duves to je mi jasné
No ja sa konkrétne nebavím o žiadnom materiále.
Či je to karbón, hliník alebo oceľ pri všetkých je to o lacnej, strednej alebo najdrahšej ceste (kvalite materiálov)
Len hovorím, že nič nie je večné.
Pokiaľ sa niečo používa, tak sa to aj opotrebováva.
Keď budeš jazdiť doma na trenažéry alebo nevytiahneš bike do "nepohody" tak vydrží veľa.
No ja som jeden s tých, čo jazdia takmer stále.
No a v neposlednom rade vydrží aj tak iba toľko ako sa oň staráš.
Každý materiál.
Otec mal ukrajinu a jazdila bez udrzby 48 rokov, dlho denne do prace aj v snehu a dazdi, potom ju predal. A ked mu kedysi bik slohli, tak ho nasiel po par tyzdnoch v potoku, obrusil hrdzu, natrel, naolejoval retaz a jazdil dalej. Kto nema prehazdovacku a ma robustny 18kg bik, a odstavi ho do uzavretej pivnice a jazdi len asfalt, tak staci menit len hrubu retaz raz za 20 rokov a plaste. Cim zlozitejsi a odlahcenejsi stroj, tym sa skor poskodi. Hlavne ak sa vyrobca snazi aby fungoval trh, lahko sa to kazilo a zaroven kde este ubrat, aby to 2 roky vydrzalo a zaroven aby mu klesli naklady na vyrobu. vyrobca vyraba kvoli svojmu zisku. Teraz pri otvorenom trhu je velka konkurencia a vsetci sa snazia ist financne na doraz, aby mohli predbehnut konkurenciu. Kedysi to zas bolo o inom, ludia na kvalitu kaslali, lebo v robotach sa flakali.
A ide aj o to ak jazdi 120kg jazdec a 48kg jazdec, rovnaku trasu. Chudak obor musi kupit vacsi kus latky na nohavice jednoducho povedane.
Ak by padol do potoka pod hladinu na mesiac ebik, ci bik s di2, tak musime pocitat s tym ze vysusenie, vycistenie a nova vazelina to nezachrani.
Ved som nic nezmyselne nenapisal. Niekto mi napisal ze to vsetko co som napisal, ze uz vsetci vedia. Ja doplnim co nebolo spomenute, lebo som detailista. Je logicke, ze most skor spadne, ak po nom jazdia dlhodobo tazke auta. Ale to asi viete tiez vsetci.
Mne nevadi, ze pisem to co ostatni vedia.
Ved som nenapisal klamstvo, napriklad ze moj bik jazdi na krv ako ferat, alebo ze nadsenci cyklistiky sa v buducom zivote narodia ako siamske dvojcata s biobicyklom.
To ma teraz tak na rychlo napadlo, ked nemate radi pravdu, tak skusim klamstvo nech je zabava. 😁 na to by vase odpovede
pasovali presne.
To co napisal duves, tiez podla mna vsetci vedia.
Peto mas to na papieri? Trebars z ustrednej vojenskej nemocnice v Ruzomberku?
Bol si na vojne? Alebo ta prinutili otrocit na civilke? Ide to aj bez uplatku. Len sa nesmiete hrat na sibnuteho, ci skakat ze ste upir, ale spravat sa tak ako sa spravate bezne. Inak vas prekuknu pri hospitalizacii.
Ked logicky vysvetlite plukovnikovi na odvode jeho chyby a zlociny, tak ako doktor Detina vo filme biela nemoc a obvinite ich tam zo zlocinu, tak to ide. https://www.csfd.cz/film/4039-bila-nemoc/prehled/
Aj ked som pocul o pripade, ked niekto dlhodobo poberal invalidku na hlavu a zaroven si este v klude privyrobil, bez stresu, lebo viete, ze ak stratite pracu, prezijete z invalidky.
Ludia su rozni. Ktosi sa nedostavil do vykonu trestu a policajti ho nasli v kuchyni obeseneho. Dalsi sa schovava, ale potom to nevydrzi a ide sa priznat. Dalsi sa hodi o zem ako ked mama nechce kupit dietatu brumika v potravinach. Jeden skonci na cintorine, druhy v base a treti v nemocnici. Hladovka v base nepomoze. Lebo ti ludia jedia a piju. Inak by ich za 2 dni odviezli, ak by sa spravali ako kapor vo vani. Preto niekto sa podda a iny neposluchne ani pod hrozbou basy ci vrazdy. Jednych je viac a inak zmyslajucich menej. Niekto po udere obuskom posluchne, iny nie ze by sa nebal dalsieho uderu, ale sa zosype a zostane ako v tranze, ako hnila hruska lezat. Aj v koncentrakoch triedili ludi. Neschopnych oddelovali hned. Ludia su schopni aj neschopni a to je fakt. Nie len povedacka. U zvierat slabsie jedince umru prve. Telo nemaju vsetci rovnake. Niekto zacne v opilosti vyvadzat a dalsi pri akomkolvek slabom ci silnom opilstve, okamzite zaspi.
Per. Ten dron je vina ineho Kdezto ked sa sam rozprsknem o strom je vina moja, ktorej sa mozem vyhnut ak pojdem pomalsie. Ten dron moze padnut aj ked pojdem pomalsie a zaroven nechcem zit v klietke ale vsetkeho moc skodi. Kto nechodi s krcahom po vodu ho nerozbije, ale umrie od smadu. Kto zas chodi prehnane casto a preplnuje ho a ide s krcahom stoj co stoj aj v burke po povrazovom rebriku, riziko sa zvysuje. Aj v kancelariach maju ludia smrtelne pracovne urazy. Ale z 10 000 ich ma jeden. Kdezto pri stavbe prieplavu ci banskej tazbe je to percento vyssie. Pracujme cisto s logikou a emocie ze si chce niekto skocit, treba v logickych diskusiach dat prec a nechat to na emocne diskusie. Clovek v emociach spravi obcas aj logicky nezmysel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No ja sa konkrétne nebavím o žiadnom materiále.
Či je to karbón, hliník alebo oceľ pri všetkých je to o lacnej, strednej alebo najdrahšej ceste (kvalite materiálov)
Len hovorím, že nič nie je večné.
Pokiaľ sa niečo používa, tak sa to aj opotrebováva.
Keď budeš jazdiť doma na trenažéry alebo nevytiahneš bike do "nepohody" tak vydrží veľa.
No ja som jeden s tých, čo jazdia takmer stále.
No a v neposlednom rade vydrží aj tak iba toľko ako sa oň staráš.
Každý materiál.
Otec mal ukrajinu a jazdila bez udrzby 48 rokov, dlho denne do prace aj v snehu a dazdi, potom ju predal. A ked mu kedysi bik slohli, tak ho nasiel po par tyzdnoch v potoku, obrusil hrdzu, natrel, naolejoval retaz a jazdil dalej. Kto nema prehazdovacku a ma robustny 18kg bik, a odstavi ho do uzavretej pivnice a jazdi len asfalt, tak staci menit len hrubu retaz raz za 20 rokov a plaste. Cim zlozitejsi a odlahcenejsi stroj, tym sa skor poskodi. Hlavne ak sa vyrobca snazi aby fungoval trh, lahko sa to kazilo a zaroven kde este ubrat, aby to 2 roky vydrzalo a zaroven aby mu klesli naklady na vyrobu. vyrobca vyraba kvoli svojmu zisku. Teraz pri otvorenom trhu je velka konkurencia a vsetci sa snazia ist financne na doraz, aby mohli predbehnut konkurenciu. Kedysi to zas bolo o inom, ludia na kvalitu kaslali, lebo v robotach sa flakali.
A ide aj o to ak jazdi 120kg jazdec a 48kg jazdec, rovnaku trasu. Chudak obor musi kupit vacsi kus latky na nohavice jednoducho povedane.
Ak by padol do potoka pod hladinu na mesiac ebik, ci bik s di2, tak musime pocitat s tym ze vysusenie, vycistenie a nova vazelina to nezachrani.
Švejk
Mne nevadi, ze pisem to co ostatni vedia.
Ved som nenapisal klamstvo, napriklad ze moj bik jazdi na krv ako ferat, alebo ze nadsenci cyklistiky sa v buducom zivote narodia ako siamske dvojcata s biobicyklom.
To ma teraz tak na rychlo napadlo, ked nemate radi pravdu, tak skusim klamstvo nech je zabava. 😁 na to by vase odpovede
pasovali presne.
To co napisal duves, tiez podla mna vsetci vedia.
vuk je vizionar
https://dennikn.sk/1689483/dizajner-peter-bilak-najlepsie-napady-mam-ked-nepracujem-cas-si-strazim-v-lete-nerobim-vobec/
https://www.aktuality.sk/clanok/481322/neprakticki-geniovia-ktorych-svet-len-tazko-pochopi-zoznamte-sa-s-aspergermi/
Bol si na vojne? Alebo ta prinutili otrocit na civilke? Ide to aj bez uplatku. Len sa nesmiete hrat na sibnuteho, ci skakat ze ste upir, ale spravat sa tak ako sa spravate bezne. Inak vas prekuknu pri hospitalizacii.
Ked logicky vysvetlite plukovnikovi na odvode jeho chyby a zlociny, tak ako doktor Detina vo filme biela nemoc a obvinite ich tam zo zlocinu, tak to ide.
https://www.csfd.cz/film/4039-bila-nemoc/prehled/
Aj ked som pocul o pripade, ked niekto dlhodobo poberal invalidku na hlavu a zaroven si este v klude privyrobil, bez stresu, lebo viete, ze ak stratite pracu, prezijete z invalidky.
Ludia su rozni. Ktosi sa nedostavil do vykonu trestu a policajti ho nasli v kuchyni obeseneho. Dalsi sa schovava, ale potom to nevydrzi a ide sa priznat. Dalsi sa hodi o zem ako ked mama nechce kupit dietatu brumika v potravinach. Jeden skonci na cintorine, druhy v base a treti v nemocnici. Hladovka v base nepomoze. Lebo ti ludia jedia a piju. Inak by ich za 2 dni odviezli, ak by sa spravali ako kapor vo vani. Preto niekto sa podda a iny neposluchne ani pod hrozbou basy ci vrazdy. Jednych je viac a inak zmyslajucich menej. Niekto po udere obuskom posluchne, iny nie ze by sa nebal dalsieho uderu, ale sa zosype a zostane ako v tranze, ako hnila hruska lezat. Aj v koncentrakoch triedili ludi. Neschopnych oddelovali hned. Ludia su schopni aj neschopni a to je fakt. Nie len povedacka. U zvierat slabsie jedince umru prve. Telo nemaju vsetci rovnake. Niekto zacne v opilosti vyvadzat a dalsi pri akomkolvek slabom ci silnom opilstve, okamzite zaspi.
https://www.instagram.com/p/B6lVXg0HrHG/?igshid=hny3q3nhflfj
PetoPeto21
Tak si aspon nastuduj priznaky tu
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Aspergerov_syndr%C3%B3m
Z prispevkov sa to neda urcit kto co ma. Naviac som necital vela prispevkov konkrernych ludi tu na fore.
https://www.hlavnespravy.sk/30-rokov-po-revolucii-kazdy-desiaty-slovak-je-pod-hranicou-rizika-prijmovej-chudoby-tvrdi-statisticky-urad-sr/1794694?fbclid=IwAR2EowyzGcdDauUb7-VJ6d8o8Rn1fyP-JCjENdIqo5FOpKnBAsmde_ThS44
rozdiel medzi Slovenskom a trebars Rakuskom je 40 rokov komunizmu