Tie prve bodky su farby .. jedna znamena znacenu cyklotrasu, druha ostatne/doporucene. Dalsie piktogramy znamenaju typ povrchu. Cyklostezka je znacena inak (nizsie v legende). Cyklostezka je v cestine to,co u nas cyklochodnik. Cyklotrasa znamena nieco ine ..to je ako ked ti poslem gpx, ze chod tadeto .. a moze byt oficialna znacena (fialova farba), alebo ina (ruzova). A to co som napisal je presne to. Ide o cyklotrasu, ktoru im niekto poslal, ako doporucenu a je to narocny povrch pre mtb. Vsetko sedi. Najprv treba chapat pojmom (cyklostezka,cyklotrasa, znacena cyklotrasa) a nie zacat hejtovat.
17.02.2020 - 14:22:39
00
Ja viem, ze su to farby. Neuveris, ale vidim rozdiel medzi tymi dvoma bodkami. :)

Ale zda sa, ze si neidentifikoval ani zakladne veci z tej legendy - okrem farby tie bodky reprezentuju aj formu znacenia povrchu cyklotras a tie odporucane s narocnym povrchom su oznacene tymi svetlymi bodkami, tie oficialne znacene s narocnym povrchom su oznacene tymi tmavymi bodkami.

A zda sa, ze si neidentifikoval ani podstatu problemu o ktorej pisem ja, tak skusim este raz - problem je v tom, ze mapovy server fungujuci podla nejakych pravidiel a legislativy predsa nemoze odporucat MTB trasu tam, kde je to zakonom zakazane. To, ze sa to jazdi je nieco uplne ine ako to, ze to nejaky server odporuca v rozpore so zakonom a uvedie tym niekoho do omylu.

Snad je to dostatocne zrozumitelne. Ale ak nie, tak mi teda teda skus vysvetlit co znamena ta znacka na hrebeni Martiniek ak to neznamena "odporucana cyklotrasa s nespevnenym povrchom" ako pisal volodaj.

A ano, poukazanie na problem je hejtovanie...
17.02.2020 - 16:40:00
01
Si si istý, že je to úplný ilegál? Ten hrebeň nieje vo vyššom chránenom stupni (ani v CHKO čo viem), takže aj ide po značenej ceste (čo turistické značky sú) tak podľa všeobecného lesného zákona je to legálne, tam sa vyjadrujú, že to len musí byť značená cesta (nie nutne cyklocesta). Mimo značky zas cesta šírky neviem koľko minimálne.
17.02.2020 - 19:30:51
00
1. tiez si myslim ze to tam ilegal nieje
2. tu legendu som pochopil tak ze oficialne cyklo tam nieje no malo by to byt zjazdne na biku - riadim sa tym odkedy tu stranku navstevujem. a navstevujem ju pave koli tym bodkovanym odporucanym ked hladam trasu.
Castokrat oficialne cyklo je horsie ako tie ich bodkovane trasy
17.02.2020 - 20:16:01
00
Zijem v tom, ze bez vyznacenej cyklotrasy sa tam jazdit nesmie. A vyznacena cyklotrasa tam nie je. Ale ano, neviem aky je to stupen ochrany a teda to tam nie je take horuce ako vo VF. V kazdom pripade definicia "uplny ilegal" pobavila kedze nepoznam definiciu "ciastocny ilegal". :)
17.02.2020 - 20:27:21
01
Vážený uživateli,

aplikace PhoneMaps a Cykloserver již nejsou vyvíjeny a brzy skončí.
Pokud si přejete své výlety zachovat, exportujte je prosím do 28. února jako soubory GPX, jinak budou ztraceny!

Další informace:
https://www.rother.de/phonemaps
https://www.rother.de/cycloatlas

Nejlepší funkce z PhoneMaps a více než 10 000 otestovaných turistických tras najdete v nové aplikaci Rother:
https://rother.app

Děkujeme, že jste využili našich služeb!

Tým podpory
PhoneMaps/Cykloserver

Teraz neviem či končí aj stránka, ešte stále sem tam využívam “ich” mapy (teda online dostupný SHOCART)
10.02.2023 - 19:41:44
01
milos21 Debatuje sa to v susednej teme, pozri od tohoto prispevku dalej https://www.mtbiker.sk/forum/post1916209.html#p1916209
10.02.2023 - 20:36:11
00
Milí uživatelé,

vzhledem k velkému množství pozitivní zpětné vazby s radostí oznamujeme, že jsme se rozhodli ponechat Cykloserver funkční. Pokud máte své výlety uložené na Cykloserveru / Cykloatlasu, nemusíte tedy nic dělat.

Mobilní aplikace PhoneMaps skončí 31. března. Funkce z PhoneMaps a více než 10 000 testovaných pěších túr najdete v nové aplikaci Rother: https://rother.app
V případě, že si chcete své výlety z PhoneMaps ponechat, exportujte je jako soubor GPX. Více informací najdete na www.rother.de/phonemaps

Děkujeme za podporu a přejeme hodně zábavy v přírodě!

Váš tým PhoneMaps & Cykloserver
24.02.2023 - 14:11:44
10
keyboard_arrow_up