Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Padnute stromy na Krasnanskom traili, asi 400 m pred krizovatkou Pekna cesta, Spariska, na tom rubanisku... Tazsie sa tam prenasa bike, bude na to treba motorovu pilu, stromy su dost hrube...
Vybehol som trocha skontrolovat okolite traily. Povrch paradny, skoda len popadanych stromov. Na Oheku su dva vacsie cez zvaznicu, inak trail v paradnom stave 😉. Skalu trail som neskusal od cesty pod vrcholom som trail ani nevidel. Pred Kozliskom smer Draci, padnuty strom vrajom sa da cez neho. Pajstun z Kozliska po mamutiu jamu super, v ihlicnatom lesiku vela napadanych vetviciek a dalej uz aj stromy, niektore sa daju obist, ale na niektore to bude chciet motorovu. Pokrstil som novu pilku Fiskars, na mensie stromky a konare v pohode, ale asi bude potrebovat vacsi kaliber 😁.
Nesuvisi to priamo s MK, ale jasne to ukazuje na princip, ktory funguje vsade po slevnesku so sukromnimi hospodarskymi lesmi. https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15230/213892
To je nedotknutelnost osobneho vlastnictva v praxi, nie tak ako sa uvadza v ustave triki.
Tiez som sa dnes trosku pomotal, cez Maly Slavin, Kacin, popod lanovku na Kamzik ( tu to niekto pravidelne zapratava ), na Bk cez Vydricak ( najmokrejsi usek ), Hruby vyvoz ( tu si lesaci robia dialnicu ), Kozi chrbat ( smerom na Prepadle prebieha tazba, maju tam, ze zakaz vstupu ), okolo Skaly ( tiez tazba a zakaz vstupu ) do Lozorna a cez Cerveny domcek domov.
tak ešte k tým popadaným stromom-funguje vôbec organizácia Mestské lesy ? popadané stromy sú stále tam,nikto to nerieši-prečo ich nenapadne,že po víchrici by sa mal skontrolovať stav,ako to vyzerá v lese,je nové vedenie len neschopné alebo je im to jedno ???
"Mestské lesy v Bratislave
February 6 at 1:25 AM ·
Niektoré cesty v lesoparku vrátane turistických trás a cyklotrás, sú v dôsledku spadnutých stromov po silnom vetre ťažšie priechodné. Situáciu riešime v rámci našich kapacitných možností postupne od najviac frekventovaných trás."
Dnes davali upozornenie na silny vietor a varovali pred pohybo v lese. Tak snad je to len otazkou casu kedy aj tie zvysne prepilia.
Niektoré cesty v lesoparku vrátane turistických trás a cyklotrás, sú v dôsledku spadnutých stromov po silnom vetre ťažšie priechodné. Situáciu riešime v rámci našich kapacitných možností postupne od najviac frekventovaných trás."
Dnes davali upozornenie na silny vietor a varovali pred pohybo v lese. Tak snad je to len otazkou casu kedy aj tie zvysne prepilia.
no neviem, ja som im pred dvoma tyzdnami posielal mapku s popadanymi stromami, odpoved mi prisla hned ze sa tomu budu postupne venovat, ale dodnes nebolo z toho odstranene nic, ani na turistickych chodnikoch. Usporiadame brigadu?
no neviem, ja som im pred dvoma tyzdnami posielal mapku s popadanymi stromami, odpoved mi prisla hned ze sa tomu budu postupne venovat, ale dodnes nebolo z toho odstranene nic, ani na turistickych chodnikoch. Usporiadame brigadu?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no takze oba tie stromy boli v juznej casti cerovky. Prvy hned za mostikom a druhy kusok dalej
https://mapy.hiking.sk/?x=17.08277&y=48.21299&ref=permalink
https://mapy.hiking.sk/?x=17.08375&y=48.20789&ref=permalink
Minimalne na zamyslenie sa nad sebou. Dufal som ze sklbanie rastlin uz mame hlavne ako horski cyklisti/milovnici prirody za sebou.
https://bratislava.sme.sk/c/20479261/snezienky-nie-su-chranene-ale-trhat-sa-nemozu-vsade.html
To je nedotknutelnost osobneho vlastnictva v praxi, nie tak ako sa uvadza v ustave triki.
tento tyzdnen mali asi vsetci dovolenky, tak snad sa to postupne pohne
ja som za...