Ja som spokojný, samozrejme ako hydraulika to nebude nikdy, ale na moje jazdenie po poliach to bohato stačí. Ja brzdu nastavujem tak že skrutku napätia lanka úplne uvoľním, tak aby bolo lanko čo najviac napnuté. Uvoľním prasiatko a stlacim brzdu. V ruke čo najviac natiahnem lanko spolu s pákou ktorá tlačí doštičky do kotúča. Dotiahnem lanko a potom prasiatko. V tomto momente je koleso blokované dostickami aj veľmi ťažké ho rukou potocit, a následne už len doťahujem skrutku napätia lanka, čím sa lanko uvoľňuje a doštičky odsúvajú od kotúča, akonáhle nič nesucha tak je hotovo.
To samozrejme mam ale proste to moc nebrzdi, len kvili, skusal som aj ine platne ale rovnako.
Hydraulika je strasne draha, obzvlast ked uz mam mechanicke paky.
Konštrukčné sú force a tektro spyre c rovnaké. Nemáš tam náhodou verziu pre MTB ktorá má dlhší chod ? Možno vymeniť doštičky. Alebo rovno celé brzdy tieto force sú pár za polovičnú cenu jednej spyre len o pár gramov ťažšie. Rozmýšľal som aj nad kombináciou hydraul. prasiatka stlačeného lankom , rovnako ich robí force v budget cene.
JozefP Krásne si zrobil. Gravel nemá pravidlá a to je na tom super. Môžeš si ho postaviť z rôznych komponentov, ktoré sa ti môžu nahromadiť za roky...
Ďakujem, čas strávený v garáži ( ak nerátam čistenie a brúsenie ramu, dokonca som odstránil aj zopár zbytočných uchytov a pivoty na v-brzdy) bol pre mňa neskutočným relaxom v tomto zimnom období.
Olejová nádobka s piestom je priamo na prasiatku, lanko ťahá piest. Osobnú skúsenosť nemam, ale na fórach a komentoch v e-shopoch od zákazníkov pozitívne reakcie vysoko prevyšovali nad negatívnymi. Pre mňa je negatívom ale dizajn týchto bŕzd je to naozaj hnusne. Ale ak plnia účel lepšie ako mechaniky tak na to kašľať. Najmä ak je to za zlomok ceny hydr. cestneho radenia, ktorych ceny sú naozaj šialené v porovnaní s MTB.
Nj kuknem na to, ale ako mne by stacili aj mechaniky keby fungovali dobre. Ja totiz neviem ci to ako to mam je normalne a teda pre mna nedostacujuce alebo to mam zle a keby som to mal dobre tak je to ok aj pre mna.
Neviem, ťažko povedať kde je chýba. Ak sa postavis vedľa bajku a stlačíš jednu brzdu a celou silou sküsiš bajkom pohnúť - pretočí sa ti brzdene koleso ?
Neviem, ťažko povedať kde je chýba. Ak sa postavis vedľa bajku a stlačíš jednu brzdu a celou silou sküsiš bajkom pohnúť - pretočí sa ti brzdene koleso ?
Zadne trochu, predne nie, ale je ine potlacit prazdny bajk a napr 90kg na nom
Áno to hej, ale v každom prípade ak dokážeš pretočiť brzdene koleso nezatazeneho bicykla čo i len o mm, tak to proste nebrzdí ... Asi vadná brzda a to spyre c sú medzi top mechanikami. Neviem. Ešte ma napadlo aké máš kotúče. V minulosti som mal pri rovnakých brzdách problém ako ty, pri ľahkých 80 gr. Kotucoch aoshima, alebo aerozine už neviem. Tie veľké vetracie otvory a máličko materiálu proste nedokázali tieto mechaniky zakusnut. Po výmene kotúčov za klasiky Shimano 65 v pohode brzdilo.
Kombinované riešenie ti prinesie akurát kombinované problémy, takže buď čisto lankove ak nechces meniť páky alebo full hydro. Tie hybridne pastkvily neveštia nič dobré.
hmm no neviem ake mam ale kupil som u turbiho co mi on odporucil, mozno aj jagwire to bol ale aky uz neviem
skusal som hladat tieto ale nenasiel som, nevies kde by sa to dalo kupit?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hydraulika je strasne draha, obzvlast ked uz mam mechanicke paky.
Ďakujem, čas strávený v garáži ( ak nerátam čistenie a brúsenie ramu, dokonca som odstránil aj zopár zbytočných uchytov a pivoty na v-brzdy) bol pre mňa neskutočným relaxom v tomto zimnom období.
Zadne trochu, predne nie, ale je ine potlacit prazdny bajk a napr 90kg na nom
https://m.alza.sk/sport/shimano-sm-rt64-deore-160-mm-d5463687.htm
Force Dual CX
Force semi-hydraulické F-Control
Force Dual CX
Force semi-hydraulické F-Control
Kombinované riešenie ti prinesie akurát kombinované problémy, takže buď čisto lankove ak nechces meniť páky alebo full hydro. Tie hybridne pastkvily neveštia nič dobré.
https://jagwire.com/products/housing/pro-compressionless-brake-housing
skusal som hladat tieto ale nenasiel som, nevies kde by sa to dalo kupit?