Chcel by som sa spýtať tých, čo majú Koyuk. Mám 185cm, dĺžka nohy 86cm. Čo som pozeral tak som na hranici veľkosti 56-58. Ktorú by ste odporučili? V BA neviem nájsť žiaden obchod, kde ho majú.
V Sportservise ho maju na dotaz. Skus sa ich opytat, ci by ti ho vedeli zohnat. Pripadne skoc do Samorina (niekde si spominal, ze auto mas). Tu maju podla stranky velkost 58 skladom https://www.slovakiabike.sk/kontakt
Ak by ti nesadla 58, CTM ma na webe zoznam predajcov https://www.ctm.sk/kontakt/ (Do 50km od BA je viacero) , ktorych mozes kontaktovat. Osobne to vidim tak, ze skor ti sadne 56-ka.
Viem, že na jednej stránke sa dalo, keď som si zadal svoje parametre tela vyrátať, že aké rozmery biku potrebujem, mohol som si zvoliť race a enduro geometriu, dostal som plus mínus 1cm základné rozmery, ale bolo to na cestný bike ale keďže máme všemocné GDPR, tak sa na tú stránku neviem už dostať, bola to nejaká americká stránka. Tiež sa osobne skôr prikláňam k veľkosti 56.
Ale samozrejme, lebo hrať mudrlanta na nete je jednoduché a IN, tak si občas chlapci niečo kompenzujú. Ale aby som nebol negatívny tak včera mi bocian priniesol budúceho gravel spolujazdca, krásnu a zdravú dcéru Margarétku.
Ono je to vždy len všeobecný orientačný návod. Ja so 185cm by som mal mať napríklad Favorit veľkosti 58. Ale mám doma aj 52 aj 58 a nejaký rozdiel som nezaznamenal, že by mi aj tá 52 bola malá. Paradoxne mi prišla svižnejšia keď som s ňou jazdil po meste.
scarinko Nasiel som screenshot z competitivecyclist a v prispevku si pisal, ze ti odporucilo 59-ku. Som myslel, ze pedalforce kalkulacka ti hodila nejaku blbost .
Údaj o dlžke hornej rámovej trubky môže byť zavádzajúci. Tak isto ako o dlžke sedlovej trubky. nedá sa povedať že mne "sedí " dlžka rámovej trubky 55 cm.
Výber veľkosti bycykla treba posudzovať z celkovej geometrie rámu ako takého. Najviac ju vystihujú dva údaje: "Reach" a "Stack" , z tých treba vychádzať alebo pozrieť tabuľku veľkostí konkrétneho rámu od výrobcu.
Napr ja:
Gravel: Author Ronin: dlžka hornej rámovej trubky je 56 cm a sedí mi presne.
Cesťák: Felt FR: dĺžka hornej rámovej trubky je 61 cm a sedí mi presne.
Originál gravel rámy sa od cestných líšia aj tým že sú "kratšie" ale majú dlhší rázvor kolies, a majú o kúsok vzpriamenejší posed ako cestné.
Myslíte, ze by toto fungovalo? Deore kluky s 9 rychlostnym road systemom? Mam na topstone komplet soru okrem kluk ktore sú fsa vero compakt 46/30 no na stvorhran a chcel by som nejaké kluky k 9rychloatnej sade, no s klasickou osou a vsetky dostupne riesenia sú klasické cestné ktore ja v lese v kopcoch nevyuzijem a vsetko oatatne co som nasiel (prevazne tiez od fsa} bolo riesenie pre 10 a 11 rychlostne systemy. A kedže sa planujem venovat aj cestovaniu s plne nalozenym bajkom by som ocenil aj taketo riesenie. No zároven by som chcel ostať na sore, paci sa mi ten pocit ze ked niekde utrhnem nieco alebo poskodím tak nový dielcnestoji horibilne sumy. (Na fotke ma este aj claris smykac)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.slovakiabike.sk/kontakt
Za ten Šamorín ďakujem, je to bližšie ako Piešťany alebo Brezová pod Bradlom.
Napr. https://pedalforce.com/online/bikefit.php
blackman Vsetci to vsak mienia v dobrom
niekde som to aj pisal v teme o prvom cestnom bicykli, aj screen som tam tusim daval
pedalforce som neskusal
Výber veľkosti bycykla treba posudzovať z celkovej geometrie rámu ako takého. Najviac ju vystihujú dva údaje: "Reach" a "Stack" , z tých treba vychádzať alebo pozrieť tabuľku veľkostí konkrétneho rámu od výrobcu.
Napr ja:
Gravel: Author Ronin: dlžka hornej rámovej trubky je 56 cm a sedí mi presne.
Cesťák: Felt FR: dĺžka hornej rámovej trubky je 61 cm a sedí mi presne.
Originál gravel rámy sa od cestných líšia aj tým že sú "kratšie" ale majú dlhší rázvor kolies, a majú o kúsok vzpriamenejší posed ako cestné.