20. 4. - Wienerwald Radmarathon, Modling (mestečko pri Shopping City Sud), 97 km (1270 výškových metrov) alebo 72 km (925 výškových metrov) v kopčekoch vo Viedenskom lese, www.wienerwald-radmarathon.com
27. 4. - Neusiedlersee Radmarathon, Morbisch (mestečko pri Eisenstadte), 125 km okolo Neziderského jazera (aj cez Maďarsko), tento rok aj ultramaratón 2x okolo jazera, celkom 250 km, www.rchohewand.at
11. 5. - LeithaBerg Radmarathon, Purbach (dedina pri Neziderskom jazere), 80 - 120 alebo 160 km (1000 - 1500 - 2000 výškových metrov), www.leithaberg-radmarathon.at
22. 5. (vo štvrtok, v Rakúsku je náboženský sviatok) - Schwechater Radmarathon, Schwechat (štart a cieľ v mestskom pivovare), 118 km smerom na Neziderské jazero a späť, www.sportorganisation.at
19. 7. - Wachauer Radtage - Mautern (mestečko na Dunaji medzi Viedňou a Kremsom), 158 km (2300 výškových m) a 85 km (800 výškových m), www.wachauer-radtage.at
10. 8. Zwettler Radmarathon, Zwettl (kúsok za Kremsom, 2. ročník, nepočul som o maratóne nič zlé ani nič dobré...), 99 km (1500 m výškových) alebo 68 km (1000 m výškových), www.kosmopiloten.zwettl.at/ztrm
No a jeden, ktorý je trochu ďalej od Bratislavy (pod Grazom), zúčastnil som sa ho vlani a maximálna spokojnosť.
7. 9. - Wildoner Thermen Radmarathon - Wildon, 163 km (1440 m) - 125 km (710 m) a ďalších 5 kratších trás, aj pre tlsté gumy, www.radmarathon-wildon.com .
Viac informácií je na stránke www.radmarathon.at - sú tam aj maratóny pre tlsté gumy. Predpokladám, že majú rovnako dobrú úroveň ako cestné.
Pre záujemcov - treba si pripraviť štartovné na úrovni 30-40 euro, niekedy je geschenk zodpovedajúci tejto cene, niekedy nie... Vždy je však výborné zabezpečenie trate (safety first), dobré bufety a čas odmerajú aj poslednému...
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
takto to vyzerá 2 hodiny pred štartom ....
Nebude pršať, len poriadne fúkať, takže posledných 40 km sa pôjde riadny terezín...
Nebude pršať, len poriadne fúkať, takže posledných 40 km sa pôjde riadny terezín...
... zostávam doma... tam mám aj ten "terezín" ...
Ticho pred búrkou...