Rad by som sa poradil a spýtal sa na prípadné skúsenosti s postupom pri odškodnení za nehodu - vodička mi nedala prednost, letel som cez kapotu salto s bicyklom pri rýchlosti 42,8km/h. samozrejme som rád že žijem aj ked mam 3x fraktúru výbežkov chrbtových stavcov...
Ahojte, momentálne som na PN už druhý týždeň po úraze (zrazila má dodávka). Nabuduci týždeň v stredu mám začať chodiť na rehabilitácie. Ale to neviem ako dlho bude trvať. Musím byť počas tých rehabilitacii na PN ke, alebo môžem nastúpiť do práce? Ovplyvní to nejak poistné plnenie?
Poistné plnenie vychádza z bodového ohodnotenia, ktoré Ti pripraví ošetrujúci lekár z oddelenia, kde si sa liečil (nad 200 bodov je potrebné mať razítko primára, či prednostu, či koho). Či je tam nejaký súvis aj s PN, neviem, možno závisí od typu poškodenia.
Ja keď som mal úraz (zrazilo ma auto), som ležal tri dni v nemocnici a potom som bol 2 týždne na PN. Moja výška plnenia závisela len na bodovom ohodnotení lekára, ktoré bolo nezávislé od dĺžky PN alebo pobytu v liečebnom ústave.
Ahoj kazdemu. Dnes stalo ze oproti iduce auto mi nedalo prednost a ja v plnej rychlosti som donho napalil. Ale mal som stastie ze som preletel cez cele auto a asi po 5metroch letu zastavil na zemi bez vaznych zraneni akurat som si narazil ruku. Bike som kupoval pred 2ma mesiacmi + nove kolesa a sedadlo. Bike je na srot, obe kolesa osmicka, riaditko skrivene, riadiace+brzdove paky KO, predna vidla ohnuta, sedadlo roztrhane + prehadzovacka ohnuta + riziko ze je poskodeny ram. Oblecenie, pinarello rukavice potrhane + nove tretry oskrete. Kedze som bike aj kolesa kupoval v akciovej cene ale ich trhova hodnota je vatsia. Ide mi o to ked mi preplatia tu hodnotu za ktoru som bike kupil (o com zacinam pochybovat pri citani fora) je nerealne aby som ju zas za taku istu cenu kupil teda mi vznikne skoda. Vie niekto ake su moznosti co moze poistovna ziadat? a ci mozem udat trhovu hodnotu biku + kolies? Samozrejme bola privolana policia prisla aj nehodovka bol urceni vinnik aj dostal mastnu pokutu kedze este aj mudroval. Teraz mame ist do poistovne kde ma uzavrete PZP a potom s nejakym papierom co dostaneme od poistovne ist na policiu. Vie niekto postup popripade? Dakujem
Postup je štandardný ako pri každej poistnej udalosti z PZP. Nahlásiť udalosť na pobočke alebo on-line, dohodnúť si obhliadku poškodených vecí a doplniť dokumenty: hlásenie o škode, potvrdenie o kúpe tovaru. Ak nemáš potvrdenie, určíš si cenu a vek a poisťovňa Ti dá amortizovanú nimi odhadnutú hodnotu danej veci (cena v čase škody, nie cena v čase kúpy).
Hodne závisí, čo za poisťovňu má vinník.
Ja by som si na Tvojom mieste dal odškodniť aj úraz, len potrebuješ bodové ohodnotenie od svojho lekára, keďže si nebol hospitalizovaný.
Ešte jedna vec ohľadom narazenej ruky, dôležité je aby si mal zaevidované toto zranenie kvôli možným trvalým následkom, ktoré si môžeš odškodňovať až po roku.
Bike je novy ma len 2 mesiace + kolesa, sedlo a tretry maju len mesiac. Aj na 2-mesacny bike daju amortizaciu? Od vsetkeho mam doklady o kupe. No kupoval som vsetko o 30% lacnejsie nez je cena aj teraz v e-shopoch. Bike ma zarucny list kedy bol kupovany ale cena tam nie je, ak som pochopil predlozim im zarucak + cestne prehlasenie s cenou aka je aktualna ??
sedlo mam selle san marco aspide cena je momentalne 99eur no ja som ho kupoval iba za 36eur len teraz uz ho za 36 nekupim a kedze bol premna pohodlny a chcem ho znova musim uz vysolit 99eur. Ja nechcem nijako z toho profitovat ani nic podobne len sa obavam ze okrem toho ze mam bolesti a sezona premna predcasne skoncila kedze je bike KO tak este ja budem musiet z vlastneho vrecka doplacat aby som bike dal doporiadku alebo rovno kupil novy.
Pokiaľ máš blok na 36€ tak radšej daj cestné prehlásenie, že blok nemáš a link na to sedlo, koľko stojí na nete.. Len neviem, či ti poisťovňa zožerie, že nemáš blok po 2 mesiacoch
Sk pride chlapik z poistovne pospisuje skody to je ok ale potom budu ziadat nejaky odborny posudok na opravu alebo oni su taky experti ze vedia sami od seba (samozrejme pochybujem). A chlapik co pride bude uz riesit na mieste co za kolko a kedy som kupoval ci az potom s poistovnou?
Mne prišiel chlapik spísal, čo je poškodené, on nerieši koľko za dostaneš! To je na tebe.. Bud bločky alebo cestné prehlásenie... A mne opravovali rám v Carbon faktory tak som dal cenu opravy ktorú mi opravca ponúkol. Ale ja som mal 5 ročný bike.. Ale za komponenty mi dali plnú cenu bez amortizacie. Záleží od poisťovne
Postup je štandardný ako pri každej poistnej udalosti z PZP. Nahlásiť udalosť na pobočke alebo on-line, dohodnúť si obhliadku poškodených vecí a doplniť dokumenty: hlásenie o škode, potvrdenie o kúpe tovaru. Ak nemáš potvrdenie, určíš si cenu a vek a poisťovňa Ti dá amortizovanú nimi odhadnutú hodnotu danej veci (cena v čase škody, nie cena v čase kúpy).
poistnu udalost nahlasuje poisteny, teda vinnik ... NIE poskodeny ... poskodeny si len uplatnuje nahradu skody z nahlasenej udalosti ...
vinnik ma na nahlasenie 15 dni, ak udalost nenahlasi, poskodeny ma smolu a s poistovnou nevybavi nic ... a skodu si moze vymahat od vinnika ...
jedinou vynimkou je ak bola pri nehode policia a existuje rozhodnutie policie o tom kto bol vinnik ... vtedy toto postacuje pre uplatnenie nahrady skody v poistovni aj v pripade ze vinnik udalost nenahlasil .... potom si bude poistovna vyplatenu skodu vymahat od vinnika
Mne nikto neprisiel nic pozerat, poslal som fotky, doklady a cestne prehlasenie na to co som nemal a bolo vybavene, bajk mal dva mesiace a dali dole 150eur
vlastoch hej, hej. Aby som presný v pojmoch poisťovákov, tak si teda nenahlasuješ poistnú udalosť, ale uplatňuješ si nárok z už nahlásenej poistnej udalosti ...
Otázka na poisťovákov alebo tých čo sa vyznajú v pojmoch a radi chytajú ostatných za slovíčka:
Ak som poškodený v dopravnej nehode a uplatním si nárok skôr ako škodca nahlási poistnú udalosť z PZP ako mu to zákon prikazuje, tak neurobím tiež nahlásenie poistnej udalosti?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja keď som mal úraz (zrazilo ma auto), som ležal tri dni v nemocnici a potom som bol 2 týždne na PN. Moja výška plnenia závisela len na bodovom ohodnotení lekára, ktoré bolo nezávislé od dĺžky PN alebo pobytu v liečebnom ústave.
Ja by som si na Tvojom mieste dal odškodniť aj úraz, len potrebuješ bodové ohodnotenie od svojho lekára, keďže si nebol hospitalizovaný.
poistnu udalost nahlasuje poisteny, teda vinnik ... NIE poskodeny ... poskodeny si len uplatnuje nahradu skody z nahlasenej udalosti ...
vinnik ma na nahlasenie 15 dni, ak udalost nenahlasi, poskodeny ma smolu a s poistovnou nevybavi nic ... a skodu si moze vymahat od vinnika ...
jedinou vynimkou je ak bola pri nehode policia a existuje rozhodnutie policie o tom kto bol vinnik ... vtedy toto postacuje pre uplatnenie nahrady skody v poistovni aj v pripade ze vinnik udalost nenahlasil .... potom si bude poistovna vyplatenu skodu vymahat od vinnika
Otázka na poisťovákov alebo tých čo sa vyznajú v pojmoch a radi chytajú ostatných za slovíčka:
Ak som poškodený v dopravnej nehode a uplatním si nárok skôr ako škodca nahlási poistnú udalosť z PZP ako mu to zákon prikazuje, tak neurobím tiež nahlásenie poistnej udalosti?