Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
cize ak jazdis obcas aj nejaku horsiu cestu tak by si galusky neodporucal?
mne vadi na galuskach toto
nizsia vydrz, ovela
vyssia cena
zlozitejsi servis, nahadzovanie
ak je kusok vacsia dierka tak kaput, tmel to nezalepi a ak nemas so sebou druhu tak daleko nedojdes
mam aj plusy
lahsie kolesa, o dost
dobre ceny za kolesa, lepsie ako za plastove ale to je dane vahou
asi lepsie odvalovanie
nikdy som to nejazdil, len kamosi a obcas si museli volat odvoz kedze nahradnu galusku nevozia a tmel nepomohol
na GP4000SII co som jazdil tak tie boli skoro neznicitelne, zadna mala okolo 10k a aj ked som ju rezol na boku tak sa dala podlepit a jazdit dalej, nakoniec som ju dal radsej prec, aj tak bola prebrzdena, predna fici dalej doteraz
Na jednu podstatnu vyhodu si zabudol, ze je PRILEPENA a ked dostanes defekt v zjazde, je vysoka pravdepodobnost, ze neskoncis na zemi. Tento faktor u mna pri vybere zohral najvacsiu ulohu, aj ked nevyhody su zrejme. Jazdim Conti Competition, raz som zadnu prerazil z boku o kamen (makadamovy zasyp prekopanej cesty, ostre kamene (co ale nebolo vidno) a vysoka rychlost prejazdu - dierka v dusi asi 2 x 2 mm), Tufo Extreme pomohol na plnohodnotny odjazd celej trasy, ale bola nafukana menej, ako bezne. Pri plnom nafukani vsak zacala spustat, tak som ju vymenil za novu s tym, ze ju vyhodim. Najazdene mala len 3100 km a vyzerala dobre. Prisli vsak dlhe zimne vecery, tak som si povedal, ze ci to je az taky velky problem opravit. Rozparal som ju v mieste defektu, zalepil dusu, a pre istotu podlepil zvnutra prerazeny bok. Musim povedat, ze tmel uz tak drzal, ze som musel prerezat skalpelom knot tmelu, ktorym bola dusa prilepena o kord, aby som ju mohol vytiahnut. Pokial sa clovek nesnazi dodrzat rovnaky (strojovy) steh pri zasivani, ako je originalny, tak oprava nie je az tak zlozita. Originalny steh som po 2 - 3 pokusoch vzdal a spravil jednoduchy cik-cak krizeny s 2 ihlami a ziaden problem. Jedna neplanovana galuska v rezerve a usetrenych 65e.
uz som dostal defekt v zjazde a nepadol som, klasika snakebike ale uz je to davno, zjazd z BK ked este nebol opraveny asfalt, dole na kruhaci som zadriftoval zadnym inak by som o tom ani nevedel ale tak nas pravdu, vsetko ma svoje + a -
uz si asi len zvazit co komu viac vyhovuje a ktore plusy a minusy su podstatne pre neho
Musim este povedat, ze jazdim(e) po vsetkych asfaltoch vratane tych velmi rozbitych a specialne si trasy nevyberame, ze len dobry asfalt. Na zahr. forach som nasiel odporucanie vozit zo sebou na extra dlhe vyjazdy nahradku trackovu galusku (Tufo), vraj prekvapujuco je aj odolna voci defektom a na dojazd staci, pricom vazi len 160g (su aj 130g), co je hmotnost tazkej duse.
Zdravím potreboval by poradiť aký plast na cestný bicykel s kevlarovou patkou alebo drotenou? Jazdím väčšinou po asfaltke aj keď niektoré naše cesty sú katastrofálne diky
idem kupovat nove 28mm plaste , nechcem glady ani bezduse. Zaklad dobra odolnost a tiez ochrana pred defektom.
Ktore zobrat z tychto (pripadne ake mate skusenosti, postrehy) ? :
1) Vittoria Corsa Control
resp.
2) Velofelx Master SPS
Nekto skusenosti s plastami tufo calibra plus? Zaujimalo by ma porovnanie s top plastami inych znaciek pretoze cena je o dost nizsia. Zaujima ma hlavne Valivy odpor/pohodlie.
Mam kolesa fulcrum quattro 2013, maju vonkajsu sirku 20,5 (622x15C), vnutornu som nikde nenasiel. Teraz tam mam Michelin lithion II 23mm, trsoku vycnievaju z rafika (maju cca sirku). Aku mam vybrat najvhodnejsiu sirku novych plastov aby bolo vsetko OK? Nasiel som teraz velmi dobru cenu na Vittoria rubino pro Speed ale iba v 23 sirke. Neviem ci zobrat to ale predsa len volit sirku 25.
Ja keď som prvýkrát lepil galusky, pozrel som návod pre Mastik pro a myslel, že to isté platí pre Mastik one, hlavne to, že ide umyť vodou. Krutý omyl. Strašne som zababral bocnicu galusky (Vittoria Corsa) a uz to nešlo dole. S benzínom a toluenom sa začala poškodzovať samotná bočnica, tak som to nechal špinavé. Príčinou bola hlavne asi väčšia hrúbka lepidla.
Pred pár dňami som zase lepil s Mastik One, dal som 2 tenké vrstvy na rafik, jednu na galusku, celkom dobre sa podarilo.
Dakujem. Mastik one sa bavime, ze? Ako na foto v prilohe. Cize natriem opatrne rafik stetcom (dve tenke vrstvy), natriem aj tenku vrstvu na galusku a nalepim ju?
Musim davat lepidlo aj na galusku?
Ako dlho nechat prischnut lepidlo volne?
Hej, Mastik One Professional. Galusku ideálne nechať nejaký čas natiahnutú a nafúkanú na rafiku, aby sa trocha natiahla (keď je čas). Ak nový rafik (karbón), trocha som prebrúsil brúsnym papierom, vyčistil od prachu, odmastil techn. benzínom (aj galusku). Potom lepidlo, jedna tenká vrstva na ráfik, jedna tenká vrstva na galusku. Robil som to opatrne, aby som nezašpinil bočnicu galusky. Keďže som dával tenkú vrstvu, na ráfiku už bola prischnutá. Tak ešte jednu tenkú vrstvu na ráfik a nasadil som galusku, snažil som sa čo najlepšie zrovnať, potom som nafúkal na 10-11 bar.
Jazdil som Tufo (Hi-Composite Carbon, S33pro) a Vittoria Corsa. Tie Tufa sko píšu všade, sú také menej pohodlné, také tuhé (čo asi vyplýva z konštrukcie), ale zase odolné, defekt som dostal len keď som v rýchlosti vletel do takej diery, že predné koleso prasknutý rafik, ale bez defektu a zadné defekt, ale ráfik prežil. Tmel poriešil, tlak držala, tuším som na nej ešte potom dalej jazdil. Na Vittorkach je to úplne iný pocit, lepšie sa odvaľujú, pohodlie oveľa lepšie, pri defekte sa mi tiež podarilo zalepiť tmelom, ale vydržala už len asi 150 km a povolila, proste ta konštrukcia (voľná duša vnutri) nie je stavaná na lepenie tmelom, si myslím, ale na dojazd sa dá.
A ešte jedna vec- tie Vittorky treba dofukovat prakticky pred každým výjazdom ?, bo latex duša, to nedrží dlhodobo tlak vôbec.
bladerunner nedavno som nasadil Tufo Hi-Composite Carbon 25ku, tiez na Prime kolesa. Ked ich porovnas s tymi Victoria, v com je este rozdiel? Vies odhadnut/porovnat zivotnost okrem ineho?
Vittoria corsa mi urobila vid. foto. Neviem ci to nie je prefuknutim, ale dával som to na 10 at. Začal som jazdiť galusky minulý rok a prekvapili ma aké sú hlučné. Mne vydržali cca 4000 km, ale asi som to niekde prebrzdil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mne vadi na galuskach toto
nizsia vydrz, ovela
vyssia cena
zlozitejsi servis, nahadzovanie
ak je kusok vacsia dierka tak kaput, tmel to nezalepi a ak nemas so sebou druhu tak daleko nedojdes
mam aj plusy
lahsie kolesa, o dost
dobre ceny za kolesa, lepsie ako za plastove ale to je dane vahou
asi lepsie odvalovanie
nikdy som to nejazdil, len kamosi a obcas si museli volat odvoz kedze nahradnu galusku nevozia a tmel nepomohol
na GP4000SII co som jazdil tak tie boli skoro neznicitelne, zadna mala okolo 10k a aj ked som ju rezol na boku tak sa dala podlepit a jazdit dalej, nakoniec som ju dal radsej prec, aj tak bola prebrzdena, predna fici dalej doteraz
Na jednu podstatnu vyhodu si zabudol, ze je PRILEPENA a ked dostanes defekt v zjazde, je vysoka pravdepodobnost, ze neskoncis na zemi. Tento faktor u mna pri vybere zohral najvacsiu ulohu, aj ked nevyhody su zrejme. Jazdim Conti Competition, raz som zadnu prerazil z boku o kamen (makadamovy zasyp prekopanej cesty, ostre kamene (co ale nebolo vidno) a vysoka rychlost prejazdu - dierka v dusi asi 2 x 2 mm), Tufo Extreme pomohol na plnohodnotny odjazd celej trasy, ale bola nafukana menej, ako bezne. Pri plnom nafukani vsak zacala spustat, tak som ju vymenil za novu s tym, ze ju vyhodim. Najazdene mala len 3100 km a vyzerala dobre. Prisli vsak dlhe zimne vecery, tak som si povedal, ze ci to je az taky velky problem opravit. Rozparal som ju v mieste defektu, zalepil dusu, a pre istotu podlepil zvnutra prerazeny bok. Musim povedat, ze tmel uz tak drzal, ze som musel prerezat skalpelom knot tmelu, ktorym bola dusa prilepena o kord, aby som ju mohol vytiahnut. Pokial sa clovek nesnazi dodrzat rovnaky (strojovy) steh pri zasivani, ako je originalny, tak oprava nie je az tak zlozita. Originalny steh som po 2 - 3 pokusoch vzdal a spravil jednoduchy cik-cak krizeny s 2 ihlami a ziaden problem. Jedna neplanovana galuska v rezerve a usetrenych 65e.
uz si asi len zvazit co komu viac vyhovuje a ktore plusy a minusy su podstatne pre neho
idem kupovat nove 28mm plaste , nechcem glady ani bezduse. Zaklad dobra odolnost a tiez ochrana pred defektom.
Ktore zobrat z tychto (pripadne ake mate skusenosti, postrehy) ? :
1) Vittoria Corsa Control
resp.
2) Velofelx Master SPS
Dik moc.
https://www.vittoria.com/eu/mastik-one-accessories.html
Doteraz som pouzival Mastik pro, (štyri male vytlačacie tuby), predtym tufo pasku.
Chcel by som skusit teraz toto.
Neviete poradit?
Dakujem.
Pred pár dňami som zase lepil s Mastik One, dal som 2 tenké vrstvy na rafik, jednu na galusku, celkom dobre sa podarilo.
Musim davat lepidlo aj na galusku?
Ako dlho nechat prischnut lepidlo volne?
A ešte jedna vec- tie Vittorky treba dofukovat prakticky pred každým výjazdom ?, bo latex duša, to nedrží dlhodobo tlak vôbec.