Ahojte, vyberám smart hodinky, ktoré by som chcel používať z veľkej časti aj na bicykel. Značiek a modelov je naozaj mnoho, a preto zakladám túto tému, v ktorej by mohli viacerí z vás prispieť svojimi skúsenosťami a radami všeobecne k inteligentným hodinkám a nie iba k vybranému modelu (napr. téma venujúca sa hodinkám od Xiamomi už existuje).
Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny
batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od
hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
hovoríš o garmin instinct?
romanca
- amazfit GTR majú barometrický výškomer?
- je to produkt činskej firmy. Kde je umiestnený cloud ktorý spracúva všetky dáta? v číne? (jasné, garmin má cloud niekde v USA, ale predsa len tá Čína je taká "čierna skrynka", nikto nevie čo sa v nej skrýva)
Čo som si všimol pri garmine je že APKA vo fóne zoberie dáta z hodiniek alebo cyklopičítača a pošle ich do cloudu, ten ich spracuje a APKA už iba zobrazuje dáta z cloudu. Keď nemáš dostupný internet (a teda ani cloud) vo fóne tak ťa APKA nato upozorňuje a nevie zobraziť ani staré aktivity a myslím že ti nestiahne ani poslednú aktivitu z hodiniek či cyklopočítača. Podľa mňa to tak majú všetci. Dá sa to poznať aj tak, že keď prvý kráť spustíš APKU k hodinkám tak si musíš vytvoriť MENO / HESLO. To je kvôli prístupu na cloud. Ak by APKA vedela spracovať dáta bez cloudu tak nepotrebuje MENO / HESLO.
- je to produkt činskej firmy. Kde je umiestnený cloud ktorý spracúva všetky dáta? v číne? (jasné, garmin má cloud niekde v USA, ale predsa len tá Čína je taká "čierna skrynka", nikto nevie čo sa v nej skrýva)
Tak ja som možno trocha paranoik v niektorých veciach, ale toto už asi trocha preháñaš..... Myslíš, že Číňana zaujímajú tvoje pulzy a priemerka?
no v specifikacii pisu, ze maju barometer. ci cez to urcuju vysku neviem najst ale ako som pisal, zaznam vysky je velmi presny. predtym som mal amazfit face a tam som to musel v strave vzdy opravovat, tu to zatial bol velmi presne.
nie sú to len pulzy a priemerka.
plus vedia kde sa chodíš bajkovať, potom si to pospájajú s aliexpresom a vedia čo kupuješ, akú máš banku, kedy spíš, kto sú tvoji kamaráti ... Celkom reálne je že keď si budeš pozerať aliexpress, alebo amazon, ten server vie tvoj aktuálny pulz, ak zistí že sa ti zvýšil tak to môže znamenť všeličo ale asi ťa zaujal ten produkt ktorý sa ti snažia predať. Informácie sú prachy, čím viac o tebe vieme tým viac na tebe zarobíme.
niekedy nezaškodí veci prehnať aby si ľudia uvedomili súvislosti.
áno, asi to nieje realtime, ale taký aliexpress si kľudne môže kúpiť pulzy od xiami a potom si to spáruje a zistí že si včera o 21:00 hľadal cyklopočítače a pri istej značke sa ti rozbúchalo srdce ...
tento obrázok je síce trošku o inom ale je tiež výstižný
PS: sorry, že spamujem toto vlákno o hodinkách inou témov
... ani to nemôže, nakoľko by ho začali sledovať poľovníci, ochranári, či policajti, z dôvodu pytliactva ...
Ale k téme, garmin predstavil nové hodinky (opäť) Garmin Vivoactive 4 https://buy.garmin.com/en-US/US/p/643382/pn/010-02174-11# a Garmin Venu https://www.garmin.com/en-US/venu/ rozdiel len v OLED displeji.
hovoríš o garmin instinct?
Nie. Myslel som vivoactive 3. Otestoval som to a nefunguje. Stále o +/- 20% menej. Pričom senzor ukazuje výšku dosť presne keď sa niekde zastavím.
Testoval som to a pride mi ze najpresnejsie hodnoty ukazuje ak pouzivam cisto GPS. Bez Glonass alebo Galileo. Vyskusaj a daj vediet.
stále používam len americké GPS
niektoré výjazdy sú OK, ale niektoré sú zlé