ku tej pomalej jazde: dnes v dobre znamom terene (Kozlinec smer do BB, opacne ako Vlkohron) som v strmom klesani stretol pesiu rodinku. Kedze som videl ich obavy, spomalil som a takmer som to neustal, bezne si to tam pustam, aby som ce nasledne korene preletel, ale v pomalej rychlosti to bolo velmi nestabilne - kamene sa prevalovali pod kolesami, prakticky cely cas v smyku, udrzat smer problem ....
vlastne som musel vyzerat ako totalne nemehlo
Ja napriklad pri takomto niecom zosadam a vela ludi v skupine zosadlo. Nieje to hamba. O nic predsa nejde. S tymto maju problem skor deti. Kona sa akcia pre rodicov s detmi a deti su prvy krat na bicykli mimo sidliska a je pre nich priroda a vsetko nove, vzrusujuce a vsade sa obzeraju, len nie pred seba. Ked je zakruta, vzdy brzdim aj ked viem co je za nou, zo skusenosti viem, ze sa tam nieco pritrafi. Potom, ked sme sli v skupine, tak ostatni mi usli a cakali na mna niekde na razcesti, pripadne sli pomalsie a po rovine som ich dobehol. Aj vcera aj dnes mi zo zakruty vybehlo necakane auto a ledva som zabrzdil. Nastastie som pred zakrutou brzdil. V zakrute sa tazko brzdi. Aj ked sa cyklista za mnou hneva, ked zbytocne brzdim a musi aj on. No som vynimka. Do vienka som nedostal, ze by som mal radost z rychlej jazdy. Ci idem pomaly, alebo rychlo, mam rovnaky pocit radosti. Teda pri rychlej este pocit, ze mam byt opatrny. Nemozete mi vysvetlovat, co je to slast z rychlej jazdy, ked neviem co to je. Slovami sa to opisat neda. Ani orgazmus sa neda opisat. Rychlo som siel, (dnes podla mapy.cz 64km/h), ale nic vynimocne som necitil, tak isto, ako keby som siel 30km/h. Inak uz sa mi viaceri smiali, ze neustale zastavujem a fotim. Mne to nevadi. Tuzim skor poznavat nove trasy, vychutnat cerstvy vzduch, kondicku. Dokonca na jednom maratone som jediny zastavil a fotil.
Policia to velmi dobre vyjadruje pri nehodach, neprisposobil rychlost jazdy povahe a stavu vozovky, schopnostiam a nepredvidal. Mne sa tazko hodnoti niekoho rychla jazda, ked nemam z nej ziaden pocit.
Nechceš sa na to už vykašlať? Založ si tému Vuk a jeho moralizovanie, ak to niekoho bude zaujímať, klikne si.
A inak píše sa hanba, slovo hamba v slovenčine neexistuje keď už poučuješ všetkých naokolo.
Vuk ja nechapem tuto tvoju neustalu potrebu sa obhajovat. Sam vidis, ze to tu nikoho nezaujima, ze zastavujes a fotis, ze jazdis pomaly, a co ja viem co este. Mozno si myslis, ze si jediny, kto to robi, ale velmi sa mylis. A mylis sa takisto v dalsich veciach, ako je napr. ze sa neda opisat pocit z jazdy, ba dokonca orgazmus, pretoze na to vsetko existuju vedecke definicie a minule som dokonca videl graf orgazmu!!! Tak neplet dve na tri uz, nepolemizuj, neobhajuj sa a nemoralizuj. Nezmenis nikoho na svoj obraz tak, ako nikto nezmeni teba, tak sa s tym zmier a davaj dalej pekne fotky, prispievaj, len uz prosim ta prestan s tymito tvojimi vylevmi.
Tak sa mi v sobotu zadarilo. Išiel som pozrieť na samožerí tábor do Senice a netušil som, že cesta po korune hrádze je uzavretá rampami (ešte aj Garmin ma tam s úsmevom poslal). Tak pekne leaned into the turn som tak max. z 6 m tú železnú blbosť zbadal a prudko hamsol brzdy...
Bike OK, len spadnutá reťaz a oškretá páka. Ja som sa stihol vypnúť, ale celkom sa divím, že nemám zlomené predlaktie, iba "menšiu" modrinu. Keďže ma cez rampu doslova prehlo, tak som radšej nepil a 2 h si dal relax. Domov som išiel dosť piánko. Keďže poznám nejaké kazuistiky, kde sa malá ďúrka na čreve prejavila až o pár dní (ako je v bruchu zvykom, nebezpečným průserom), stále sa trochu pozorujem.
Po 16.6.2016, keď som si zlomil kľučku, mi v sobotu na Martinkách pribudla do zbierky ďalšia prasknutá helma (tá čierna). Sánka bolí ešte stále.
Thenk yú Bell inžinírs, máte u mňa pivo ?.
Nie, 2ka. "Bradu" som mal ešte pripevnenú na batohu, veď "ešte ideme len z Minčola (smer Strečno), nasadím ju až na ďalšom kopci". A úplná blbosť, tam je hladký chodník, od turistov vyšliapaný vyerodovaný 10cm široký járok, rovný úsek, a v tom mi ubehlo predné koleso "z járku von" a už mi bajk utekal spod rúk niekam do boku. Rýchlosť cca 30km podľa GPS, a eblo ma o zem rovno o hlavu. Šupa jak z dela, našťastie som netrafil žiadny kameň, najviac to schytala sánka, bolí. Kamarát sa trochu zľakol lebo som bol celý od čučoriedok
Idem objednať 3ku. Náhubok by mal pasovať, myslím aj z 2ky.
Lukasz9 Lukasm
nikoho nemoralizujem, ani nechcem nikoho zmenit, aby jazdil pomaly.
Ja sa len obhajujem a vysvetlujem moj styl jazdy, kedze hocikedy tu niekto, napriklad teraz FeroR a aj predtym dalsi do mna navazaju a myslia si, ze niekoho moraluzujem a snazim sa zmenit.
Nech citaju poriadne, aby pochopili preco jazdim, tak ako jazdim a nepisali tu, ze sa snazim niekoho menit a davaju vyslovne pre mna fotku z odpovedou na mna a myslia si, ze ma to rozhodi. Vobec nie. Vadi mi to ze pisu blbosti na mna.
Kamarat, na toto forum prestal chodit uplne, aj ked sa tu dozvedel technicke informacie, odisiel kvoli niektorym ludom a hlada informacie inde. Tiez napriklad robit si srandu z dony toblar apod.
Ja pisem na obhajobu o sebe a do nikoho sa nenavazam.
Vies, niketori ludia si budu vzdy doberat ludi, co si ini ako oni..nic nevyriesis,ked sa tu budes donekonecna obhajovat..akurat tu bude vznikat negativna energie a nikto si z toho nic nezoberie.
Jedine,ze by ta toto cele bavilo,to by ale bolo velmi smutne...
Dzejkob financny rozdiel tam neni priepastny,tak objednaj rovno super DH.Ten rozdiel v spracovani oproti 3R je vazne citelny a viditelny.
Co sa tyka Vuka.Ja som napriklad pochopil,co on tym vsetkym chce povedat a naozaj zbytocne ho niektori tagujete a snazite sa zosmiesnit a robit si srandu.Nech si bajk uziva stylom takym,ako ho bavi a ako sa sam citi.
Vies, niketori ludia si budu vzdy doberat ludi, co si ini ako oni..nic nevyriesis,ked sa tu budes donekonecna obhajovat..akurat tu bude vznikat negativna energie a nikto si z toho nic nezoberie.
Negativnu energiu pustaju doberaci a za to si mozu sami.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vlastne som musel vyzerat ako totalne nemehlo
Policia to velmi dobre vyjadruje pri nehodach, neprisposobil rychlost jazdy povahe a stavu vozovky, schopnostiam a nepredvidal. Mne sa tazko hodnoti niekoho rychla jazda, ked nemam z nej ziaden pocit.
Nechceš sa na to už vykašlať? Založ si tému Vuk a jeho moralizovanie, ak to niekoho bude zaujímať, klikne si.
A inak píše sa hanba, slovo hamba v slovenčine neexistuje keď už poučuješ všetkých naokolo.
https://www.cas.sk/clanok/887315/nestastny-pad-sa-mu-stal-osudnym-v-malej-fatre-zahynul-cyklista-48/
https://www.facebook.com/hzs.sk/posts/2455982597823032
dakujem, koniec opustenia sa...
Bike OK, len spadnutá reťaz a oškretá páka. Ja som sa stihol vypnúť, ale celkom sa divím, že nemám zlomené predlaktie, iba "menšiu" modrinu. Keďže ma cez rampu doslova prehlo, tak som radšej nepil a 2 h si dal relax. Domov som išiel dosť piánko. Keďže poznám nejaké kazuistiky, kde sa malá ďúrka na čreve prejavila až o pár dní (ako je v bruchu zvykom, nebezpečným průserom), stále sa trochu pozorujem.
Thenk yú Bell inžinírs, máte u mňa pivo ?.
Idem objednať 3ku. Náhubok by mal pasovať, myslím aj z 2ky.
nikoho nemoralizujem, ani nechcem nikoho zmenit, aby jazdil pomaly.
Ja sa len obhajujem a vysvetlujem moj styl jazdy, kedze hocikedy tu niekto, napriklad teraz FeroR a aj predtym dalsi do mna navazaju a myslia si, ze niekoho moraluzujem a snazim sa zmenit.
Nech citaju poriadne, aby pochopili preco jazdim, tak ako jazdim a nepisali tu, ze sa snazim niekoho menit a davaju vyslovne pre mna fotku z odpovedou na mna a myslia si, ze ma to rozhodi. Vobec nie. Vadi mi to ze pisu blbosti na mna.
Kamarat, na toto forum prestal chodit uplne, aj ked sa tu dozvedel technicke informacie, odisiel kvoli niektorym ludom a hlada informacie inde. Tiez napriklad robit si srandu z dony toblar apod.
Ja pisem na obhajobu o sebe a do nikoho sa nenavazam.
Jedine,ze by ta toto cele bavilo,to by ale bolo velmi smutne...
Co sa tyka Vuka.Ja som napriklad pochopil,co on tym vsetkym chce povedat a naozaj zbytocne ho niektori tagujete a snazite sa zosmiesnit a robit si srandu.Nech si bajk uziva stylom takym,ako ho bavi a ako sa sam citi.
Negativnu energiu pustaju doberaci a za to si mozu sami.