Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Raz som to od dlhej skaly tlačil smerom hore, to bolo čisté peklo. Je možné že sa to bude dať zísť dolu, ale predpokladám že celý čas treba visieť na brzdách. Neskúsil som, ale asi to nebude veľká zábava
Za seba vravim, ze najvacsia zabava bude predlzit si to po hrebeni/popri hrebeni az na Pliesku a odtial po zltej, ale je to hodne velka zachadzka.
práveže chodím od Nitry takže tú stranu (plieška, meškov na všetky strany) mám komplet pojazdenú
Ked chces silou-mocou ist cez Zibricu
nikde som nepisal že chcem ísť práve cez žibricu, ale viem presne čo myslíš, už som tade šiel a ponad kameňolom do Žiran, videl som aj že nad kameňolomom doľava sa dá ísť na žibricu,
mne strmé a tažké veci nevadia, práve naopak, niekoľko rokov som jazdil DH, teraz mám enduro, ako som písal stranu od Nitry mám komplet objazdenú, s pár KOMami, už ma to trošku nudí niekedy. Sem tam chodím po hrebeni, resp uplne po hrebeni je to blbosť takže popod a napadlo mi spustiť sa na podhorany a spodom naspäť na dražovsky.
Z trojchotára po modrej a ze sedla pod žibricou cyklotrasy sú všetko "nezaujímavé" zvážnice? Ja si to prejdem všetko len aby som nešiel zbytočne uplnú blbosť.
Včera som prešiel časť cyklotrasy NR-Vráble. (už hotovej)
Pri jazde z Pane na Golianovo som si všimol nové smerníky. (Ako ísť z Pane na Vráble neviem - neregistroval som smerové šípky. )
Zatiaľ je asfalt OK a dá sa aj na cesťáku. (miestami je už spláchnuté blato z polí)
Odporúčam aj korčuliarom - ideálny nástup na kopci nad Golianovom. Od Janíkoviec je to strmé.
Dnešné pekné počasie som využil na celkom príjemný výjazd tu v blízkom okolí Nitry. Trasa viedla z NR hore cez Tri duby, Žirany, Remitáž, Oponice, Lefantovce, Podhorany, opäť Tri duby a dole do NR. 61km a 1332 nastúpaných metrov. Po ceste 2x pit stop v Autocampingu Remitáž a v Podhoranoch v pizzerke
ako je to prosim s fotopascami? - je to problem ist tade na biku teraz ci?
Ked chces silou-mocou ist cez Zibricu, tak 200m pod Sedlom po asfaltke smerom na Stitare je odbocka dolava hore kadial chodia s traktorom kosit luku. Tadial sa to da vyslapat az do cca 30m od vrcholu Zibrice - za predpokladu, ze na to mas nohy, techniku, prevody, resp. vsetko dokopy. Je to dost na moral to vyslapat cele na jeden sup. Na luke drz smer kolaji a ked sa stratia pokracuj po pravej strane od vrcholu do diery v stromoch. Je to taky val a chodnik zaroven, byva tam v sezone malincie, uz to v tejto teme bolo uvedene aj na mapke. Na konci, takmer na hrane kamenolomu sa rozhodnes, ci zatocis dolava hore na vrchol alebo doprava po hrane kamenolomu na pravu bocnu luku smer Zirany. Je to dobry trening, ale ked to zrovna nepotrebujes, tak je to zbytocna namaha na dlhsej ceste.
Do Podhoran sa zo sedla normalne zosupnes naskor dolava po cyklotrase a potom v pohode po tej luke (zlta alebo modra).
prosim nemas ten obrazok mapy? - pre prehladnost
vdaka
Ja poznám túto cestu, bohužiaľ je dosť zarastená džungľa a skrytá, minule som dostal defekt sú tam divé rúže maliny 🤣 Ale potom ten výhľad stojí zato kameňolom je bomba
V podstate od obocky z cervenej (z hlavneho turistickeho chodnika na Zibricu) je to ta ista cesta. Akurat te prvu cast zo sedla sa da len vytlacit. Vyhoda prveho variantu je, ze sa to da vyslapat. A ano,v lese hore pod Zibricou to do leta vzdy zarastie malincim. Takze teraz je to predpokladam neprejazdne, pokial to nejaky dobrodinec nepreseka.
jo tiež som si to všimol, len rozmýšlam, či by to nemohli mať na svedomí aj diviaky. Inak ja by som bol za nejakú brigádku na tom celom úseku aj cez rigol, bolo by tam čo poopravovať. Keďže jazdím tadiaľ stále rád by som pomohol.
Ahojte,
po velmi dlhej prestavke som sa vratil k DH a kedze do kalnice to mam 2 hodiny cesty, tak ma napadlo, ze by som par krat vybehol aj na Zobor, kde som zacinal
A preto by som sa chcel spytat lokalnych jazdcov, ze ci mate dake dobre DH traily porobene. Kedysi som jazdieval ten zlab nad jaskynou a bol som aj na "novej" a neviem co sa dnes jazdi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
práveže chodím od Nitry takže tú stranu (plieška, meškov na všetky strany) mám komplet pojazdenú
nikde som nepisal že chcem ísť práve cez žibricu, ale viem presne čo myslíš, už som tade šiel a ponad kameňolom do Žiran, videl som aj že nad kameňolomom doľava sa dá ísť na žibricu,
mne strmé a tažké veci nevadia, práve naopak, niekoľko rokov som jazdil DH, teraz mám enduro, ako som písal stranu od Nitry mám komplet objazdenú, s pár KOMami, už ma to trošku nudí niekedy. Sem tam chodím po hrebeni, resp uplne po hrebeni je to blbosť takže popod a napadlo mi spustiť sa na podhorany a spodom naspäť na dražovsky.
Z trojchotára po modrej a ze sedla pod žibricou cyklotrasy sú všetko "nezaujímavé" zvážnice? Ja si to prejdem všetko len aby som nešiel zbytočne uplnú blbosť.
Pri jazde z Pane na Golianovo som si všimol nové smerníky. (Ako ísť z Pane na Vráble neviem - neregistroval som smerové šípky. )
Zatiaľ je asfalt OK a dá sa aj na cesťáku. (miestami je už spláchnuté blato z polí)
Odporúčam aj korčuliarom - ideálny nástup na kopci nad Golianovom. Od Janíkoviec je to strmé.
ako je to prosim s fotopascami? - je to problem ist tade na biku teraz ci?
Do Podhoran sa zo sedla normalne zosupnes naskor dolava po cyklotrase a potom v pohode po tej luke (zlta alebo modra).
prosim nemas ten obrazok mapy? - pre prehladnost
vdaka
Velka skoda ze smerom doprava niekde po vrstevnciach nie je nejaky pekny chodnik. Zibrica by s dala pekne zokruhovat.
Velka skoda ze smerom doprava niekde po vrstevnciach nie je nejaky pekny chodnik. Zibrica by s dala pekne zokruhovat.
myslim ze davnejsie sme to tu riesili - zokruhovat Zibricu ponad Stitare...GaliPet by k tomu mohol vediet viacej...
😏
po velmi dlhej prestavke som sa vratil k DH a kedze do kalnice to mam 2 hodiny cesty, tak ma napadlo, ze by som par krat vybehol aj na Zobor, kde som zacinal
A preto by som sa chcel spytat lokalnych jazdcov, ze ci mate dake dobre DH traily porobene. Kedysi som jazdieval ten zlab nad jaskynou a bol som aj na "novej" a neviem co sa dnes jazdi.