: inak pri tejto je tiež (síce len jedna) recenzia, že vydržala len 600km - hmm https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/10-11-12-prevodov/shimano-retaz-m8100-12-kolo-126-cl--rychlospojka.html
Proste tie 12sp reťaze sú proste úzke = málo materiálu, asi je logické, že vydržia menej ako iné....
savings Shimano Deore XT CN-M8100 reťaz, 12-rýchl., 126 článkov + rýchlospojka
31,99 € savings
MOC 56,99 €savings Shimano SLX CN-M7100 reťaz, 12-rýchl., 116 článkov, s rýchlospojkou
20,99 € savings
MOC 41,90 €Dtto. Mal som dve mierky, podľa oboch bola reťaz OK po 2500 km. Kúpil som šubleru a ukazovala okolo 133 mm.
Reťaz som kúpil rovnakú ako bola pôvodná. KMC e10 za Ł24. Myslím, že nemá zmysel špekulovať.
áno, ja som to meral s mierkou pri napnutej reťazi - neprepadla ani 0,75% mierka, podľa šublera reťaz už K.O.
Takže ostanem pri šubleri, keďže ho mám, meranie s ním nie je ani zložité ani časovo náročné.
No ale za Ł30. Tiež je ale pravda, že tú moju mierku som dostal zadarmo k nie moc drahej nitovačke na reťaz. A druhú som mal ešte zo Slovenska neviem akého pôvodu starú asi 10 rokov. Ja už ostanem pri šublere.
Zdala sa mi to byť dobrá cena. Asi zoberiem do zásoby kým ich majú. Reťaz mi vydrží 2 mesiace. Ja mám dopravu free. Ináč na Slovensko pri objednávke nad Ł50 tiež.
https://www.merlincycles.com/kmc-e10-silver-e-bike-chain-10-speed-140408.html
https://www.cykloabc.sk/p/28709/retaz-yaban-s11e-s2-qr11-e-bike
Treba ju vymeniť?