Brzdit dvoma je asi naj sprostost.Potom sa nikto nemoze cudovat,ze ho ruky bolia....
24.07.2019 - 13:24:15
00
Si sa aj zamyslel nad tým čo si napísal? 🙂
24.07.2019 - 13:30:09
00
Aj zamyslel aj prakticky na to prisiel.Co sa Ti na tom nezda?
24.07.2019 - 13:34:50
00
Ak použijem tvoje slová,tak je to úplná sprostosť .

Si predstáv ,že ma bolia zápästia, aj keď nebrzdim.Aj keď idem 60km trasu kde som vôbec nebrzdil. A keď brzdim,tak ma zápästia nebolia, pretože to s tým nemá absolútne nič. Bolest je sposobena vyšším tlakom na zápästie,ktorý buď zamedzuje prietok krvi,alebo tlačí dlhodobo na svaly,šľachy,cievy,kĺby..

Viac sa k tomu nemá zmysel vyjadrovať,aj tak si budeš myslieť svoje.
24.07.2019 - 13:46:38
00
nechcem zakladať novú tému, tak sa skúsim priživiť na tejto. Posledné dva týždne sa u mňa prejavil syndróm karpálneho tunela , ktorý mi včera potvrdila aj neurologička na EMG (našťastie len ľahké počiatočné štádium).
Máte niekto skúsenosti / odporúčania na dobré rukavice, ktoré by pomohli k ochrane karpálu? Nechcem si zápästia dodrbať ešte viac.
Momentálne sa rozhodujem medzi:
https://www.rogelli.sk/cyklo-rukavice-chiba-bioxcell-super-fly-cierno-reflexne-zlte/
https://www.rogelli.sk/cyklo-rukavice-chiba-gel-premium-cierne/
https://www.castelli.sk/Rukavice-Castelli-Arenberg-Gel-2-tm-seda-d4930.htm
Poprípade, ak máte lepší tip, sem s ním :)
Vďaka
23.03.2021 - 15:54:27
00
Ja som na karpaly vyskúšal snáď všetko dostupné vrátane rukavíc (nie však tie, čo si dal do linku) a nič nepomohlo. Nejak som sa s tým zmieril a už dva roky trpím. Keď sú tie najhoršie stavy tak na biku nespravím ani 10 km. Je to však len zriedka. Musím absolvovať operáciu no 3 mesiace pn (podľa doktorky) si nemôžem dovoliť.
31.07.2021 - 21:15:07
00
Chalani, tiež riešim niečo podobné .. nohy by ešte išli ale ruky mám odstavené a nie som schopný dať viac ako 50-60km, nastupuje taká bolesť a tlak, že si stále len ruky prekladám a neviem si už užívať jazdu. Možno niekomu pomôže info dole:

Rukavice mám teraz tieto - spravilo to dosť rozdiel oproti klasickým bez gélu: Castelli Rosso Corsa Pro
Vymenil som gripy za silikónové ESI

A teraz som našiel toto video s cvikmi: https://www.youtube.com/watch?v=C_-oqcMi-tI

Ešte plánujem odrezať riadítka o 1-2cm z každej strany a keď nič, idem za fyzioterapeutom.
Tiež mám sedavú prácu, dosť vela rokov pred sebou a teda nechcem sa zničiť keď nemusím.

PS: ešte mi napadlo jedno riešenie, a to nie zvyšovať čas a zaťažovať ruky ale rýchlosť a teda jazdiť stále len cca 2 - 2,5 hodiny no snažiť sa spraviť viac km :) ale chápem, že pre niekoho to nie je riešenie
13.06.2022 - 10:14:15
01
mne sa to na lavej ruke dost zhorsuje. Nastastie aspon pocas pracovneho tyzdna mam vzdy od bajku par dni klud, ale cez vikend sa mi to vzdy vrati (alebo uz aj po par hodinach jazdy stvrtok/piatok)

Rukavice polstrovane mam vsetky, ine ani nekupujem. Ci hentie Castelli su niecim este viac specialne?

Tie gripy ESI su dobry napad, aj ked ja musim teraz vozit tie ergonomicke Ergon. Ale ony su velmi tvrde, mozno aj v tom je chyba... Kazdopadne vyskusam aj ESI, diky za napad :y:

To urezanie riaditok myslis ze v niecom pomoze? Neviem, pytam sa. Mozno aj v tom je problem, predtym som dlho vozil 720, teraz uz dva roky mam 740

Este rozmyslam ze si nastavim vidlu tak aby bola velmi makka.
13.06.2022 - 10:45:05
00
Ako laik rozumiem tomu ze na bajku mam drzat zapastia rovno a nezohynat ich. Je to rovnake ako s drzanim pc mysky, ak mam laket na stole a zapastie rovno tak nemam problem, ak mam laket vyssie a zapastie zohynam tak mam problem a zapastie i prsty po case bolia. To iste plati na biku, do pokrcenych zapasti dostavam velke supy, trpi karpalny tunel a este k tomu je ten uchop slabsi. Videl som k tomu i video kde to popisoval cesky fyzio. Urcite sa o tom uz pise i na predchadzajucich stranach. Rukavice bolesti mozu zmiernit ale problemom je nespravny uchop ci velka vaha na rukach a to je to co treba odstranit. Cize zapastia rovno (fakt rovnobezne s vretenou/laktovou kostou a to ako pri pohlade zboku tak i zhora, nekrcit ich, upravit i polohu brzd a radenia - zo zaciatku je to tazke takto). Ak je vacsia vaha na rukach tak trochu zdvihnut spicku sedla, zvysit rajdy, skratit predstavec (aspon nieco z toho). A ak nepomoze nic z toho tak je tu moznost gripov ktore podopru zapastia pripadne uplnej vymeny riaditok za prirodzenejsi uchop - napriklad bikepackingove rajdy ktore sa drzia vodorovnejsie voci bajku, pripadne rovno barany alebo aspon rohy. Pisem to ako niekto kto s tym v davnej minulosti mal problem a fixol ho prave spravnym uchopom.
13.06.2022 - 10:49:23
01
inak tak mi teraz napada ze ci nemam na tej lavacke karpal :/ aj ked fakt netusim z coho by som ho ziskal, vsak vsetko robim pravackou, aj zamestnanie (IT).
A na tej pravej som uz nabeh na karpal mal, ale poriesil som to vertikalnou myskou, co mi pomohlo a uz s nou nemam problem.
13.06.2022 - 10:55:03
00
V tých rukaviciach je nejaký tlmiaci gél, predtým som používal bez výplne na dlani, osobne som cítil rozdiel.

Od začiatku mám pocit, že mám ruku v zápästí ohnutú. Mám užšie plecia a predstav si ako keď chytíš riadítko rovno a potom sa vykloníš do nejakej strany a tym pádom máš ohnutie v zápästí. V jednom videu týpek odporúčal jemný predklon, tým pádom trošku zlomíš lakeť a vyrovnáš držanie riadítok a zároveň si rukou vytvoriš aj jemné pérovanie ale takto sa jazdiť dlhodobo nedá - aspoň nie pre mňa :) Keď som chytil riadítka bližšie k stredu je to príjemnejšie ale zároven chápem, že ovládateľnosť je nižšia .. v skratke som pochopil z rôznych návodov, že problém zápästia je, keď to nemáš v rovnej prirodzenej polohe (a je jedno či je to držanie myši pri kompe alebo riadítka) .. akékoľvek vychýlenie do ľubovoľnej strany je tlak a záťaž. Toto je vlastne logika za tým, prečo to chcem trošku zrezať :)

Aj to zmäkčenie je dobrý nápad .. na to som aj zabudol :) Keď idem dlhšie po hrboloch rýchlo, tak mi tŕpnu ruky nohy :D

EDIT: kým som dopísal myšlienku, vidím že vrabec medzičasom pridal v podobnom duchu vysvetlenie
13.06.2022 - 10:55:03
00
Arnie - ked mas pocit ze ma prilis ohnute zapastie, tak asi prave tebe by skor pomohol ten ergon grip:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/gripy-a-omotavky/gripy/ergon-gp1-gripy.html

alebo ak chces len najprv vyskusat nieco lacnejsie:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/gripy-a-omotavky/gripy/gripy-force-anatomic-cierno-sede.html

mne to zo zaciatku pomohlo, nasadil som to minuly rok koncom leta, a veselo s tym jazdil celu jesen, zimu aj jar bez problemov.
az teraz nedavno mi to vsak uz nestaci a je to stale horsie.
13.06.2022 - 11:05:13
01
Namiesto rezania skor inak zohnute rajdy. Pozri napr https://maraton.bike/sqlab-koniec-bolesti-ruk-a-trpnutia-prstov/ a tie ergonomickejsie rajdy. Nemusia byt taketo extremne, staci par stupnov a rozdiel bude pri rovnakej sirke vyraznejsi ako zrezanie o 2cm
13.06.2022 - 11:12:47
03
arnie mne pomohla kombinacia 16 stupnov backsweep Sqlab 311 a Ergon GS1/GA3 gripy https://www.sq-lab.com/produkte/lenker/sqlab-lenker-311-2-0-31-8.html
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-gripy-ergon-gs1-cierne/2282
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/gripy-a-omotavky/gripy/ergon-ga3-large-gripy-cierne.html
13.06.2022 - 11:29:31
00
Aj mne tŕpli ruky, dosť pomohli Ergon GA 1 na krosáku, na horáku ergonomické od Specialized.
Len s riaditkami mám opačnú skúsenosť. 5-7 st zahnuté v pohode, raz som skúsil zahnutejšie , pre mňa neprirodzené vykrútene zápästia, nedokázal som dať ani 20 km...
13.06.2022 - 15:41:17
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Rukavice)
keyboard_arrow_up