som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
Medzinárodný Garmin support ma odporučil na Conan Žilina, ktorý robí servis pre SR. Bohužiaľ tam sa odporúčali že nakoľko zariadenie nebolo určené pre SK distribúciu, oni mi môžu iba ponúknuť výmenou nový kus v zvýhodnenej doplatkovej cene 320 Eur ????.
Riešil som teda reklamáciu cez Bike-discount, promptne odpovedali (bohužiaľ pre SK nemajú warranty repair shipping free). Zariadenie odoslané 4.12., 17.12. som dostal info, že odosielajú náhradný kus ?.
Neviem v čom je rozdiel v tých distribúciách (v zariadení mi ide slovenčina, mal som tam stiahnuté oficialne Garmin EU mapy aj doinštalované ďalšie (freemap SK, okolité štáty), nebol patchnutý. Len mi prišiel v dnešnej dobe takýto prístup trošku divný...
Ale všetko vyriešené, dúfam že nový displej už nebudee z problematickej série.
Medzinárodné nákupy: Medzinárodní distribútori môžu pre zariadenia zakúpené mimo USA v závislosti od krajiny poskytnúť osobitnú záruku. V prípade potreby poskytuje túto záruku miestny domáci distribútor a tento distribútor poskytuje miestne služby pre vaše zariadenie. Záruky distribútora sú platné iba v oblasti zamýšľanej distribúcie.
Firma Conan teda nezamysla distribuciu do Danska ani nikde inde mimo SK takze zaruka je iba pre model ktory na SK dotiahla firma Conan.Zariadenie musela vybavit SK manualom,zaplatit zamestnancov, priestory atd.Zaruka firmy Conan je teda pre zamyslanu oblast distribucie a tou je SK.
Napriklad ani tenisky nike co si kupite v Rakusku nechodite reklamovat a chcete plny servis do predajne nike v Avione ci?
Vdaka!