ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Vyjadrovanie vo videu je úbohé.
radsej budem Cerovku slapat na Minionoch ako by som mal Pajstun jazdit na Ardentoch... alebo prezuvat gumy podla trailu...
Prijemna uprava terenu v mieste kde som asi nebol sam co sa tam vydzubal.
Majstri sveta napisu, ze nebolo treba, ze ziadny problem.
Inac v predchadzajucom videu sa tam Henry33 tiez oprel o strom a zahovaral to. /27,45 min./
Peace.
https://www.mtbiker.sk/foto/445098/111923_singletrack-cerova-draha-bratislava_5d23a12e1ae31jpg.html
https://www.mtbiker.sk/foto/445099/111923_singletrack-cerova-draha-bratislava_5d23a1f662eafjpg.html
ML o tom určite nevedia. Nedovolili by sekať korene stromov.
To , ze s tym potom aj strom moze mat problem, to vas neserie, ze ? Ale vyruby, ktore su prevazne planovane, to vam vadi. Alebo trosku sa potrapit a usek renovovat inak /ako sa to bezne robieva/, to nie. Rovno odpilit korene ... nemam na to slov... vlastne .. mam. Ale scenzurujem si to sam.
ps: zamyslite sa nad tym .. ked si obujete 3" gumy, nafukane len trochu, s hrubym dezenom, motorom, 160kovymi zdvihmi , malinko tazsie useky si uhladite, odpilite korene, odhadzete skaly. Aky rozdiel je potom medzi takym jazdenim a jazdenim na cestaku/gravele po lesnej asfaltke ? Ziaden.
ps2: sekanie korenov stromov v lese je poskodzovanie majetku. Okrem ostranovanie padnutych stromov a konarov bez povolenia ML je vsetko poskodzovanie a podla toho to treba aj posudzovat.