Ahojte, keďže v tejto kategórií sa začínam len pomaly zorientovávať tak by som vás chcel poprosiť o pár rád. Sú nejaké veľké rozdiely medzi Kellys Soot 50, Cube Nuroad Race a Canyon Grail AL 6.0? Už nejakú dobu sa pohrávam s myšlienkou výmeny cesťáku (Merida Scultura) za gravel. Jazdím väčšinou sám, žiadne veľké naháňanie. Využitie hlavne cesta, lesné asfaltky a sem-tam šotolinové zvažnice. Pár krát do roka viacdňová akcia. Žiadny náročnejší terén alebo traily, na to mám MTB. Čo si myslíte o týchto konkrétnych bicykloch, prípadne kľudne si nechám poradiť aj niečo iné v kategórií do 1500E. Vzhľadom na svojich 85-90 kg by som určite chcel hydraulické brzdy, pevné osky a kľuky 46-30.
Čakám od neho širšiu využiteľnosť ako má terajší cestný bicykel. Lebo prejsť nejaké tie zvážnice idú aj na ňom, ale nie je to moc príjemné a tiež nie je práve dostatočne robustný na takéto zaobchádzanie. Tiež by som bol rád, keby mi miestni "hateri" neradili HT alebo krosový bicykel. Jeden MTB mi stačí, chcem barany a možnosť zmeniť ho výmenou plášťou na "cesťák". Díky moc.
ono sa fakt tazko radi:) ja osobne som mal podobne kriteria ako ty - GRX sadu a hydrauliky a vyberal som z trojice soot 50, Kross Esker 6.0 a RB RX. Nakoniec som objednal to RB RX, kedze boli jedini co mali k dispozicii testovaci bicykel na ktorom som sa mohol povozit:) Ale este nan cakam (mal by prist niekedy buduci tyzden), takze nemozem zatial napisat viac skusenosti:)
Na druhej strane - podla gravel community awards to vyzera takto:
Volba spotřebitelů - může vůbec něco otřást nadvládou Kellys Soot? skoro třetina hlasů v této kategorii si uzmul tento gravel made in SK. Jediný "vyzyvatel" se zdá být RB RX (20%).
volodaj Rozsah prevodov maju vsetky tri rovnaky. Zameral by som sa asi len na detaily:
- vybrat bike s vhodnou geo
- ist do 10sp alebo 11sp
- chces pressfit alebo bsa?
- kolesa - kellys a cube maju z vlastnej dielne, canyon od dt swiss
- vsimat si co dostanes za investovane peniaze.
..
Čaute,
som v gravel "svete", ako aj v cestnom, nováčik a ako doplnok ku MTB si idem zaobstarať Giant Revolt 0 so 105-kou 2x11. Kazeta je 11-34, no všimol som si že prehadzovačka je bez spojky. Preto sa chcem opýtať, či GRX-ko (RX-810) bude v pohode a či nebudú nutné ďalšie zmeny.
Diky moc za každú odpoveď.
Včera som googloval ďalej a zistil že v mojej cenovej hladine je toho ešte o dosť viac z čoho sa dá vyberať. Geometrie väčšinou veľmi podobné.
RB RX, Bianchi Avia Nirone Gravel GRX, CTM Koyuk, Author Ronin, Rock Machine Gravelride. Bude to zábava rozhodnúť sa 😂. Asi len podľa detailov a visuálu.
Jazdím oceliacik od jesene 2017.prevody sú tiagra a plne mi postačujú, vôbec neriešim. Brzdy som dlho ladil hore dole, nie je to ta brutalita co hydraulické na MTb, no stačia. Co však liezlo na nervy boli seknute duše. Myslím ze aj z lacného gravelu sa dá veľa srandy dostať poriadnym obutim, ideálne bez duse - to potom aj v teréne na menšom tlaku pôjde parádne. Oproti mtb sa mi páči tá inakost zážitku - prispôsobujem terén bicyklu a nie naopak
Dnes dorazili nove kolesa, plaste a kazeta. A aby som sa vecer nenudil, tak som to rovno poskladal. Nemam v tom zrovna prax, tak snad sa na prvom vyjazde nezabijem. A jednu vec neviem vyriesit, zadne koleso je na rychloupinak a ani na x pokusov sa mi nepodarilo ho nahodit tak, aby mi nedrhla brzda. Nejake napady?
Ahojte, keďže v tejto kategórií sa začínam len pomaly zorientovávať tak by som vás chcel poprosiť o pár rád. Sú nejaké veľké rozdiely medzi Kellys Soot 50, Cube Nuroad Race a Canyon Grail AL 6.0? Už nejakú dobu sa pohrávam s myšlienkou výmeny cesťáku (Merida Scultura) za gravel. Jazdím väčšinou sám, žiadne veľké naháňanie. Využitie hlavne cesta, lesné asfaltky a sem-tam šotolinové zvažnice. Pár krát do roka viacdňová akcia. Žiadny náročnejší terén alebo traily, na to mám MTB. Čo si myslíte o týchto konkrétnych bicykloch, prípadne kľudne si nechám poradiť aj niečo iné v kategórií do 1500E. Vzhľadom na svojich 85-90 kg by som určite chcel hydraulické brzdy, pevné osky a kľuky 46-30.
Čakám od neho širšiu využiteľnosť ako má terajší cestný bicykel. Lebo prejsť nejaké tie zvážnice idú aj na ňom, ale nie je to moc príjemné a tiež nie je práve dostatočne robustný na takéto zaobchádzanie. Tiež by som bol rád, keby mi miestni "hateri" neradili HT alebo krosový bicykel. Jeden MTB mi stačí, chcem barany a možnosť zmeniť ho výmenou plášťou na "cesťák". Díky moc.
Ronin SL 2018 (lahsie /pevnejsie Reynolds trubky) som jazdil skoro 2 sezony, bolo to dobre vozenie , vtedy to bolo este na APEX-1 a vzadu bol QR. Teraz uz to maju na GRX-ku a tabulkova cena je 1850 E, takze bol by si nad Tvojou hranicou 1500 E....hoci z tych 1850 by si zrejme vynegocioval este daco dolu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c703/soot-50-p64082
https://www.canyon.com/cs-sk/road-bikes/gravel-bikes/grail/grail-al-6.0/2369.html
https://www.cube.eu/sk/2020/bikes/road/cyclocross-gravel/nuroad/cube-nuroad-race-blackngreyblue-2020/
Kellys SOOT 50 28 bicykel, sivá
1 499 €
ono sa fakt tazko radi:) ja osobne som mal podobne kriteria ako ty - GRX sadu a hydrauliky a vyberal som z trojice soot 50, Kross Esker 6.0 a RB RX. Nakoniec som objednal to RB RX, kedze boli jedini co mali k dispozicii testovaci bicykel na ktorom som sa mohol povozit:) Ale este nan cakam (mal by prist niekedy buduci tyzden), takze nemozem zatial napisat viac skusenosti:)
Na druhej strane - podla gravel community awards to vyzera takto:
Volba spotřebitelů - může vůbec něco otřást nadvládou Kellys Soot? skoro třetina hlasů v této kategorii si uzmul tento gravel made in SK. Jediný "vyzyvatel" se zdá být RB RX (20%).
https://www.facebook.com/groups/gravelbikecz/permalink/2691194224342598/
- vybrat bike s vhodnou geo
- ist do 10sp alebo 11sp
- chces pressfit alebo bsa?
- kolesa - kellys a cube maju z vlastnej dielne, canyon od dt swiss
- vsimat si co dostanes za investovane peniaze.
..
som v gravel "svete", ako aj v cestnom, nováčik a ako doplnok ku MTB si idem zaobstarať Giant Revolt 0 so 105-kou 2x11. Kazeta je 11-34, no všimol som si že prehadzovačka je bez spojky. Preto sa chcem opýtať, či GRX-ko (RX-810) bude v pohode a či nebudú nutné ďalšie zmeny.
Diky moc za každú odpoveď.
RB RX, Bianchi Avia Nirone Gravel GRX, CTM Koyuk, Author Ronin, Rock Machine Gravelride. Bude to zábava rozhodnúť sa 😂. Asi len podľa detailov a visuálu.
A este skus aj tieto pozriet
https://www.genesisbikes.co.uk
https://www.ribblecycles.co.uk
https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c703/soot-50-p64082
https://www.canyon.com/cs-sk/road-bikes/gravel-bikes/grail/grail-al-6.0/2369.html
https://www.cube.eu/sk/2020/bikes/road/cyclocross-gravel/nuroad/cube-nuroad-race-blackngreyblue-2020/
Ronin SL 2018 (lahsie /pevnejsie Reynolds trubky) som jazdil skoro 2 sezony, bolo to dobre vozenie , vtedy to bolo este na APEX-1 a vzadu bol QR. Teraz uz to maju na GRX-ku a tabulkova cena je 1850 E, takze bol by si nad Tvojou hranicou 1500 E....hoci z tych 1850 by si zrejme vynegocioval este daco dolu.
Kellys SOOT 50 28 bicykel, sivá
1 499 €