Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Na vysvetlenie kontextu mojej otazky: je mi jasne ze Bezzera je "ina liga", uvazujem ci ma pre mna uplneho zelenača zmysel zacinat s takym strojom.
Ten link z Rimprezza som kopiroval na mobile, mozno zle. Jedna sa o set s Macap M2M cierny, za naozaj dobru cenu.
Este otazka: ako je to u nas so servisom Bezzery, naozaj by som si to netrufal robit sam. Plus-Rimprezza je bezproblemov co sa tyka zarucnych oprav?
Bezzera ma urcite dovozcu aj na SVK ci CZ, takze tam problem nevidim. S Angelom z Rimprezzy sa dobre komunikuje, v zaruke som menil v Unice PID (na LED displeji prestal svietit jeden segment pri zobrazovanie teploty nad 100st), Angelo poslal nahradny na zaklade fotky (samozrejme dal by sa poslat cely stroj spat na servis, ale nemalo to zmysel, nechcel som). Rimprezza sama zaistuje opravy a ma aj ND skladom. Inak tie stroje maju jednoduchu konstrukciu, pre priemerne zrucneho cloveka zasahy nie su problem.
No a zakladna ekonomicka poucka: niet zisku bez rizika, takze ak chces mat 110% "istotu", kupuj na SVK...
Na vysvetlenie kontextu mojej otazky: je mi jasne ze Bezzera je "ina liga", uvazujem ci ma pre mna uplneho zelenača zmysel zacinat s takym strojom.
Ten link z Rimprezza som kopiroval na mobile, mozno zle. Jedna sa o set s Macap M2M cierny, za naozaj dobru cenu.
Este otazka: ako je to u nas so servisom Bezzery, naozaj by som si to netrufal robit sam. Plus-Rimprezza je bezproblemov co sa tyka zarucnych oprav?
Ak by si mal zaujem mam na predaj Rossi RR45, takyto "fresh" ale je tam aj funkcny doser.
Keby na Svk nebola cena mašiny taka, ze za to mozem mat cely set z Rimprezzy
Ok, chrobak je v hlave, vyzera ze si spravim radost k vianociam.
Btw, zasadne na kavovare salky nedrzim, aby sa nedoskriabal, vadi mi to (a aj zostatkovu hodnotu ma potom vyssiu
E65S GbW, mletie podla vahy;
Ja som nedávno do Silvie Pid dorobil a neľutujem toho. Nevravím, že udrží bojler pri extrakcii na konštantnej teplote. Ale nelieta tých spomínaných 20stupňov. Víde max o nejaké 2 stupňe voči nastavenej. To je už aj na nadstavení toho Pid.
Obzvlášt to má prínos ak robíš po sebe viac káv.
vzdy plnotucne ale najviac Rajo 3.5 % alebo Billa 3.6 %.
Oproti manometru skrtiaci ventil? A ako to meria prietok?
Napis viac...
P.S. Bavíme sa o nastavení tlaku na vybračnom čerpadle.
Spravil si vlastne pretlakovu misku, kde nebude zavisiet, ci das menej kavy ako nominal*, a ako velmi ju utlacis, take DeLonghi ...
* nominal je tolko kavy, ze pri plnom utlaceni ju pumpa pretlaci a udrzi tlak nastaveny OPV (zhruba povedane)