Ak by som to mal teda správne interpretovať, za regulérne opotrebenie reťaze by sa mala považovať hodnota zmeny základného konštrukčného rozstupu reťaze tvoreného čapmi, čo je 0.5 palca tým, že dôjde k opotrebeniu samotných čapov v puzdrách nie len opotrebenie valčekov a puzdier, ktoré "merajú" bežné kalibre t.j. keď mierka prepadne, znamená to, že sa opotrebil len valček a puzdro, no ešte nemuselo dôjsť ku kritickej zmene rozstupu reťaze... No dáva to zmysel... horšie je ako to zmerať, pravítkom to teda presne človek nezmeria...
Ja to napisem inac. Na 1. kazete druha retaz natiahnuta na 133mm. Najmensi pastorok KO. Na druhej kazete dosledna vymena retazi pri 132,8. Siedma retaz nahodena, vsetko v najlepsom poriadku. Vsetko merane sublerou na najvacsom pastorku kazety. Je mi u riti ci cap alebo valcek. Funkcne, jednoduche, overene praxou.
Veď takto postupujem aj ja, na 10spd kazete som nahodil už 6tu reťaz... Najmenší pastorok je kapitola sama o sebe... Ide o to či by sa nedalo vytrieskať z tých reťazí o pár sto km navyše, ved aby nová 11spd XT reťaz mala z krabičky 132,5mm to by som ju podľa teorií o 11sp systémoch mohol rovno vyhodiť... Keďže dôsledne mením pri 132,75 - 132,8 tak po 500km išla dolu, a to sa o reťaz pravidelne starám... 10 spd mi vydrží tak stabilne okolo 1200km, aj keď aj tie začínajú z krabičky tak okolo 132,4mm.
Mam jednu retaz, je natiahnuta na maximum a je "kaliber" a prirovnavam k nej ine, prave jazdene retaze. Prave jazdena KMC X9 je vpravo. Ešte možem pojazdiť, neviem ako s počasím, lebo ja pod +15 nejdem.
Apropu, skušam v ultrazvukovej čističke novy, ešte určinnejší saponat než je cyklostar.
tak som si odparal cely povodny pohon,ked som meral iba podla mierky, teraz je nova kazeta a prevodnik a prva nova retaz, co ma nabehanych necelych 550 km a isiel som 1x zmerat,ze zavcasu, takze to dobre meriam a fakt je retaz taka vytahana? retaz je pc1110
meriam to dobre? sublerou 1x a podla toho je retaz na odpis? 133,1, ak sa nemylim, retaz ma 550km a 1x11
Meriaš to dobre len si musíš dávať pozor aby sa hroty šubleri opierali o valčeky, aby neskĺzli do tej medzeri.
A či bude prevodník na výmenu uvidíš keď nahodíš novú reťaz.
Ja som nedávno menil keď mala 133 mm lebo som sa pozabudol a po nahodení novej som čakal že bude strieľať ale všetko je OK.
Ešte si skontroluj či ti náhodou nezaskočil hrot posuvky trochu do medzery medzi valčekom a článkom, je dôležité aby si meral cez stred valčekov... ja vždy premeriam to isté miesto aj 3x lebo niekedy sa mi stalo, že ušiel hrot aj do medzery a zaskočil ma nameraný rozmer no bol to blud...
SRAM PC 1051, asi medzi 900-1000km, z ktorych bola 800km/3 tyzdne nonstop vystavena islandskym poveternostnym podmienkam a zatial je na 2-3 dieliku. Akorat je dooost hlucna a castejsie mi zoskakuje z pastorkov, ale to je mozno aj tym ze je to uz 3tia retaz na 1 kazete.
ja neviem, na 11sp srame menim retaz ked je blizsie k 0.75 ako k 0.5, cca po 1200km, a kazeta funguje stale bez problemov, ocelovy prevodnik detto... a to ma tu strasili ked som to kupil ze ten sramacky 10z pastorok mi hned odide, lebo 10z je uz prilis malo....
zoskakuje z pastorkov pri "natriasani" a pretacani pedalov dozadu (to len pri natriasani), nie len tak na rovinke . Shimano a KMC co som mal pred nou drzali lepsie, ale ich vydrz neviem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://pardo.net/bike/*****/fail-004/000.html
Apropu, skušam v ultrazvukovej čističke novy, ešte určinnejší saponat než je cyklostar.
Meriaš to dobre len si musíš dávať pozor aby sa hroty šubleri opierali o valčeky, aby neskĺzli do tej medzeri.
A či bude prevodník na výmenu uvidíš keď nahodíš novú reťaz.
Ja som nedávno menil keď mala 133 mm lebo som sa pozabudol a po nahodení novej som čakal že bude strieľať ale všetko je OK.