To je ale konktretne ta jednorazovka. Cize na jedno opranie/zmeranie retaz 1 spojka. Ak ju pouziovas tak, ze ju otvoris a znova zavries, stracas zaruju na spoj, tolko SRAM k tomu.
Opakovane pouzitelne su len KMC niektore >6e a Wippermann Connex >6e a to tiez na 2-3 retaze nie do nekonecna otvarat a zatvarat kazdych 100km
Ak ti to tak funguje, tak dobre pre teba. Viem ze to tak robia skoro vsetci a okrem toho, ze ten link je ovela viac natiahnuty ako ostatne clanky nikto ziaden problem nehlasil. Neviem co to urobi s rychlostou opotrebenia kazety a prevodnikov, ale ako vravim ak ti to funguje tak fajn.
Ja som retaz za jazdy roztrhol len raz a ustal som to len tak tak, radsej nebudem pokusat. Vsimol som si ze pri DH to trhaju pravidelne a ustoja to, ale to su ini frajeri ako ja. A tiez je rodiel to odtrhnut v zjazde a ine napr na ceste v premavke.
Jednu reťaz s jednou spojkou dávam dole aj zo5 krát, žiadny problém. Rozpájam ju kliešťami, nikdy nejde ľahko.
So sebou nosím pre istotu kúsok reťaze aj spojku.
Otestoval som kondíciu reťaze klasickou mierkou...na niektorých miesta prepadne a na niektorých je podľa oka, tak +/- 75-80%. Je normálne, že niektorá časť reťaze je opotrebená viac a iná zasa menej?
Všimol som si to na viacerých reťaziach. Niekde mierka zapadne viac, niekde menej.
Kenai Kazete na mojom cestaku (HG-500) tiahne na viac ako 13000km a az na par vynimiek som mal retaze s rychlospojkou. Vacsi dopad na zivotnost ma sposob pedalovania, podmienky v akych sa jazdi, udrzba..
PetoPeto21 Nitovacku mas na roznitovanie prasknutych clankov. Rychlospojku zas na to, aby si sa nemusel este aj s nitovanim jbt, nebodaj stratil nit v terene.
Zatial som roztrhol len dve retaze, obe som skusal nitovat takze asi preto. Vsetky ostatne s rychlospojkami KMC ktore rozoberam xy krat drzia paradne a bez kliesti ju dole nedam. Kup retaz kmc a mas tam aj spojku.
Zatial som roztrhol len dve retaze, obe som skusal nitovat takze asi preto. Vsetky ostatne s rychlospojkami KMC ktore rozoberam xy krat drzia paradne a bez kliesti ju dole nedam. Kup retaz kmc a mas tam aj spojku.
Nitovanie je minimalne rovnako spolahlive ako spojka. Ale ako zo vsetkym treba s tym byt OK a mat v tom trocha praxm dobru nitovacku... Kamarat tiez trhal nitovane retaze, ale vysvitlo ze pouzival jeden nit opakovane, To je dalsi level ako pozivat jednu jednorazovu spojku opakovane. Ta KMC ma jednoraqzovku cize je to to iste. Musis kupit na opakovane pouzite za 6E ak to chces otvarat a zatvarat.
Kazdopadne bud respektujes co odporuca vyrobca, alebo sa riadis vlastnou hlavou. To je kazdeho vec, ale pri porovnavani postupov tu na fore by sme sa asi mali drzat toho co je nejaky technicky standard v profi servisoch. Najdu sa urcite aj taki (napr moj otec) co ma 10 000km na biku bez umyvania, mazania a nie to menenia retaze. Proste kupi bike za 300E a ked uz slapne do pedalou a bike sa nepohne, daruje ho susedovy na diely a kupi novy za 300E Da sa to odporucit, asi nie, je to mozne a funguje mu to, asi ano. Urcite aspon minie menej na 1km ako ja na svoj bike
Samostatne som tu spojku nikdy nekupoval v krabicke, vzdy bola k retazi. Jednu spojku tusim na 10s som kupoval a to mi dal predavac do ruky tak ako je, proste spojku. A nit som zatial nemal k ziadnej retazi ani solo som nekupoval. Podla mna tie spojky su v pohode ale tak dame upozornenie a ludia si to budu kupovat lebo co ak je to pravda, aspon zarobime. Myslim ze pokial ide otvarat a zatvarat len kliestami a nie len rukou tak je to v dobrom stave. Uz som mal raz jednu spojku ktoru som rozobral len tak ze som to potlacil proti sebe, ani silu nebolo treba. To uz by som vymenil radsej
Na tych spojkach nieje problem ze sa otvori, to je skoro nemozne, tam je problem s materialom. Bud je tam kvalitny co musi vydrzat manipulaciu, neohne sa a prezije zivotnost retaze (preto je pouzitelna opakovane) alebo je to blato a v tedy sa natiehute viac ako retaz. Moj nazor je, zmeraj retaz cez spojku a potom v inom mieste. Ak je cez spojku dlhsia, vymen spojku.
Retaz prenasa celu silu na 2-3 clanky ostatne su volne. Ak je jedn z nich vytahana spojka, tak celu silu prenasa na 1-2 zuby kazety.
Tak pre uplnost mam odpoved od pana Kedra, zrejme cloveka co danu mierku navrhol.
Ak máte kaliber na hrane / máte opotrebenie reťaze (a) 0 až 24 %
(b) 25 až 49 %
(c) 50 až 74%
(d) 75 až 100 %
duves ja som ju kúpil z núdze lebo som potreboval v sobotu novú reťaz. Proti naťahovaniu nemám nič. Po 700km je mierka ako vidno na obrázku. Ale radenie nie je nič moc a to mi vadí viac.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/spojky-a-nity/sram-powerlock-rychlospojka-10-rychlosti-7738.html
To je ale konktretne ta jednorazovka. Cize na jedno opranie/zmeranie retaz 1 spojka. Ak ju pouziovas tak, ze ju otvoris a znova zavries, stracas zaruju na spoj, tolko SRAM k tomu.
Opakovane pouzitelne su len KMC niektore >6e a Wippermann Connex >6e a to tiez na 2-3 retaze nie do nekonecna otvarat a zatvarat kazdych 100km
savings SRAM PowerLock rýchlospojka, 10-rýchl., čierna
2,89 € savings
MOC 6,09 €Ja som retaz za jazdy roztrhol len raz a ustal som to len tak tak, radsej nebudem pokusat. Vsimol som si ze pri DH to trhaju pravidelne a ustoja to, ale to su ini frajeri ako ja. A tiez je rodiel to odtrhnut v zjazde a ine napr na ceste v premavke.
So sebou nosím pre istotu kúsok reťaze aj spojku.
Všimol som si to na viacerých reťaziach. Niekde mierka zapadne viac, niekde menej.
PetoPeto21 Nitovacku mas na roznitovanie prasknutych clankov. Rychlospojku zas na to, aby si sa nemusel este aj s nitovanim jbt, nebodaj stratil nit v terene.
No hej to bude asi tym, tiez som rozmyslal ze asi tam treba dat nejaky novy lebo ked to roznitujem tak ten nit vlastne znicim.
Nitovanie je minimalne rovnako spolahlive ako spojka. Ale ako zo vsetkym treba s tym byt OK a mat v tom trocha praxm dobru nitovacku... Kamarat tiez trhal nitovane retaze, ale vysvitlo ze pouzival jeden nit opakovane, To je dalsi level ako pozivat jednu jednorazovu spojku opakovane. Ta KMC ma jednoraqzovku cize je to to iste. Musis kupit na opakovane pouzite za 6E ak to chces otvarat a zatvarat.
Kazdopadne bud respektujes co odporuca vyrobca, alebo sa riadis vlastnou hlavou. To je kazdeho vec, ale pri porovnavani postupov tu na fore by sme sa asi mali drzat toho co je nejaky technicky standard v profi servisoch. Najdu sa urcite aj taki (napr moj otec) co ma 10 000km na biku bez umyvania, mazania a nie to menenia retaze. Proste kupi bike za 300E a ked uz slapne do pedalou a bike sa nepohne, daruje ho susedovy na diely a kupi novy za 300E Da sa to odporucit, asi nie, je to mozne a funguje mu to, asi ano. Urcite aspon minie menej na 1km ako ja na svoj bike
Fakt zacni citat navody
Navody citam az ked zlyha vsetko ostatne
Navod na rychlospojku? Aj take nieco je? To je ako navod na klinec.
Az budes rozbalovat, obrat z druhej strany
A na nit pre shimano retaz:
Mam ja na klinec, ale bolo by to OT
Retaz prenasa celu silu na 2-3 clanky ostatne su volne. Ak je jedn z nich vytahana spojka, tak celu silu prenasa na 1-2 zuby kazety.
ma to označenie KMC X9, ale urobil som s nou 200 km a už som v pozore.
Ak máte kaliber na hrane / máte opotrebenie reťaze (a) 0 až 24 %
(b) 25 až 49 %
(c) 50 až 74%
(d) 75 až 100 %
A je po pochybnostiach raz a na vzdy.
ma to označenie KMC X9, ale urobil som s nou 200 km a už som v pozore.
duves ja som ju kúpil z núdze lebo som potreboval v sobotu novú reťaz. Proti naťahovaniu nemám nič. Po 700km je mierka ako vidno na obrázku. Ale radenie nie je nič moc a to mi vadí viac.