RPE Mám RD-RX812 doma. Zatiaľ som ju nestihla namontovať na svoj bajk. Chystám sa ju používať "iba" s kazetou 11-40z. Ak sa však zadarí namontovať v najbližšej dobe tak môžem vyskúšať napr. s kazetou Garbaruk 11-46z, ktorú mám taktiež skladom. Má lepšie odstupňovanie ako Shimano 11-46z s veľkým 24% skokom na konci kazety.
Škoda, že týpek z Open neukázal ako mu to radí na tej kazete.
tak to som teraz zvedavy, co ti poradi. lebo ona si trocha serie do huby a nedokaze si priznat.
raz tvrdi, ze 812 sa neda pouzivat koli vyosenej kladke s 2 prevodnikom, potom napise toto:
... RD-RX812 je možné používať aj s dvojprevodníkom...
inde tvrdi rozmery do max.... a potom tu radi prehadzovacku kde je max 34z pouzit na 36z ???
podla mna, ta 812 je totozna ako XT RD-M8000 GS, len s tahom lanka na cestne paky.
cize v normalnom prevedeni ma rozsah 39z a aj to s toleranciou (a nie udavanych 31z) tak isto ako ked pisu ze XT je pri 1prevodniku do max 46 a zvlada 50. a kedze sa da na XT a tym padom aj GRX RD-RX812 vymenit ramienko, tak pri vymene za SGS zvladne ta prehadzovacka az 2x11 s cestnymi klukami a kazetu az 11-46 bez utrhnutia niecoho pri radeni spaniela.
takze ked vacsiu kazetu, tak urcite radsej 812 ako 810, prave pre jej VYOSENU kladku, lebo sa viac ODTIAHNE od pastorku pri radeni vacsieho.
RPE Mám RD-RX812 doma. Zatiaľ som ju nestihla namontovať na svoj bajk. Chystám sa ju používať "iba" s kazetou 11-40z. Ak sa však zadarí namontovať v najbližšej dobe tak môžem vyskúšať napr. s kazetou Garbaruk 11-46z, ktorú mám taktiež skladom. Má lepšie odstupňovanie ako Shimano 11-46z s veľkým 24% skokom na konci kazety.
Oki. Zatial asi tiez pojdem 42 (mozno 40 aj ked to sa bojim ze bude malo na presuny po cestach) s "odporucanou" 11-42.
Ked budes mat nejaku skusenost s tou 11-46 daj sem urcite vediet. Myslim, ze to postupne bude vela ludi zaujimat.
Ta Garbaruk vyzera zaujimavo. Cena je ale nasobne vyssia ...ano ten posledny skok na tej XTcke je nestastny.
keby ta rx812 nestala ako male prasa aj by som ju kupil ale pytat 85-100 eur za prehadzovacku....
ja mam na MTB 38x11 a na presuny to staci, da sa s tym vytocit asi max 50kmh ked sa snazis velmi, 40kmh bez problemov a to mam 27,5 kolesa
cize 40x11 vidim ako bez problemov na gravel presuny po ceste
V mojom prípade je to o tom že som chcel jednu sadu kolies viac na cestu (mám ešte sadu DT swiss a na nich 622x45 plášte pre jazdu v teréne).A proste som také kolesá chcel lebo sa mi páčili ?
vobec si nemyslim ze na cyklorosse ja jazdi slaba naloz , nevedel ze tieto prime kolesa su vhodne aj na cyklokross. Vacsinou podla urcenia maju kolesa aj tuhost/odolnost a s tym spojenu aj vahu.
Na cyklokrose je podla mna vysoky profil kolies uplne zbytocny.
vyssi rafik zvysuje celkovu tuhost kolesa. mnoho pretekarov jazdi vysoke rafy (nehovorim ze neakych 60mm je ideal, ale do 45mm preco nie). Ja tiez rozmyslam nad druhym setom kolies. Jasne, ze su aj nevyhody takehoto setupu ale dolezite je co na takomto bajku chces jazdit. Pokial len gravel a polne cesty preco nie. Na neaky trail v Karpatoch by som sa s tym uz trochu bal ist.
Viem, ze vyssi rafik zvysuje tuhost. Pokial sa bavime o cyklokrose, aj tych 45mm mi pride az moc na brodenie sa blatom. Nad 30mm je to podla mna len extra vaha a extra tuhost bez pridanej hodnoty. Gravel, to je zas ina vec. Pri nom sa predpoklada, ze cyklista pojde aj dlhsi usek po asfalte.
Ja nechápem to šaškovanie. Nie som mega športovec, ani najľahší, ale na gravely mám Soru 2x9 Koyuk 1.0 z 2019 a vyliezol som všade. Aj na Biely kríž v BA po tej lesnej cestičke. Kam už neviem vyliezť, tak tam už rýchlejšie už tlačím bike do kopca. Táto metóda pokus-omyl bude drahá. Čo sa týka trieskania reťaze o rám, za pár € som kúpil ochranu rámu, vyzerá dobre a problém vyriešený.
ahoj, tuna by som si dovoli zlahka nesuhlasit .
preseil som gravelom cca 3000 km po Slovensku , jazdim vacsinou po znackovanych cyklotrasach a a je celkom dost usekov (Male Karpaty, Nizke Tatry, Velka Fatra, Levocske vrchy, Muran), aj 100 -130 km terenom denne - kde ma sklon terenu/jeho povrch so zlou trakciou (naplaveniny po burke, navazka velkych a drsnych kamenov, pripadne rozmocenie)/dane pneumatiky a aj moja uroven kondicie donutili zosadnut => lahsie prevody ako 1:1 maju URCITE vyznam pre gravel ako cast riesenia. A domnievam sa, ze podstatne lahsie prevody.
okrem toho - je velky rozdiel pre nohy tlacit kadenciu 60 a menej otacok alebo 80+.
Detto niekedy sa chce clovek setrit a neist polhodinu s pulzom na hranici 170 ale napr. len 150
kedze cyklotrasy na mapy.cz nerozlisuju, ci je to MTB teren, castokrat je to malo vhodne na gravel , alebo treba ist omnoho pomalsie a /alebo opatrnejsie.
MTB pokial viem ma najlahsi prevod casto 22/36, ja mam SRAM APEX- 1 : 40/11-46 a to je velky rozdiel.
takisto nesuhlasim s tym, ze je rychlejsie prejst usek pesi ako bicyklom - to plati len vynimocne pre inak nezjazdne tereny.
Totizto v strmom, zlom terene, s SPDckami a vedla seba tlacit cca 10 kg bicykel ides max. 3 km/h. na potvrdenie skus si pozriet turisticke casy na : http://www.cykloserver.cz/cykloatlas. A to este netlacis bicykel vedla seba.
Na bicykli - pokial ta nizka kadencia nedonuti zosadnut - ides tych 6-7 km/h => aspon dvojnasobne rychlejsie.
priklad 1km - pesi 20 minut, bicyklom 10 minut a menej. A to je dost len na jednom kilometri.
cize - internet je plny ludi nespokojnych s tym ,ako Shimano nadimenzovalo GRX sadu. Su to hlavne backpackeri a jednodnovi cykloturisti ako ja:-) - ako hovori kamos - ludia, co pouzivaju gravelbike ako MTB.
cize - tematika ma dost zaujima. lebo cochvila mi dorucia novy gravelbike postaveny s mechanickym GRX 2x : 30-46/11-34
a budem takisto potrebovat nanho dostat lahsie prevody.
Cielom je dostat sa 30-46/11-46. dost na svizny zjazd (tuna na pocudovanie Shimano nezavahalo) a dost na opakovane povrchovo hnusne a dlhe strmaky.
internetove riesenia na dosiahnutie lahsich prevodov na GRX platforme vedu viacerymi smermi - ale to je na dlhsie - aj tak som sa ponekud rozpisal - kto ma zaujem, dajte mi vediet, podelim sa o info
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj Kristina,
myslis, ze ked mam 1x (42t) + RD-RX812 bolo by mozne pouzit aj vacsiu XT-ckovu kazetu ako odporucanu 11-40/11-42? (ta 11-46 by bola pre mna ideal).
Na internete sa totiz pomaly zacina objavovat tento setup napr.:
https://opencycle.com/updates/botm-wi-de--detour---part-1
https://opencycle.com/updates/botm-think-big---ride-small---part-3
https://opencycle.com/updates/botm-orange-is-back---part-2
Videl som aj rozne modifikacie tej RD s XT kolienkom ale do toho sa fakt nebudem pustat...komentare pod tym YT videom boli velmi skepticke.
Za nazor/posudenie vdaka vopred!
raz tvrdi, ze 812 sa neda pouzivat koli vyosenej kladke s 2 prevodnikom, potom napise toto:
inde tvrdi rozmery do max.... a potom tu radi prehadzovacku kde je max 34z pouzit na 36z ???
podla mna, ta 812 je totozna ako XT RD-M8000 GS, len s tahom lanka na cestne paky.
cize v normalnom prevedeni ma rozsah 39z a aj to s toleranciou (a nie udavanych 31z) tak isto ako ked pisu ze XT je pri 1prevodniku do max 46 a zvlada 50. a kedze sa da na XT a tym padom aj GRX RD-RX812 vymenit ramienko, tak pri vymene za SGS zvladne ta prehadzovacka az 2x11 s cestnymi klukami a kazetu az 11-46 bez utrhnutia niecoho pri radeni spaniela.
takze ked vacsiu kazetu, tak urcite radsej 812 ako 810, prave pre jej VYOSENU kladku, lebo sa viac ODTIAHNE od pastorku pri radeni vacsieho.
Oki. Zatial asi tiez pojdem 42 (mozno 40 aj ked to sa bojim ze bude malo na presuny po cestach) s "odporucanou" 11-42.
Ked budes mat nejaku skusenost s tou 11-46 daj sem urcite vediet. Myslim, ze to postupne bude vela ludi zaujimat.
Ta Garbaruk vyzera zaujimavo. Cena je ale nasobne vyssia
Vdaka!
ja mam na MTB 38x11 a na presuny to staci, da sa s tym vytocit asi max 50kmh ked sa snazis velmi, 40kmh bez problemov a to mam 27,5 kolesa
cize 40x11 vidim ako bez problemov na gravel presuny po ceste
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/sram-prevodnik-x-sync-40z-11-rychlostny-apex1-asymmetric-110bcd-alumblack-bb30-alebo-gxp.html
SRAM X-Sync prevodník, 40T, 1x11
43,99 €
MOC 57,99 €Na cyklokrose je podla mna vysoky profil kolies uplne zbytocny.
vyssi rafik zvysuje celkovu tuhost kolesa. mnoho pretekarov jazdi vysoke rafy (nehovorim ze neakych 60mm je ideal, ale do 45mm preco nie). Ja tiez rozmyslam nad druhym setom kolies. Jasne, ze su aj nevyhody takehoto setupu ale dolezite je co na takomto bajku chces jazdit. Pokial len gravel a polne cesty preco nie. Na neaky trail v Karpatoch by som sa s tym uz trochu bal ist.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/sram-prevodnik-x-sync-40z-11-rychlostny-apex1-asymmetric-110bcd-alumblack-bb30-alebo-gxp.html
ahoj, neda sa , SRAM 1 x je ina asymetria ako asymetria na Shimano 105/5800
SRAM X-Sync prevodník, 40T, 1x11
43,99 €
MOC 57,99 €https://youtu.be/Z-isdQ-FI_c
https://bikerumor.com/2018/01/12/cx-pro-bike-check-stephen-hydes-cannondale-superx-cyclocross-bike/
https://www.challengetires.com/team/eli-iserbyt
https://www.velonews.com/2019/11/news/the-worldtour-can-wait-for-rising-star-tom-pidcock_502707
https://www.bikeradar.com/features/pro-bike/specialized-custom-crux-zdenek-stybar/
ahoj, tuna by som si dovoli zlahka nesuhlasit .
preseil som gravelom cca 3000 km po Slovensku , jazdim vacsinou po znackovanych cyklotrasach a a je celkom dost usekov (Male Karpaty, Nizke Tatry, Velka Fatra, Levocske vrchy, Muran), aj 100 -130 km terenom denne - kde ma sklon terenu/jeho povrch so zlou trakciou (naplaveniny po burke, navazka velkych a drsnych kamenov, pripadne rozmocenie)/dane pneumatiky a aj moja uroven kondicie donutili zosadnut => lahsie prevody ako 1:1 maju URCITE vyznam pre gravel ako cast riesenia. A domnievam sa, ze podstatne lahsie prevody.
okrem toho - je velky rozdiel pre nohy tlacit kadenciu 60 a menej otacok alebo 80+.
Detto niekedy sa chce clovek setrit a neist polhodinu s pulzom na hranici 170 ale napr. len 150
kedze cyklotrasy na mapy.cz nerozlisuju, ci je to MTB teren, castokrat je to malo vhodne na gravel
MTB pokial viem ma najlahsi prevod casto 22/36, ja mam SRAM APEX- 1 : 40/11-46 a to je velky rozdiel.
takisto nesuhlasim s tym, ze je rychlejsie prejst usek pesi ako bicyklom - to plati len vynimocne pre inak nezjazdne tereny.
Totizto v strmom, zlom terene, s SPDckami a vedla seba tlacit cca 10 kg bicykel ides max. 3 km/h. na potvrdenie skus si pozriet turisticke casy na : http://www.cykloserver.cz/cykloatlas. A to este netlacis bicykel vedla seba.
Na bicykli - pokial ta nizka kadencia nedonuti zosadnut - ides tych 6-7 km/h => aspon dvojnasobne rychlejsie.
priklad 1km - pesi 20 minut, bicyklom 10 minut a menej. A to je dost len na jednom kilometri.
cize - internet je plny ludi nespokojnych s tym ,ako Shimano nadimenzovalo GRX sadu. Su to hlavne backpackeri a jednodnovi cykloturisti ako ja:-) - ako hovori kamos - ludia, co pouzivaju gravelbike ako MTB.
cize - tematika ma dost zaujima. lebo cochvila mi dorucia novy gravelbike postaveny s mechanickym GRX 2x : 30-46/11-34
a budem takisto potrebovat nanho dostat lahsie prevody.
Cielom je dostat sa 30-46/11-46. dost na svizny zjazd (tuna na pocudovanie Shimano nezavahalo) a dost na opakovane povrchovo hnusne a dlhe strmaky.
internetove riesenia na dosiahnutie lahsich prevodov na GRX platforme vedu viacerymi smermi - ale to je na dlhsie - aj tak som sa ponekud rozpisal - kto ma zaujem, dajte mi vediet, podelim sa o info