Tak je to jeho nazor, neda sa nesuhlasit. Ja myslim,že vzory motivuju a pomahaju zotrvat v sportovani. Napr. Zanicky verí niecomu inemu a netreba za tym hladat nejaky prvoplanovy prospech,ale vytvara podmienky a prilezitost v detoch vzbudit tuzbu po vzore. Podstatne je,že sa niečo robí v detska tour PS. Zas netreba ocakavat,že tu budeme mať kvoli tomu za 10r - 10 Saganov. Ale z tych tisícov detí ked aspon jeden bude v Pro tour tak bude super na taku krajinu . Zvlast popri fin.narocnosti tohto sportu a prechodu z juniorov a financiam a .....
V clanku ale netvrdia, ze teraz nebude na Slovensku viac cyklistov z deti. Len to, ze to bude na ukor inych sportov. Nie ze pritiahne k sportu niekoho, kto by ani inak ziadny iny sport nerobil.
Z výpovedi priamych účastníkov vraj z “ nejasných príčin “ zišiel z rovnej cesty a následne búral do múru ... len či tomu pádu nepredchádzalo srdcové zlyhanie , kolaps , maligna dysrytmia , infarkt ... žiadna odozva na resuscitačné úsilie to naznačuje / poľsky MUDr. to povedal / . Tak či tak , veľká tragédia 🙏
V zjazde z Havrana do Piešťan som sa tak raz porúčal cez zvodidlá... aj keď to nie je rovná cesta, ale serpentínky. "Neviem prečo" som mal možno štvrťsekundový výpadok pozornosti a teda aj riadenia, proste som ho mal. Pri plnom vedomí. Pre ostatných som musel vyzerať ako úplný debil. A keď som sa z tých listov pozbieral, ako spešl bonus som vyzeral aj ako hejkal (má to vôbec SVK termín?).
Na druhej strane, robili sa neviem či v rámci bezpečnostnej alebo zdravotnej komisie UIAA také pokusy, že ako OK, istič by mal byť stále 100 % sústredený na to, čo sa deje s isteným. Asi tušíte, že nič také, ako 100 % sústredenie nemôže z biologických príčin existovať a je úplne jedno, čo posranci v ornamentoch **********ú --> do zákonov ( = požiadavku nemožného). Aj to tak dopadlo... takže tieto "záhady" majú asi vysvetlenie, že mozog sa občas proste nezaoberá tým, čo chce subjekt, ale čo vyprodukuje mozog osebe ako objekt.
Z výpovedi priamych účastníkov vraj z “ nejasných príčin “ zišiel z rovnej cesty a následne búral do múru ... len či tomu pádu nepredchádzalo srdcové zlyhanie , kolaps , maligna dysrytmia , infarkt ... žiadna odozva na resuscitačné úsilie to naznačuje / poľsky MUDr. to povedal / . Tak či tak , veľká tragédia 🙏
Nezdá sa vám, že tých srdcových zlyhaní u mladých belgických či holandských cyklistov nejako pribúda? Čo tam na nich testujú nejaké surové tréningové experimenty alebo čo?
Teraz nedávno vyšlo GCN video, kde debatili o platoch vo WT (boli to len nejaké odhady agentov), ale aj tak zaujímave čísla: Sagan 5.5mil€, Buchman 400 000€ pred Tour - 1,4mil po Tour, Oss 525 000€, nováčík Whelan 60 000€, van Vleuten 130 000. Riadne rozdiely.
Peter Velits hovoril asi 3 roky dozadu že nevie o nikom kto by zarobil menej ako 60000 vo WT, Aj Mišo Kollár v jednom rozhovore tvrdil že v bore mal 6 ciferný plat čiže minimálne 100K mal
Teraz neviem, či sa neviem zmieriť s tvojou nedostatočnou odpovedou alebo s tým, že je to fakt. U športovcov su takéto exity často medializovane, najmä u futbalistov a hokejstov. Ale môže sa to stať aj bežnému zamestnancovi, ktorý nie je vystresovaný, vypasený, nezere úplne sracky a k tomu si ide sem tam zašportovat v priemere easy polhodinku denne? Samozrejme východisková situácia je človek chodiaci na pravidelne prehliadky bez zistených zdravotných vád.
Na pravidelnych prehliadkach sa nerobia zatazove testy,cize zdravy človek môže zomriet aj ked nemal ziadne symptomy. Isto aj ti mladi sportovci boli pod lekarskou kontrolou,ale obcas sa stane...je to smutne,ale život prinasa aj tieto veci
Teraz neviem, či sa neviem zmieriť s tvojou nedostatočnou odpovedou alebo s tým, že je to fakt. U športovcov su takéto exity často medializovane, najmä u futbalistov a hokejstov. Ale môže sa to stať aj bežnému zamestnancovi, ktorý nie je vystresovaný, vypasený, nezere úplne sracky a k tomu si ide sem tam zašportovat v priemere easy polhodinku denne? Samozrejme východisková situácia je človek chodiaci na pravidelne prehliadky bez zistených zdravotných vád.
Samozrejme východisková situácia je človek chodiaci na pravidelne prehliadky bez zistených zdravotných vád.
O zdravotných prehliadkách by som si nerobil veľké ilúzie. Nehovorím že "nie, je to blbosť" ale netreba mať prehnané očakávania. Aj v profesionálnych kluboch sa stane, že testami prejde športovec s nejakou skrytou vadou srdca. Naraz len bum na ihrisku a je po ňom.
Áno , NKS môže postihnúť kohokoľvek ... aj človeka čo sa práve vrátil zo záťažových testov a presiel na výbornú . Je to taký “ vypínač “ ako v Matrixe . Zmieriť sa so svojou “ konečnosťou” ,Vám ale umožní prežiť život intenzívnejšie , plnšie a hlavne zmysluplnejšie ... http://www.cardio.sk/ochorenia/srdce/nahla-kardialna-smrt
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V clanku ale netvrdia, ze teraz nebude na Slovensku viac cyklistov z deti. Len to, ze to bude na ukor inych sportov. Nie ze pritiahne k sportu niekoho, kto by ani inak ziadny iny sport nerobil.
A ten chalan z Lotto ,no riadna tragedia veru .
Na druhej strane, robili sa neviem či v rámci bezpečnostnej alebo zdravotnej komisie UIAA také pokusy, že ako OK, istič by mal byť stále 100 % sústredený na to, čo sa deje s isteným. Asi tušíte, že nič také, ako 100 % sústredenie nemôže z biologických príčin existovať a je úplne jedno, čo posranci v ornamentoch **********ú --> do zákonov ( = požiadavku nemožného). Aj to tak dopadlo... takže tieto "záhady" majú asi vysvetlenie, že mozog sa občas proste nezaoberá tým, čo chce subjekt, ale čo vyprodukuje mozog osebe ako objekt.
https://www.facebook.com/348363448573409/photos/a.601270783282673/2348091745267226/?type=3&theater
Nezdá sa vám, že tých srdcových zlyhaní u mladých belgických či holandských cyklistov nejako pribúda? Čo tam na nich testujú nejaké surové tréningové experimenty alebo čo?
Toto je správna odpoveď.
Áno môže, napr. https://www.aktuality.sk/clanok/564364/v-bosne-a-hercegovine-zomrel-slovensky-vojak/
O zdravotných prehliadkách by som si nerobil veľké ilúzie. Nehovorím že "nie, je to blbosť" ale netreba mať prehnané očakávania. Aj v profesionálnych kluboch sa stane, že testami prejde športovec s nejakou skrytou vadou srdca. Naraz len bum na ihrisku a je po ňom.
http://www.cardio.sk/ochorenia/srdce/nahla-kardialna-smrt