22.5. Veľke Kapušany- Slemence- V. Dobroň- Mukačevo 65 km
23.5. Mukačevo- Nove Selo- Berehovo- Zapson- Vuzlove 70 km
24.5. Vuzlove- Zvonkovoje- Tiszamogyoros- Tuzser- Príbeník- Veľke Kapušany 60 km
pohodova jazda. ideme desiati
posledný komentár: 28. 5. 2018 o 10:13
Nazad zo Stavneho by mal ist 17.40
Nakoniec sa zisla partia cca 15 ludi, zo Slovenska som bol ako inak jediny...
Ranajky v cukrarni s fajnovym cajikom. Potom retro vlacik a stupanie do sedla na hranici vo vlhkom ocakavani burky.
Cez hranicu ma so slovenskym pasom nepustili, takze som pekne pockal. Ale mali aj jedlo, aj pitie, aj suveniry. A priplietol sa tam jednonohy Poliak, co si to na fatbajku putuje natazko po okolitych kontinentoch
Z hranice na Czeremchu okolo staruckej utulne (ale stale sa da v pohode pouzit na prespanie). Elektrika mala miestami co robit a vo vysledku som musel kvoli terenu aj tlacit. Vrcholove partie Czeremchy su bohuzial poznacene pritomnostou zberacov cucoriedok = bordel v podobe plastovych flias.
Z Ceremchy luxusny zjazd a ten slubeny trailik je nakoniec tiez preskumany. Krasne klesa cely cas do Stavneho, bol prerezany, ale nie tento rok, takze najme v uvode je dost vela napadanych stromov a je nutne prekladat, hoci 80% by asi slo bunny-hopovat. Po dvoch brigadkach s motorovkou by to bol luxusny pojazd karpatskym skoro pralesom, cely cas v miernom zjazde s par technickymi miestami, kde som preventivne radsej zosadol (bolo po dazdi a mokre kamene a drevo).
Kedze som nebol v Polsku, tak vo finale len mizernych 29km a cca 1900 vyskovych. Z baterky ostali 2/5
Fotoreport je obsiahly, tak mi majitelia s datovym limitom snad odpustia
Tak len v skratke: ubytko na hoteli v bereznom, dvacka za novu 3postel cimru. Ako bonus sme mali ohnostroj z miestnej svadby.
Na preteky doslo priblizne 120 ucinkujucich, z toho skoro 30 Slovakov.
Tento rok som siel kratku 19km trat a ponal to aj kusocek sportovo a nie tak rekreacne (rozumej, ze som tolko po ceste nefotil, s domacimi som kecal asi iba 3x a na obcerstvovacke som posedel iba 5 minut a nie 25...). Na Javornik som vyslapal za 2:12 (vitaz mal celkovy cas 1:16). S celkovym casom 2:54 som skoncil niekde okolo 50teho miesta, ale to vobec nie je podstatne. Podstatna bola aj tento rok atmoska, priatelske prostredie. Perfektne jedlo, domace kolaciky, epicky zjazd po luke pomedzi volne sa pasuce kone a kto chcel, tak popri trati nazbieral aj nejake hriby
Kto caka vybavene zazemie s WAPkami, 5 stran pravidiel a propozicii + elektronicke meranie casu, nech skusi inde. Tu sa voda capuje z horskeho potoka, v rovnakom potoku neskor umyvas bike vlastnou kefou a ked mas gule, tak sa v nom aj okupes (vybagrovana jama s vodou po hrudnik bola nachystana). Toto je pretek, kde vedla teba stoji na starte profik s gelikmi vo vrecku, hned vedla neho miestny chalanisko na zjazdaku s integralou a za nim dalsi na BMX-ke, alebo Tesko Olpran ocelaku. (takze to moje umiestnenie nakoniec nebola az taka vyhra
Organizatorom patri naozaj velka vdaka za upravu trate, zjazdove single boli ukazkovo vycistene a prepilene aj napriek tomu, ze cyklisti tam jazdia tak raz rocne.
PS: ten bradaty pan v uniforme rumcajza naozaj navigoval zbludilcov na spravnu trasu
Kde sa nachadza ta kopia hradu z Disneylandu ( ten s modrymi strieskami na vezickach ) ???
Chcel by som sa vlakom vyviezt do Sianok a odtial dole cez Tychyj, Ljutu na hranicu....
https://www.zonerama.com/lto-sk/Album/5635705
Komentovat nebolo moc co. Len pozerat