Sigmu som dnes zhodil dole a zajtra ide na reklamáciu. Dolné tlačidlo na ľavej strane nereaguje. Vlastne reaguje ale len keď sa mu chce. Čiže skoro vôbec. Škoda čakal som viac .... uvidím ako sa to vyrieši. Zatiaľ trocha, vlastne dosť veľké sklamanie.
Cawte,neviete koľko vážia rafiky KELLYS Grind Disc 622x17 (32 dier / nit),rozmýšľam že by som ich vymenil za DT Swiss R 470 DB plus by som tam hodil tieto plášte
Maxxis Rambler 700x40 EXO TR Skinwall gravel plášť kevlar.
Trošku a asi aj naposledy by som spravil upgrade svojho Soot-a 30.
Cawte,neviete koľko vážia rafiky KELLYS Grind Disc 622x17 (32 dier / nit),rozmýšľam že by som ich vymenil za DT Swiss R 470 DB plus by som tam hodil tieto plášte
Takže keby to vymením tak na jednom kolese je úspora 250g,na rotačnej váhe. Myslíte že to bude cítiť ?
si robis srandu s tou otazkou ?
niektorí menia aj duse za ultralahke aby znizili hmotnost 1 kolesa o 30g ...
rozdiel 0,5 kg na sete kolies predstavuje v cenách stovky eur ... myslis ze by to tak bolo keby to nemalo zmysel ?
-0,5kg dole z kolies a zajtra budes doslova lietať ... kolesa su zaklad
Tak to prepáč ? teória je jedna vec no radšej sa spýtam nikdy som gramar nebol ? logicky mi to tak príde ? na enduro mi to netreba,to skôr bike dačo naberie po kúpe ??
Tak plášť viem koľko važi,to mám overené,svoje koleso som tiež už komplet odvážil. Jediné čo ešte môže prekvapiť je rafiky,ten je katalógovo na 450g,uvidím aká bude realita. Váha teraz je 1742g bez osky a kotuča(aj šróby).
Len rafiky a plášť ,starý rafiky 525g,novy asi 450g. Starý plášt 598g a nový 420g,to mám už zvažene. Ešte vymením inú pásku ale tam to bude pár gramov. Mne stačí dať dole len rotačnú váhu,náboje si tam nechám aké sú. Ešte uvidím aké tam dám špice. Tie sa mi nedajú zvážiť ? pokiaľ to nerozoberiem.
Zase rotačná hmotnosť môže byť aj na úžitok keď pôsobí ako "zotrvačník" pri (nárazoch vetra, atd), pri časovkárskych strojoch napr, kde je predpoklad ísť po rovine a udržiavania istej konštantnej rýchlosti.
ak chces zistit kolko vazi set kolies jeden a druhy tak odporucam vazit bez plasta, duse/tmelu a kotucov. tak realne zistis kolko si usetril. Mozno o pol roka zistis ze tie lahke plaste su nanic lebo lahko prerezes bocnicu alebo az tak dobre nedrzia lebo toho materialu je tam menej.
Ak stary set vazi 1700 a novy o 150 gramov menej (co usetris na novych rafkoch) tak realne budu vazit 1550g co az taky rozdiel nebude.
Tak len na rafikoch by som mal ušetriť 150g, to sa plášťov nebojím keďže jazdím len lesné cesty,poprípade dosť poľných ciest. To ako plášte nemám do toho rátať,to sa mi nejako nezdá,potrebuješ energiu na to aby si ich roztočil,kopu ľudí si dáva bez duše aj kvôli hmotnosti.No a ten vietor,a vyžšia hmotnost. Potom ty čo majú bike okolo 8-9kg,tak ich odnáša z cesty do poľa ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
525g
si robis srandu s tou otazkou ?
niektorí menia aj duse za ultralahke aby znizili hmotnost 1 kolesa o 30g ...
rozdiel 0,5 kg na sete kolies predstavuje v cenách stovky eur ... myslis ze by to tak bolo keby to nemalo zmysel ?
-0,5kg dole z kolies a zajtra budes doslova lietať ... kolesa su zaklad
Ak stary set vazi 1700 a novy o 150 gramov menej (co usetris na novych rafkoch) tak realne budu vazit 1550g co az taky rozdiel nebude.