Ahojte, chcem si zaobstarať wattmeter na bicykel. Mám na to k dispozícii okolo 500€. Reálne som rozmýšľal nad stages. Potom som ale čítal že to sem tam hodí blbé watty. Nevýhoda je tiež že je to ľavá kľuka. Potom ešte 4iii ale to je to isté ale za tie prachy by som to vydržal. Ešte som rozmýšľal nad bepro ale len tú verziu s jedným meraným pedálom. Ak by bol rozdiel merania výrazný, zohnal by som prachy aj na dvojitú verziu. Sú lepšie podľa vás pedále alebo kľuka? Ako je to s odolnosťou? Dosť zvyknem najazdiť a ak mi to vydrží jednu sezónu, bol by som sklamaný. Viete ešte o niečom čo by ma vyšlo v tejto cenovej relácii a je to lepšie? Ak si kúpim pedále, je možné ich prehadzovať z biku na bike kedy sa mi zachce alebo to chce viac času? Ďakujem za vaše názory. Viem že na nete je toho veľa a aj som hľadal ale jednoducho nestíham.
No a otázne je ci je to aj môj problém... A ak nie zaujímalo by ma teda či to vzdal len pod ktorý vysiela signál alebo sa posralo čosi v oske pedala ktorý ten výkon meria.. To by som bol asi vybavený... Na druhu stranu ak by bola chyba v merači priamo v oske ten pod by našiel aspoň garmin edge... Ale mne ich nechce nájsť ani v edge ? dúfam to nebude na nový wattak... ?
ja som mala s novými pedálmi podobný problém. Po výmene batérií mi nevedel garnin načítať Vector 3. Batérie je potrebné vybrať a vložiť až po cca 3 minútach. Potom som vymazala v Garmine uložený wattmeter a nechala som nájsť nový. Ponúklo mi dokonca nejakú aktualizáciu a odvetedy som "vysmiata". nechápem, že tieto jednodielne batérie nemontujú štandardne.
Tie dva kusy batérií majú problém, že sa kontakty časom zaoxidujú. Garnim dokonca odporúča kvapnúť medzi baterky nejaký olej na kontakty. Sú toho plné fóra. Mne sa vyplatilo kompletene vymeniť batérie a mám na niekoľko mesiacov pokoj.
@Scarinko: tu sú lacnejšie https://datacomp.sk/varta-cr1-3n-lithium-3v_d331231.html Inak koľko ti vydržia tie za 2 Eurá?
Viem že tieto vector 3 maly tento problém ale keďže mam ešte Vector 1 skôr ma napadlo či nemôže byť chyba v samotnom pode... Predsa len keď z ničoho nič prestal vysielať signál... ? Už v minulosti mi ukazovalo na pravej strane divne chybové hlásenia a či včera vypovedal úplne je otázne každopádne nové batérie nepomohli...skusil som ho rovnako vymazať aj z garmin edge kde mal zapamätane číslo pedalov ale keďže už ho nenašlo vôbec tak tam nemám nič. Skúsim teda estw na dlhšiu dobu vybrať batérie a uvidím potom... Posledná "lacnejšia" šanca... Potom asi pozriem jedine nové pody... ?
ja som mala s novými pedálmi podobný problém. Po výmene batérií mi nevedel garnin načítať Vector 3. Batérie je potrebné vybrať a vložiť až po cca 3 minútach. Potom som vymazala v Garmine uložený wattmeter a nechala som nájsť nový. Ponúklo mi dokonca nejakú aktualizáciu a odvetedy som "vysmiata". nechápem, že tieto jednodielne batérie nemontujú štandardne.
Tie dva kusy batérií majú problém, že sa kontakty časom zaoxidujú. Garnim dokonca odporúča kvapnúť medzi baterky nejaký olej na kontakty. Sú toho plné fóra. Mne sa vyplatilo kompletene vymeniť batérie a mám na niekoľko mesiacov pokoj.
@Scarinko: tu sú lacnejšie https://datacomp.sk/varta-cr1-3n-lithium-3v_d331231.html Inak koľko ti vydržia tie za 2 Eurá?
Favero so zabudovanou a environmentálne utesnenou baterkou tieto problémy nemá. A to som mal pôvodne výčitky, že som neverný svatému Garmošovi.
Tých pár chýbajúcich t.č. už zväčša open metrík, mi až tak nechýba a je možné, že sa s nejakým updatom firmwaru zjavia.
Comu nechapes, vsak ten "uplakanec" nad tebov, vie len vyplakavat alebo urazat. Nic viac. On najlepsie vie kto co vyuzije. Watty a tepove zony su jeho parketa.
Vidím jeho jazdy na strave.. A keď ho ma on... Tak ja co sa snažím trénovať, tak ho využijem viac a preto si ho zaobstaram... To je cele.... Žiadne urazanie a vyplakavanie v tom nie je.len konštatovanie
aky je dosah ANT+ na wattmetri? Pouzivam wattmeter Stages na dvoch bikoch. Klasicky cestak Scott Foil, kde mam Garmin 820 v predsunutom drziaku. U toho biku problem nie je. Wattmeter mam aj na TT koze Trek Speed Concept a to dvoma sposobmi. Pri trenningoch na koze mam klasicky Garmin uchyteny v drziaku prichyteny gumickami k TT predstavcom. Aj v tejto polohe to funguje spolahlivo. Ale na Ironmanoch vozim medzi TT predstavcami flasu pitim a Garmin mam prichyteny priamo k flasi (vid foto). V tomto setupe mi vsak vypadava signal z wattmerta a Garmin chvilu ukazuje realne watty a potom vypadne na nejaky cas, potom zase sa po case obnovi signal. Moze flasa s pitim rusit signal z wattmetra, alebo je to vzdialenostou? Tym ze mam Garmin na flasi tym padom sa vzdialenost od kluky predlzi. Bateria vo wattmetri je nova.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cca 3 mesiace ale nemam to velmi odsledovane.
Tých pár chýbajúcich t.č. už zväčša open metrík, mi až tak nechýba a je možné, že sa s nejakým updatom firmwaru zjavia.
A ako ho využije človek, čo len jazdí, bez nejakých zón a intervalov?