Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
ja to zvyknem jednoducho ulozit do mojich tras a tak vyexportovat, ale mozno to nie je tak presny zaznam, abo neviem...
Cez "Create Route"? To nie je zly napad. A mensie to asi bude tym padom aj vdaka tomu, ze ked z toho vyrobis svoju trasu, tak to neobsahuje vsetky tie zbytocne data (cas, rychlost, tep, teplota atd.), ale len samotne geotagy.
Ja teraz GPX sťahujem cez tento bookmarklet script: https://mapstogpx.com/strava/
Dajú sa stiahnuť tri typy súborov - minimal, default a full (nemám summit)
Dnes som prvý krát jazdil s Garminom Edge 130. Po ukončení jazdy Garmin ukázal 104,77 km a 876 prevýšenie. Garmin som kalibroval ale počasie bolo všeliaké. Po importe do Garmin Connect mi to importovalo rovno do Stravy a tá mi ukázala: 106,61 km a 907 výškových metrov. Prečo taký rozdiel? Aj v počte vo výškových?
menej ako 2% na vzdialenosti nie je az taky problem - hlavne ak to meria GPS (predpokladam)
a tych 31 vyskovych metrov je skoda spominat ber to ako odchylku merania (dalsie +-4%) ...
Podla mna je to divne. To, ze Strava upravi vzdialenost este pochopim (presnost tych novych Garminov nie je ziadna slava), ale vyskove metre ma zachovat bez zmeny. Mne ich na Brytone zachovava.
[quote="@1504791"]Neviem ako to funguje, mam speed sensor a nastavene GPS a Galileo. Strava si to prerátala podľa seba? K čomu tam potom píše, že import z Garmin? ?[/quot
Mám 530 a pozrel som čo mám v connecte a čo nahralo na stravu a nemám tam žiadnu odchýlku v žiadnom údaje
Dnes som skúsil ďalší 100km výjazd a nastavil som speed senzor na auto. Predtým som mal manualne zadaný priemer kolesá podľa tabuľky (2105 mm)... A... Dalo to presne hodnoty aj na stravu. Čiže koleso s plášťom je asi nie priemer tabuľkový ale o trocha iný... Asi preto to zblblo. Čiže bud premerať koleso poriadne alebo nechať na auto nastavení. Som v tom nový a tie vychytavky išli dlhe roky mimo mňa ?
Najpresnejsie zmerias obvod kolesa, ked sa nan posadis (s tlakom aky bezne jazdis) a prejdes jednu otocku kolesa (napr. podla ventilu). Nasledne zadas tento obvod do Garminu.
Prosím Vás dnes som nainstaloval strava na samsung gear s3 frontier a nechce mi z hodiniek synchronizovať výjazd... Nemá niekto skúsenosť s takym problemom? Začne to z hodiniek synchronizovat a potom vypne stravu na hodinkach ďakujem
Pokial ano a nejde to stale, mne este pomohlo vymazat z hodiniek stravu a znovu na novo sa prihlasit. A skontroluj si, ci mas vsetko aktualizovane. No o ten vyjazd, co nejde synchro uz prides aj tak.
Ja mam Samsung Galaxy Watch, ale pocitam, ze to bude to iste. Tiez sa mi to stalo. Este sa mi par krat stalo, ze mi vyplo Stravu uprostred vyjazdu...
To je na porazku niekdy...
OlafTopan všetko som spravil aj odinstaloval, aj som to dal het od nervov a dal som s5 endomondo bude pokoj.. Svetová strava aj tak na totalku vybila baterku v s3 gear..... Nerozumejú si
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cez "Create Route"? To nie je zly napad.
Dajú sa stiahnuť tri typy súborov - minimal, default a full (nemám summit)
a tych 31 vyskovych metrov je skoda spominat
Mám 530 a pozrel som čo mám v connecte a čo nahralo na stravu a nemám tam žiadnu odchýlku v žiadnom údaje
strava to ma popisane tu
https://support.strava.com/hc/en-us/articles/360018601971-Samsung-Gear-and-Strava?mobile_site=true
Pokial ano a nejde to stale, mne este pomohlo vymazat z hodiniek stravu a znovu na novo sa prihlasit. A skontroluj si, ci mas vsetko aktualizovane. No o ten vyjazd, co nejde synchro uz prides aj tak.
Ja mam Samsung Galaxy Watch, ale pocitam, ze to bude to iste. Tiez sa mi to stalo. Este sa mi par krat stalo, ze mi vyplo Stravu uprostred vyjazdu...
To je na porazku niekdy...