Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
No majú tu yakimu za 100e aj sa mi viac páči ako to upinanie za rám. Ako to je s praktičnosťou da sa nechať na streche a jazdiť bez biku či ju treba dávať stále dole?
ahojte, na ake parametre treba pozerat pri vybere priecnikov ? mam hatchback kia ceed, vyroba 2018 (model 2012-2018), nemam lyziny, iba tie body na upinanie. vobec netusim podla coho/ako vybrat spravne. viete mi prosim poradit ?
Dobrý deň, prosím vás je podľa vás lepší nosič na 5.dvere alebo na ťažné? Máme nosič na strechu, ale mne s mojimi 165 cm sa to ťažko vykladá. Čo je však lepšie? Riskovať oškretie dverí a nemusieť vybaviť tretie ečv alebo to nasadiť na ťažné zariadenie? ďakujem
Do kufra auta a zaistit, pokial nie, tak gula. Vybavenie znacky je chvilkova zalezitost, objednat sa online, par €.
Pri dobrom a kvalitnom nosici je aj pohodlna a jednoducha manipulacia s nim
Jednoznačne na guľu. Značku nie je nutnosť vybavovať stačí prehodiť z auta na nosič. A doporučujem sklápateľný, človek to časom určite ocení keď potrebuje liezť do kufra.
Takisto som jednoznačne za guľu ak mas možnosť. Osobne som mal aj na dvere na predchádzajúcom aute kde som nemal guľu. Dá sa, ale na drvivú väčšinu aut max na 3 bicykle, na elektricky otvárané dvere sa to ani nedáva. Nosič zvykne byt dost ťažký. Napr. s nosičom mi zo otvorene dvere piesty ani neudržali, nosič mal cca 8 kg, ak si dobre pamätám, až keď som vymenil piesty na dverách to bolo OK. A samozrejme s naloženými bicyklami na nosiči na dverách kufor neotvoríš. Na nosiči na guli dam 4 bicykle a aj so všetkými 4 na nosiči, viem nosič vyklopiť a otvoriť kufor.
Posledná výhoda, tým že na nosiči na dvere, kvôli značke bol nosič vyššie, tak bicykle presahovali aj strechu a odpor vzduchu je tým väčší (predpokladám aj spotreba). Na guli je to výrazne nižšie viac schované. A tretia značka je par euro, dá sa vraj už online, a mas hu do par dni. Mne hu spravili asi za 3.
Dobrý deň, prosím vás je podľa vás lepší nosič na 5.dvere alebo na ťažné? Máme nosič na strechu, ale mne s mojimi 165 cm sa to ťažko vykladá. Čo je však lepšie? Riskovať oškretie dverí a nemusieť vybaviť tretie ečv alebo to nasadiť na ťažné zariadenie? ďakujem
nepises kolko bicyklov vozis, ako casto, ani ci byvas na sidlisku alebo v rodinnom dome ... od tychto veci dost zalezi, ci budes nosic na gulu preklínat alebo velebit ...
bicykle sú 3-4 (z toho 2 detské - 26´´ a 20´´ kolesá), parkovanie na dvore rodinného domu, auto má 4,4 m. Kým boli detské bicykle menšie, dala som ich do auta, lebo je to 7-miestne auto. Ale teraz to už nemám ako napchať. Ďakujem všetkým za rady a nasmerovanie. Zrejme pojdem do nosiču na guľu
Inak na ochcavke mam nosic na gulu a 2 biky na dialnicnej jazde spravili +1.5l spotreby. Odhadujem, ze pri tej rychlosti by to na streche bolo o dost viac...
Lusgo na 7-miestnych autach byvaju pomerne velke zadne dvere. Treba dat pozor ci sa budu dat otvorit po odklopeni nosica. Odporucam ist do obchodu a po jednom skusat. Napr. Atera strada je na 4 bajky a pri vyklopeni sa aj odsununie dozadu. Ja nakladam bajky pomerne casto, tak som bral nieco praktickejsie na nahodenie - thule easyfold, ale je len pre tri bajky. Po odklopeni minem nosic dverami o 1cm . Pacili sa mi tiez nosice od cykel (dvere nesli otvorit) a bosal.
Mam Atera Strada DL3 na 4 bicykle a 7 miestne auto a uplne v pohode vdaka tomu ze sa vysuva. Je uz starsi a teraz by som skor isiel do nieco ako Atera Strada Evo. Jedine co mi tam chyba, a niekde som videl ale nepamatam si vyrobcu, bolo aby sa dali ramena lahko oddelovat a namontovat az po osadeni bicykla. Inak je to niekedy pekna skladacka, kym si clovek najde fungujucu konfiguraciu.
Inak na ochcavke mam nosic na gulu a 2 biky na dialnicnej jazde spravili +1.5l spotreby. Odhadujem, ze pri tej rychlosti by to na streche bolo o dost viac...
Mal som 4 biky z toho 2 detske na streche, do a z Talianska a cez 7.5 som sa nedostal v priemere. Dost ma prekvapuje, ze vzadu by ju tak vyrazne malo dvihnut (+1.5?). Auto golf combi. Nebude to rychlostou?
Mal som 4 biky z toho 2 detske na streche, do a z Talianska a cez 7.5 som sa nedostal v priemere. Dost ma prekvapuje, ze vzadu by ju tak vyrazne malo dvihnut (+1.5?). Auto golf combi. Nebude to rychlostou?
Bolo to za 6.5l tempomat nastaveny na 150, real podla navi 145.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pri dobrom a kvalitnom nosici je aj pohodlna a jednoducha manipulacia s nim
Posledná výhoda, tým že na nosiči na dvere, kvôli značke bol nosič vyššie, tak bicykle presahovali aj strechu a odpor vzduchu je tým väčší (predpokladám aj spotreba). Na guli je to výrazne nižšie viac schované. A tretia značka je par euro, dá sa vraj už online, a mas hu do par dni. Mne hu spravili asi za 3.
nepises kolko bicyklov vozis, ako casto, ani ci byvas na sidlisku alebo v rodinnom dome ... od tychto veci dost zalezi, ci budes nosic na gulu preklínat alebo velebit ...
Bolo to za 6.5l