Na moj gravel by som rad dokupil jednu sadu 27,5" kolies, ale mam dilemu aku kazetu si mozem dovolit namotovat aby to bolo este kompatibilne. Momentalne jazdim klasicke 28" kolesa s kazetou 11-34 a klukami 50-34 (hydraulicke paky Shimano 105 R7020). Prehadzovacku vymenim za GRX RD-RX812-GS (max.42z) a kazetu by som chcel XT CS-M8000 11-40.
Otazka teraz je ci to bude cele fungovat aj s cestnymi kolesami a ci budem schopny nastavit dlzku retaze.
No budes musiet mat dve retaze. Mne po zmene z 2x11grx vzadu 11-34 a v predu tusim 50/34 na 1x11 grx vzadu 11-42 ( s 812-gs) a v predu 42 chybali asi 4clanky retaze ...
ale ty si menil aj vpredu na 42 a on necha vpredu to co ma (50/34).
neviem rozdiel v dlzkach tela a ramienok, ci budes musiet retaz predlzit o nejaky clanok, ale myslim ze by to malo fungovat, kedze prehadovacka bude na 2x11, len schopna do 42z a ty tam potom das cestne kolesa s kazetou len 34z.
len teda ci je RD-RX812-GS urcena urcite na 2x11.
prave ze nie, je cisto urcena na 1x11 a kazetu s velkym rozsahom. Ak necha dvojplacku tak na malej pile v zadu zaradi aj 42 a 11 nie a na velkej pile presne naopak v zadu max. 38. Zalezi ako skombinuje dlzku retaze. Bude to ale taky mackopes. Na kazete 11-40 by to fungovalo skorej.
sak ide len o to, ze da sa pouzivat, len treba dat pozor na zaradeny prevod a skutocnost, ze sa nedaju zaradit uplne vsetky. pri 34 vpredu snad nepotrebuje radit vzadu najmensie pastorky a naopak. ale je tu potom najlahsi 34-40(42) a najtazsi 50-11.
Samozrejme nechcem radit krajne kombinacie prevodov, to nerobim ani dnes. Kazetou 11-40 ziskam jeden lahsi prevod navyse, ktory sa v terene zide. Viem, ze to nie je uplne koser riesenie, ale chcel som vediet ci sa tam neskryva este nieco na co mi nenapadlo a cele by to znefunkcnilo.
S prehadzovačkou RD-RX812 ti kombinácia kazety 11-40 a dvojprevodníka nebude fungovať. Viac vyosená vrchná kladka ti vlezie do pastorkov keď preradíš z veľkého prevodníka na malý.
Ok, tak pôjdem konzervativnejsou cestou. Kazeta 11-36 od Sunrace alebo SRAMu a prehadzovacka RX810.
Aj keď podľa road.cc Shimano 105 zožerie aj 40z kazetu ?
Nemôžu to byť "prebrandované" MTB prehadzovače. MTB prehadzovače nie sú kompatibilné s cestnými pákami. 11speed MTB prehadzovačky zvládnu aj 46z pastorky. Na videu je prehadozvačka RD-RX815 určená pre kazetu 11-34z. Prehadzovačka nemá vyosenú vrchnú kladku. Shimano zvyčajne uvádza max.pastorok z určitou rezervou pretože háky prehadzovačiek môžu mať rôzne tvary a dĺžky. A aj na tomto videu to niekedy neradilo úplne hladko.
Prehdzovačka RD-RX812, o ktorej sme sa bavili, má vyosenú kladku a tak nie je vhodná pre dvojprevodník.
Kristina viem, ze si nezelas aby som na teba reagoval, ale vstupila si tu ty do tejto debaty. chcel som uz reagovat o 3 strany dozadu, ale kusol som si do prsta. ale teraz mi neda.
nieco tu stale tvrdis o vyosenej vrchnej kladke, ze vlezie do pastorkov pri preradeni vpredu z VELKEJ NA MALU.
mala si to namontovane, alebo si v skutocnosti videla?
tak to vysvetlim takto:
najprv mas nahodene vzadu prehadzovacku RD-RX812, kazetu 11-42, a vpredu 50/34. retaz nahodis na malu 34 vpredu a spravis dlzku retaze.
prehadzovacka bude radit uplne vsetky prevody vzadu, lebo je stavana na 1x11 do 42z - potialto dufam ze plne suhlasis.
pri prevode napr vzadu 17z das vpredu velku 50z a ta vyosena kladka sa este viac ODTIAHNE od pastorkov, a potom ked RADIS VPREDU Z VELKEJ NA MALU sa vrati len do POVODNEHO STAVU a NEVBEHNE do pastorkov.
presne tento isty princip je aj na prehadzovacke XT RD-M8000. (tu s tebou suhlasim, ze to nieje prebrandovane, ale su tam aj ine kozmeticke detaily).
TU TIEZ VBEHNE VRCHNA VYOSENA KLADKA DO PASTORKOV? aj ked je ta prehadzovacka urcena az do 3x11?
a este teda doplnim. vyosena kladka (koli ktorej by mal byt problem), nieje ziadna novinka.
je tu uz hodne dlho na cestnych a aj na mtb bikoch a nikdy nerobila problem s 2 a aj 3 prevodnikom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kellys SOOT 50 28 bicykel, sivá
1 499 €
Maximalne 40mm majú to v špecifikáciách napísané. Minimálnu nepíšu, ale to si pozri podľa toho aký je tam rafik.
Otazka teraz je ci to bude cele fungovat aj s cestnymi kolesami a ci budem schopny nastavit dlzku retaze.
neviem rozdiel v dlzkach tela a ramienok, ci budes musiet retaz predlzit o nejaky clanok, ale myslim ze by to malo fungovat, kedze prehadovacka bude na 2x11, len schopna do 42z a ty tam potom das cestne kolesa s kazetou len 34z.
len teda ci je RD-RX812-GS urcena urcite na 2x11.
Aj keď podľa road.cc Shimano 105 zožerie aj 40z kazetu ?
https://road.cc/content/feature/246424-how-get-ultra-low-gearing-gravel-bike-adventures#comments
https://youtu.be/wNeYYM9_aeM
Prehdzovačka RD-RX812, o ktorej sme sa bavili, má vyosenú kladku a tak nie je vhodná pre dvojprevodník.
nieco tu stale tvrdis o vyosenej vrchnej kladke, ze vlezie do pastorkov pri preradeni vpredu z VELKEJ NA MALU.
mala si to namontovane, alebo si v skutocnosti videla?
tak to vysvetlim takto:
najprv mas nahodene vzadu prehadzovacku RD-RX812, kazetu 11-42, a vpredu 50/34. retaz nahodis na malu 34 vpredu a spravis dlzku retaze.
prehadzovacka bude radit uplne vsetky prevody vzadu, lebo je stavana na 1x11 do 42z - potialto dufam ze plne suhlasis.
pri prevode napr vzadu 17z das vpredu velku 50z a ta vyosena kladka sa este viac ODTIAHNE od pastorkov, a potom ked RADIS VPREDU Z VELKEJ NA MALU sa vrati len do POVODNEHO STAVU a NEVBEHNE do pastorkov.
presne tento isty princip je aj na prehadzovacke XT RD-M8000. (tu s tebou suhlasim, ze to nieje prebrandovane, ale su tam aj ine kozmeticke detaily).
TU TIEZ VBEHNE VRCHNA VYOSENA KLADKA DO PASTORKOV? aj ked je ta prehadzovacka urcena az do 3x11?
je tu uz hodne dlho na cestnych a aj na mtb bikoch a nikdy nerobila problem s 2 a aj 3 prevodnikom.