,ktory si myslia ze ked maju super kvalitne kotucovky ze mozu na snehu bajkovat a na retaz,kazetu a kolieska na prehadzovacke ,ktore sa zanesu snehom nemyslia,jednoducho bikovat po snehu sa neda,jedine a maximalne ale za cenu velke nicenia a finacne narocne zjadovat jedine zjazdy ale po lese napadanom sa neda robit tury mam oskusane .len dufam ze tento sneh sa roztopi do buduceho vikendu
Este jednu vec. Keby sa do tej mojej uvahy chcel niekto obut, tak neviem osobne posudit ci je to uplne realne. Zavisi to od mnohych faktorov: teplota vzduchu, rychlost pohybu, entalpie ladu, latentneho tepla skupenskej zmeny ladu na vodu, nasytenost mikroklimy okolo retaze vodnou parou (da sa uvazovat aj so vzdusnou vlhkostou) a kopu inych veci. Neviem ako rychlo treba tocit aby sa retaz ohriala napr. o 1 K. Avsak v principe sa ta retaz ohreje, len neviem ci je to postacujuce na roztopenie ladu (ci je to v ludskych silach). Volakto by to mohol otestovat, vypracovat zavislost frekvencie slapania od teploty retaze a poucit nas.
Robo, este by si tu mohol napisat koroziu, to by bolo celkom zaujimave, boli tu problemy so zapecenou sedlovkou a to by mohlo aspon trosku suvisiet... Inak Dominikovi by si s tym velmi pomohol.
Ja neviem, take nemam. Ale tusim som Tomasovi take videl, tak nech nas on pouci. Vsak mi chudobnejsi nevyhravame take brutalne prachy na medzinarodnych sutaziach ako on, aby sme si mohli kupovat karbonove komponenty. Ja nemam ani bicykel, vlastne ani neviem co toto slovo presne znamena. Ale Tomas mi to urcite vysvetli, napriklad aj to, co je to karbon a co je to vplyvat.
to speedo:
trochu si ma zmiatol, nemyslel si intenzivne chladit? Vsak naco by bol potom v motore chladiaci system. Ale tvoj tip beriem. Skus este prepocitat aky prevod by to chcelo, aby sa to dalo utocit (dufam ze tych 800 otacok si myslel na kazete a nie na klukach?). Na toto je profik Bakalar, ten to cez LTdF furt prepocitava.
robo ty si z mladej gardy? nepouzivas dc++? ...a btw rado a tomas, vy ste zo Ziliny obidvaja? mam z Vas sice pocit, ze ste s vybavou a skusenostami kdesi inde ako ja, ale nejaku tu vychadzku na Polom alebo hocikam by sme mohli niekedy zorganizovat...
Caute, podla mna je to uplna kravina, bavit sa o tom, ci ti zmrzne retaz alebo nie, viac by ma si stvalo, ze sa mi nedaju zaslapnut v snehu pedale, je na nich velka kopa ladu. A este ma stve, ze ked sme sli minule s Radom a Tomasom dole Polomom, sa mi moc zaryvali kolesa do snehu. Mimochodom na ten Polom by som siel, ale asi by som musel vedla vas bezat, lebo nemam bika:(. Pocuvaj Dominik pozicaj mi ten tvoj,ked teda na nim nebudes jazdit, ja ti ho v tom snehu otestujem:)))))))))))
cau bobo. Som z MG, ale DCko nepouzivam lebo tu mam len strasne slaby komp. Chcel si cez neho nieco? Aj ja som zo Ziliny takze ti dam dobru radu. Ak chces ist s Tomasom na Polom, to aby si uz siel. )) Rado ta pocka, len zase v zjazde s nim si to dobre rozmysli.
Takze: Toho roba musite brat s veeelkou rezervou, lebo sa mi zda ze si pletie dojmy s pojmami a vobec nevie co pise. Hladal som a hladal, ale na biku sa mi nepodarilo najst ani gram toho spominaneho karbonu.... a ani na tie ostane vyroky neviem kde prisiel??? Takze, Robo trochu sa uvedom a ked pises ze niekto vyhrava na pretekoch brutalne prachy, tak aspon napis koho tym myslis, alebo si nevymyslaj.
Inac na ten Polom by sme mohli niekedy zabehnut. Isiel by som aj tento vikend, mozno sa tam este bude dat vyjst? Krky, zozen bike a ideme. Aj dalsi...
to robo:
no, ja som to myslel taq, ze treba straaasne vela energie na tocenie, aby sa to pri tom toceni zahrialo. ved auta jazdia 800/min na volvobeh! jako ked to roztocis na takuto hodnotu, taq sa ti ten lad aj roztopi... i ked neviem kde by sa ho tam tolko zobralo, ale to jedno... a tych 800 na klukach, aby si bol v otackach. skoda ze je to cele hovadsky velka somarina!!!
to speedo:
chces povedat ze ta teoria je somarina? To proste plati (musim si predsa stat za svojim slovom, nie? , vyssie som vsak napisal ze pochybujem zeby to vznikajuce teplo bolo postacujuce (v porovnani s latentnym teplom ladu je zanedbatelne). Ja len tak, vsak cela ta uvaha o niceni kazety je hovadska, tak co som mu mal napisat? S tym s tebou suhlasim. P.S. Keby ti na kazete stacilo 800 ot. (vsak z kluk to mozes okopat aj nohou , pri prevode 53/11 by to bolo okolo 150 ot. na klukach. A to sa da (sice len na chvilu).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tomas v pohode, staci najst nejay spolocny termin a mozme sa tam zas dobre rozbit.
Inak sa mi zda, ze sme si tu z toho urobili sukromnu temu.
chalan, teby uz nic nezachrani!!! tam kde byvas asi do padajuceho snehu vstrekuju tuzidlo na vlasy alebo co, aby to drzalo, ze?
to robo:
no, rotujuce casti treba dost intenzivne zohrievat, takze myslim ze tych 800ot./min by hadam aj stacilo... pohoda, nie?
trochu si ma zmiatol, nemyslel si intenzivne chladit? Vsak naco by bol potom v motore chladiaci system. Ale tvoj tip beriem. Skus este prepocitat aky prevod by to chcelo, aby sa to dalo utocit (dufam ze tych 800 otacok si myslel na kazete a nie na klukach?). Na toto je profik Bakalar, ten to cez LTdF furt prepocitava.
Inac na ten Polom by sme mohli niekedy zabehnut. Isiel by som aj tento vikend, mozno sa tam este bude dat vyjst? Krky, zozen bike a ideme. Aj dalsi...
no, ja som to myslel taq, ze treba straaasne vela energie na tocenie, aby sa to pri tom toceni zahrialo. ved auta jazdia 800/min na volvobeh!
chces povedat ze ta teoria je somarina? To proste plati (musim si predsa stat za svojim slovom, nie?
to Tomas
bol by som zvedavy ako tahas ked uz tu o tebe pisu ako o sampionovi ci co