Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Mozno pumpuje na viac cyklov, aj keď vo videu to akoby tlacil na jeden cyklus. Iste, maly objem pumpy x vela cyklov = vysoky tlak.
Nie je rozumnejsie kupit potapacsku flasu 300 bar a mas na rok vystarane?
P.S. Tiez plnim na 300 bar...
Dnes som ju videl na OMV pumpe. Na cenu sa nepýtajte
momentalne mysllim cena 0,45€
ale tak dorazilo aj iné príslušenstvo
... ta to ja žijem v kus inom svete ...
Roman, a co mam ja robit? Mne tam svieti na displeji cas extrakcie 46.1s...
Pisal som za priblizne 25e, nie presne/do 25e.
Dakujem za tip. Urcitte ho pri vybere zvazim. 50e za mlyncek vsak nie je zrovna malo, beruc do uvahy, ze mlyncek je taka jednoducha vec.
Tak aky mlyncek si nakoniec kupil?
... ak kúpim stroj s flow profilaciou , bude aj mne 😜
* nechutnal som len sam
P.S. Ked niekedy prides, mozme skusit 3 profily a spravis si nazor
* nechutnal som len sam
P.S. Ked niekedy prides, mozme skusit 3 profily a spravis si nazor
“Bude na tom šprochu, pravdy trochu” ja si vystačím aj so 4” predzvlhčením.